עברית באתרי אינטרנט H-(

• פותח הנושא jolp
  • פורסם בתאריך

jolp

New member
עברית באתרי אינטרנט H-(

שלום לכל חברי הפורום... כבר הרבה מאוד זמן שאני מתחבט בנושא של עברית באתרי אינטרנט. כידוע, יש שתי שיטות נפוצות להצגת עמודי אינטרנט בעברית, האחת - עברית ויז`ואלית, והשנייה - עברית לוגית. עברית ויז`ואלית מוצגת כראוי בשני הדפדפנים הגדולים - נטסקייפ ואינטרנט אקספלורר. אך, היא בעייתית משום שמכריחה את בונה האתר לכתוב את המלל העברי בצורה הפוכה (או להפוך את כל העברית ע``י שימוש בתוכנה כמו EASYHEB). כמו-כן, עברית ויז`ואלית לא מוצגת היטב במחשבים בעלי רזולוציות שונות, ולא נותנות לאתר שלך מראה אחיד בכל הפלטפורמות. עברית לוגית נתמכת כרגע רק על-ידי אינטרנט אקספלורר 4 ומעלה. נטסקייפ, שמבוסס על מערכת MOZILLA, מעולם לא תמך בעברית לוגית, אך באיזשהו שלב, החליטה IBM להוסיף תמיכה בעברית לוגית לנטסקייפ, ואכן בגירסא 4.61 שלו, הוא תומך בעברית, אך היא כלל לא נפוצה. היתרון הגדול בעברית לוגית היא שהיא הרבה הרבה יותר נוחה לשימוש בכתיבת מספר רב של עמודי תוכן שיש לשנות מעת לעת (הרבה יותר קל מאשר לשנות את העברית ההפוכה). וכעת לשאלתי: האם כדאי לי לבנות אתרי אינטרנט בעברית לוגית בלבד, ולהתעלם מאי-התמיכה הנוכחית של נטסקייפ בפורמט זה? (הרי מרבית האוכלוסייה בישראל משתמשת באינטרנט אקספלורר), או, שאולי כדאי לי להשקיע את הזמן בפיתוח אתרים בעברית ויז`ואלית שתאפשר לכולם לראות את האתר שלי בצורה תקינה? תודה מראש לעונים.

Ey@L

New member
תשובה

קודם כל אנשים שונים ייתנו לך תשובות שונות. ונכון ש95% מהמשתמשים בישראל משתמשים באקפלורר, אבל מה עם ה5% האלה? אתה מוכן לאבד אותם? אמרת שצריך להפוך את העברית לויזואלי בתוכנה מסויימת? so.... יש תוכנות שעושות את העבודה ממש קלה. רוב הפורטלים בישראל ע``י סקריפט ASP עשו שגולשי אקפלורר יכנסו לאתר בצורה לוגית ושאר הגולשים ע``י סקריפט המרה ייכנסו לגירסה וויזאלית אם האתר שלך מספיק רציני אולי כדאי שבאמת תעשה ככה. בכל מקרה הייתי ממליץ לך להשאר אם עברית וויזואלית.

למעלה