עברית ל- PALM TX

yoel14

New member
עברית ל- PALM TX

שלום לכולם, אני חושב לרכוש PALM TX מארה"ב, בערך 300$ אולי פחות(נגיד...1200 ש"ח), השאלה שלי היא (לאחר שעלעלתי בפורום) איזו עברית (של מי) הכי יציבה? ומה העלות, בערך? (היום אמרו לי על עברית של הראל-250 ש"ח) והאם זה שווה את הטרחה לעומת קנייה של מכשיר + עברית פה בארץ- מה שאומר גם מימוש אחריות במקרה הצורך... פה בארץ אוכל להשיג את זה אולי ב- 2000 , כולל עברית. כלומר- הבדל של עד 800 ש"ח שעוד יצטמצם אם אני לא אתפשר ואקנה לי גם עברית!! (אלא אסתפק באנגלית, כן באסה :( תודה רבה רבה מראש לכל מי שייעץ ויעזור, יואל

yanivfain

New member
מע"מ ואחריות

לוותר על עברית זה לא הגיוני למי שחי במדינה דוברת עברית... בקיצור - לא רלוונטי, ואתה לא יכול לוותר על עברית. אם אתה יכול לקבל החזר מע"מ למעשה המכשיר עולה לך רק כ 1700 ש"ח, כלומר לאחר קניית עברית למכשיר שנקנה בחול ההפרש ממש זניח. אחריות שווה המון כסף וכאב לב = תחליט אם הפרש של כמה מאות שקלים שווה לך. בהצלחה

fishmani

New member
אין ספק שעדיף לקנות בארץ

ה-TX שלי הוא כבר המכשיר פאלם החמישי אצלי. ולדאבוני אני רואה את התדרדרות של איכות החומרה כמו בכל ענף המחשבים (MADE IN CHINA כמובן). הדגם הוא בעל יכולות נהדרות אבל קרוב לודאי שתצטרך לממש את האחריות (כפתור ה- ON\OFF מתקלקל מהר, הדיגיטציה באזור הגרפיטי בחלק מהמכשירים מתקלקלת ). גם אם אין לך בעיה לשלוח לתיקון בחו"ל אבל הזמן שתאלץ להפרד מהמכשיר יהיה בלתי נסבל.

libal

New member
אני חושב שזה תלוי בהפרש המחיר

במידה ואין לך שימוש במע"מ (כלומר אתה עצמאי שיכול לקזז תשומות מע"מ) , במידה והמחיר (כולל העברית - אם כי ניתן להשיג את העברית מידי פעם מפארגון ב70% הנחה כלומר ב18$), זול עד 20% - הייתי קונה בארץ, אם יותר - בחו"ל. האחריות המקומית שוות ערך לדעתי ל10% בערך מהמחיר.במקרה שלך נראה לי שכדאי בחו"ל...

boazj

New member
הערה אחת שלי

כנראה שאני במיעוט, אבל אולי דווקא כאיש מחשבים,אני אנטי לעברית במחשבים. מצטער למ"ה של windows וגם של פאלם יש מספיק בעיות גם ככה
. אני גם חושש מציבור המשתמשים הקטן יחסית של שפתנו, לצערי. כלומר שבעיות לא יטופלו כמו שצריך, או שלא תבדק קומפטביליות עם כל התוכנות שאני משתמש בהם. בקיצור עד היום משתמש כל-הזמן רק באנגלית, ולפעמים בתעתיק מעברית לאנגלית. החסכון הוא רק משני בעיני. ואני ממש לא בדקתי לעומק את התמיכה בעברית בפאלם, ומעריך את עבודת הקודש שנעשית לצורך התמיכה הזו.

ומה עם קריאת חדשות בעברית?

דרך RSS...(שימוש די ראשי לפוקט אצלי)...ומה עם מסנג'ר בעברית?

2cookie

New member
לא כל פאלם ולא כל PPC עושים

בעיות עם עברית. פאלמים מהדור הקודם (T3, זייר 72) עובדים עם עברית בצורה מושלמת וכך גם כמעט כל PPC עם WM 2003SE. כמובן שהתוכנות ממשיכות להתעדכן לכל מכשיר חדש שיוצא והבאגים נפתרים בצורה די עקבית (לפחות בעברית לפוקט).

yoel14

New member
אז ממש ממש כדאי לקנות בארץ? ../images/Emo201.gif

- לא! אין לי החזר מע"מ או דרך לקנות אותו כך... -התלבטתי כי קנייה באלפי(!!) שקלים עם הפרש של כמה מאות זה זניח, אבל פה (במקרה הזה) ההפרש בין המחירים (חו"ל והארץ) מגיע נאמר ל- 30% שזה משמעותי! העניין הוא אם זה משמעותי מספיק או לא? -יש דבר כזה עברית בזול??? מי זה פאראגון??? ותסלחו לי על הבורות טוב? פשוט לא ידעתי שלהוסיף עברית יעלה לי 10% מהמחיר
והאם "פאראגון" הזולים-מאוד-לפעמים טובים באותה מידה כמו "המתחרים" למשל הראל? (לגבי קטע של אחריות הבנתי שאתם ממליצים מאוווד לקנות פה נכון? שוב תודה רבהרבה מראש (וסתם בכללי- יש משהו שהייתם מביאים מחו"ל על הדרך אם כבר הייתם שם? )

popo128

New member
לקנות בארה"ב

את שלי קניתי בחו"ל ב 250$ (EBAY) עברית+מילון ב 70% הנחה מפאראגון (שהעברית של הראל מבוססת על זו שלהם). כל העסק הסתכם בפחות מ300$. לדעתי אין שום טעם לשלם פרמיה של 40% בעבור אחריות (800 ש"ח הפרש מתוך 2000 ש"ח שהמכשיר עולה בארץ). פופו

yoel14

New member
מי? איפה ? ואיך? אני משיג...?

איך אפשר להשיג עברית במחיר נורמלי? נגיד עד 100 ש"ח? ולא ב-250 ש"ח? אני קראי כבר שפאראגון עשו מבצעים- אבל זה היה לפני שנה!!! ידוע למישהו על מבצע שיהיה בקרוב על עברית כלשהיא? שהיא גם אמינה וטובה אגב!? תודה נ.ב. אני באמת מקווה שבכל מקרה לא נזדקק לממש את האחריות

AYELET1

New member
היה מבצע עד 31 למאי...

לכן יקח זמן מה עד שיהיה מבצע נוסף כזה באופן כללי מידי פעם הם עושים כאלו מבצעים

2cookie

New member
תוכל לקנות עברית במחירים ממש

נמוכים, לא זוכר מי עושים כל הזמן 70% הנחה. לכן אני ממליץ בחום לקנות מארה"ב את המכשיר, ייבאתי לא פעם מכשירים ללא עברית וללא אחריות, ואכן היו כמה תקלות אבל שנתיים לפחות אחרי שהאחריות פגה ואף אחד לא היה עוזר לי גם ככה.

למעלה