עברו יומיים.. חזרתי הביתה וכואב ;(

same same1

New member
עברו יומיים.. חזרתי הביתה וכואב ;(

היי לכולם,ראיתי עכשיו את הודעות התמיכה מלפני יומיים.תודה לכולם. על הודעות התמיכה, עשיתי את הניתוח בשני בבוקר,חזרתי הביתה היום אחה״צ, אתמול עשו שיקוף והכל תקין.בינתיים כואב לא מעט איפה שהתפרים,הבטן קשה ועושה רעשים.קשה מאוד לקום, לשבת וכו׳.אין חום, אבל קר לי (חורף??) האם כדאי לחזור לבי״ח ? שתיתי היום קרוב לליטר וחצי, אולי קצת יותר, וקצת מקק מרק צח. מה לעשות ?
תודה רבה

חנה101010

New member
תתחדש!

ברוך הבא לחיים החדשים שלך. ממש לא אותו הדבר. למרות הניק שלך.
הבטן מלאה בגזים שהחדירו לבטן בניתוח. תנסה להסתובב בבית. זה אמור לשחרר את הגזים בהדרגה. יש בהחלט הגבלה בתנועה בימים הראשונים. אם אתה סובל מכאבים - כדאי לקחת טיפות אופטלגין. תהיה סבלני לעצמך ולתהליך. זה עתה עברת ניתוח לא קל. קח את הזמן להתאושש. הימים הראשונים הם כמובן הקשים ביותר. עוד יומיים תרגיש יותר טוב ותתחיל להתאושש.
בהצלחה והחלמה מהירה וקלה.

same same1

New member
תודה.. אבל איך בטוחים שהכל בסדר?

תודה על התגובה, אני מחכה כבר לראות את החיים החדשים.. אבל כרגע בעיקר כואב לי.
הבטן קשה ובאמת יש מלא גזים וזה ממש מציק.
אמרו לחזור רק אם יש חום והפרשות מהתפרים, אומנם את שניהם אין אבל התפרים גם לא נראים ממש מלבבים.. הפצע שאמור להיסגר ממש מכוער (מצטערת על הדימויים) ובתפר שליד הפופיק הפלסטר עוד לא נפל וזה כואב.
הכאב העיקרי הוא לקום! אני ממש
מה עושים?
מרגישה שזה עינוי. מה לעשות?
וכמה זמן צריך להמשיך לישון על הגב? גם זה קשה שכרגיל אחרת.

מצטערת על הקיטורים :)
יום טוב

ליבי3617

New member
ברוכה הבאה

אם יש חום או אדמומיות בתפרים צריך לפנות למנתח. אני לא חושבת שיש פסול בפנייה כזו גם אם בסופו של דבר יסתבר שזה כלום ויעבור.
מאד בעד ליצור קשר כדי להיות שקטים.
את התפרים אפשר גם להראות לאחות בקופת החולים שליד הבית אם תרצי.

בהתחלה כואב לקום ולכן אני מציעה לך לקום כמו שאני קמתי אחרי הניתוח הפלסטי (וכמו שמאמן הכושר שלי מדגיש.. "לפי שיטת אלכסנדר") על הצד ומשם לקום.
בכל מקרה הוא אומר שלקום מהגב זה רק מזיק.

את יכולה לנסות לישון קצת על הצד עם כרית תומכת.
בשבוע הראשון ישנים על הגב וזה לא נוח אבל זה עובר.

לגבי הגזים כדאי להתהלך כמה שיותר בבית ויש שאומרים שלחבק כרית ולהשתעל לתוכה גם עוזר.
אני מקווה שאת לוקחת משככים כי חבל לסבול, ובאמת.. כדאי לך לפנות למנתח רק כדי להיות רגועה.

didi2408

New member
לאט לאט....

צריך לתת לגוף זמן להתאושש. לגיטימי שיכאב אחרי ניתוח... אבל מצד שני אין סיבה לסבול- תיקח אקמול או אופטלגין לכאבים. תנוח כמה שיותר וסבלנות. לאט לאט זה ישתפר

same same1

New member
כאב בצד ימין זה נורמלי ? בלחץץץץץ

הפצע של הנקז נראה כי כמעט ונסגר, אם כי זה ממש לא מראה מלבב.. לא יודעת אם כך אמור להיראות. התפר הגדול ממש כואב, לוקחת אופטלגין וזה עוזר קצת.
ומקודם התחלתי לחוש גם כאבים בצד ימין, חלשים כאלה, אבל כאילו עשיתי תנועה לא נכונה.
מאוד פוחדת מדלף ומתלבטת אם לגשת למיון.
אגב, אתמול והיום בבוקר חום הגוף היה 36.8 שזה לא חום, ועכשיו 37.2, שזה גם לא חום אבל זה טיפס מטפס.
סיבה לדאגה ?

בלחץץץץץץ

אבשלום68

New member
כנראה שזה האיזור של הניפוח

אצלי צד ימין היה נפוח והרגשתי לחץ.
היה שם חתך שנתפר ונסגר והכל בסדר אבל הרגשתי שהעור מתוח.
כנראה שזה כיס הגז שהוכנס.
זה משתחרר אט אט
דרך כל פתח בגוף.......
הליכה עוזרת

למעלה