עברית שפה יפה

המלה חליפה יפה כי היא נשמעת כמו מנהל עבודה שמעביר בסמכותיות אוהדת את ניהולו. גם באנגלית יש המון מלים יפות, כמו: LIGHT.

Harrington

Well-known member
מנהל
אגב זה אולי לא כזה כיף, אבל גם במילה 'נפטר' יש משהו יפה בעיני. יחסית ל'מת' הקר והמנוכר בכל אופן. מעבר למשמעות התוכנית שמאחורי המילה, זה נשמע עדין יותר.

משתפרת1

Well-known member
אגב זה אולי לא כזה כיף, אבל גם במילה 'נפטר' יש משהו יפה בעיני. יחסית ל'מת' הקר והמנוכר בכל אופן. מעבר למשמעות התוכנית שמאחורי המילה, זה נשמע עדין יותר.
אני אישית לא אוהבת את נפטר, כי הוא מזכיר לי להפטר ממשהו, גם אם המשהו הזה הוא החיים. להפטר איננה מילה חיובית במיוחד. מסכימה שהמילה יותר נעימה לאוזן ממת.
מה דעתך על "מנוח"? המילה מכילה את השורש של מנוחה, מילה חיובית.

Harrington

Well-known member
מנהל
גם, אבל פחות רלוונטי כשאת אומרת ׳פלוני מת׳. הרי לא תגידי ׳פלוני הפך למנוח׳. בעיני ׳פלוני נפטר׳ נשמע עדין יותר מאשר ׳מת׳ כאמור.

משתפרת1

Well-known member
גם, אבל פחות רלוונטי כשאת אומרת ׳פלוני מת׳. הרי לא תגידי ׳פלוני הפך למנוח׳. בעיני ׳פלוני נפטר׳ נשמע עדין יותר מאשר ׳מת׳ כאמור.
אה, התיחסת לפועל. מסכימה לאבחנה שלך.
אני התיחסתי לשם עצם.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אני אישית לא אוהבת את נפטר, כי הוא מזכיר לי להפטר ממשהו, גם אם המשהו הזה הוא החיים. להפטר איננה מילה חיובית במיוחד. מסכימה שהמילה יותר נעימה לאוזן ממת.
נפטר, הכוונה לבר מינן שנפטר מצרות העולם והלך לעולמו.
כתוב במקורות: "טוב שם משמן טוב ויום המוות מיום היוולדו."
זאת אומרת כשאדם הולך לעולמו הוא סוף סוף נח.
שהרי תינוק איך שנולד חוטף סטירה על הישבן
אחרי 8 ימים חותכים לו את הבולבול
ומיד אחרי זה מתחילים גזים בבטן
והשיניים צומחות
אחרי זה בית ספר ולימודים
עבודה
צבא
נישואין
ילדים
דירה
משכנתא.
אישה רעה.
ממשלה לא טובה.
ראש ממשלה חייזר.
בחירות. א
בחירות. ב
ג
ד
ה
ו
זין בעין.
ועוד לא דיברנו על הצוללות והחמגשיות. חחחחח |חיוךרחב|
לעומת זאת בנאדם מת, נפטר מכל הצרות והוא מבסוט עד השמים.|מלאך|

אור גינאל

Well-known member
המילה נפטר בהקשר למי שמת מקפלת בתוכה את המילה מחויבות ומזכירה לנו שאנחנו עדיין מחוייבים .

צמל*

New member
נדמה לי שנפטר אומרים רק על יהודים כי המת נפטר מעולן של מצוות.

Harrington

Well-known member
מנהל
נדמה לי שנפטר אומרים רק על יהודים כי המת נפטר מעולן של מצוות.
כך אומרים, אך יש אחרים שסותרים זאת. במקורות השתמשו במונח זה גם לגבי גוים. אולם נראה שבאמת רוב המשתמשים בו היום מתכוונים לכך שנפטר מעול המצוות או שנפטר מהעולם הזה, קרי עבר לעולם הבא.
אישית התכוונתי ב'אהבתי' למילה יותר לכך שהיא פשוט נשמעת עדינה יותר. כלומר גם אם אני מתעלם לחלוטין ממשמעות המונח, קשר למצוות, לאמונה בעוה"ב וכו', המילה 'מת' פשוט נשמעת לי קרה ומנוכרת יותר מאשר 'נפטר'.

למעלה