עברית ב-staroffice

רפרם

New member
עברית ב-staroffice

אהלן, לפני כמה חודשים פורסם במקומות שונים ש-IBM תעברת את המעבד תמלילים שב-staroffice. מישהו יודע מה קורה עם זה?

טל_V

New member
תגובה

אני רוצה לחזק את מה שאתה אומר .. גם אני שמעתי את זה :) מה שכן, עכשיו סטאראופיס עולה כסף. עם כבר זה עולה כסף, אני חושב שעדיף את האופיס של hancom הוא נראה לי טוב יותר והוא מבוסס QT3 טל

רפרם

New member
הסיפור הוא כזה

פילנטרופ עלום שם מתל אביב יצר קשר איתי והוא רוצה להכין "ערכות לינוקס" כדי לחנך את הדור הצעיר ללינוקס. אני אמור להכין לו את הערכה ולהכין את כל תהליך ההטמעה. הבקשה היחידה שלו היתה, שב"ערכה" יהיה מעבד תמלילים עם תמיכה טובה בעברית (לא למשל כמו שהיתה בסטאר אופיס האחרון). פיתרונים?

טל_V

New member
תגובה בעברית :)

לגבי עברית, תחכה קצת, עוד מספר ימים אמור לצאת kde3.. יש בו תמיכה בכתיבת bidi ומטבע הדברים ניתן יהיה לכתוב בעברית על כל יישום שיעבוד שם... אגב, יש כבר היום כל מני קומבינציות לכתיבת עברית, אבל צריך לסיים אוניברסיטה בשביל לעבוד אתם. אם זה מעניין אותך, לפני חודשיים כתבתי על ההכרזה של KDE3 ושמתי כמה תמונות מסך, אחת מהן מציגה עברית בצורה ממש טובה שבייתר שלך לי. הלינק לכתבה "KDE3 העברית כבר כאן" טל נ.ב אני מקווה שבקרוב אני יבדוק מערכת אופיס מבוססת qt3 עד כמה שאני יודע היא אמורה לפתוח ולעבוד עם קבצים של מיקרוסופט ו-qt3 אמור לספק עברית טובה, אבל, היא עולה כסף! נ.ב.2 :) יש להם גם גרסת אופיס לפאלם.

רפרם

New member
הכסף הוא בעייתי מבחינה אידאולוגית

המטרה של הפרויקט הזה הוא להעלות את המודעות לתוכנות freesource. העובדה שאחת מהן תעלה כסף, תהרוס הכל. אשמח אם תעדכן אותי על תוכנות Opensource שתומכות בעברית. אפרופו KDE3, הוא לא היה אמור כבר לצאת יחד עם המנדרייק החדש?

טל_V

New member
הוא לא

מנדריק 8.2 יצא עם KDE2.2.2 האמת שאני דיי מבין אותם, KDE3 יהיה עם הרבה באגים יחסית וזה יקלקל להם. חוצמיזה אף אחד לא מוציא בזמן הקרוב גרסה חדשה של לינוקס ולכן אין להם מול מי להתחרות, לכן להוציא את מנדריק 8.2 עם kde2.2.2 זו החלטה די נבונה ואם תקח בחשבון שחוץ מאיתנו ועוד כמה פלסטינאים ושואבי נפט במפרץ, אצל רוב העמים בעולם יכולת ה bidi לא ממש קריטית. טל

KDE3 מכיל KOFFICE

וסביר שאפשר יהיה להשתמש בעברית גם בו. נסה את מזלך גם באיגלו (www.iglu.org.il) - יש להם כמה השלמות עברית (לא ניסיתי אותן עדיין)

beitar

New member
KOFFICE שבה עם KDE3 לא כולל

תמיכה בעברית עדיין... (אני מניח שזה בגלל שה widget למימוש הטופס שעליו כותבים ב OFFICE הוא יחודי ולא מובנה מ QT3). לעומת זאת, המערכת שנמצאת ב CVS, היא כבר תומכת בעברית... (יש לפחות אדם אחד שאני מכיר שניסה ואומר שהעברית לא רעה.... אבל יש עדיין המון באגים במערכת שנמצאת ב CVS, וזה די ברור מאליו...). הקיצר, כנראה שעברית ב KOFFICE תהיה לקראת הקיץ. עד אז, צריך לקוות ש IBM ישראל תוציא את גרסאת הסטאר אופיס בעברית (מה שאני כבר לא בטוח שהולך לקרות).

ezaton

New member
IBM לא תוציא

למרות שיש להם כבר אחת רצה אצלהם. הסיבה היא פוליטיקה: סאן דורשים זכויות על כל קוד שנכתב עבור ה OpenOffice, ו IBM לא רוצים לתת להם את זכויות הבידי... בינתיים, אגב, בסאן, כבר מפתחים קוד bidi במקביל, שיכלל בגירסה הבאה של ה StarOffice. Ez

mavor

New member
לא בדיוק

ממקור פנימי הבנתי שחלק מהשינואים שIBM הסתה היא לא יכולה לשחרר בגלל איזה שהיא בעיה אם הזכיון מול MICRO$OFT אז זה מתעקב ויחול להיות שזה עוד אחד מהפרויטים של IBM שיקבר בשרטים שלהם ולא יצא (איין ערך נטסקיפ באיברית) נדב

למעלה