גולשת תמיד בשמחה
Well-known member
יש המון מילים נהדרות בשפה העברית.
איזו מילה מרגשת אתכם במיוחד ולמה?
המילה שמרגשת אותי היא, נשמה,יש המון מילים נהדרות בשפה העברית.
המילהיש המון מילים נהדרות בשפה העברית.
"אור ואהבה" כמו בשיריש המון מילים נהדרות בשפה העברית.
אושריש המון מילים נהדרות בשפה העברית.
נכדים.יש המון מילים נהדרות בשפה העברית.
אותי מרגשות המילים, "ברוך שפטרנו"!!יש המון מילים נהדרות בשפה העברית.
אלא?אותי מרגשות המילים, "ברוך שפטרנו"!!
אך לא מה שאומר האב בבר המצווה של בנו.
אני אישית לא אוהבת את נפטר, כי הוא מזכיר לי להפטר ממשהו, גם אם המשהו הזה הוא החיים. להפטר איננה מילה חיובית במיוחד. מסכימה שהמילה יותר נעימה לאוזן ממת.אגב זה אולי לא כזה כיף, אבל גם במילה 'נפטר' יש משהו יפה בעיני. יחסית ל'מת' הקר והמנוכר בכל אופן. מעבר למשמעות התוכנית שמאחורי המילה, זה נשמע עדין יותר.
גם, אבל פחות רלוונטי כשאת אומרת ׳פלוני מת׳. הרי לא תגידי ׳פלוני הפך למנוח׳. בעיני ׳פלוני נפטר׳ נשמע עדין יותר מאשר ׳מת׳ כאמור.מה דעתך על "מנוח"? המילה מכילה את השורש של מנוחה, מילה חיובית.
אה, התיחסת לפועל. מסכימה לאבחנה שלך.גם, אבל פחות רלוונטי כשאת אומרת ׳פלוני מת׳. הרי לא תגידי ׳פלוני הפך למנוח׳. בעיני ׳פלוני נפטר׳ נשמע עדין יותר מאשר ׳מת׳ כאמור.
נפטר, הכוונה לבר מינן שנפטר מצרות העולם והלך לעולמו.אני אישית לא אוהבת את נפטר, כי הוא מזכיר לי להפטר ממשהו, גם אם המשהו הזה הוא החיים. להפטר איננה מילה חיובית במיוחד. מסכימה שהמילה יותר נעימה לאוזן ממת.
מה דעתך על "מנוח"? המילה מכילה את השורש של מנוחה, מילה חיובית.
המילה נפטר בהקשר למי שמת מקפלת בתוכה את המילה מחויבות ומזכירה לנו שאנחנו עדיין מחוייבים .אני אישית לא אוהבת את נפטר, כי הוא מזכיר לי להפטר ממשהו, גם אם המשהו הזה הוא החיים. להפטר איננה מילה חיובית במיוחד. מסכימה שהמילה יותר נעימה לאוזן ממת.
מה דעתך על "מנוח"? המילה מכילה את השורש של מנוחה, מילה חיובית.
נדמה לי שנפטר אומרים רק על יהודים כי המת נפטר מעולן של מצוות.אגב זה אולי לא כזה כיף, אבל גם במילה 'נפטר' יש משהו יפה בעיני. יחסית ל'מת' הקר והמנוכר בכל אופן. מעבר למשמעות התוכנית שמאחורי המילה, זה נשמע עדין יותר.
כך אומרים, אך יש אחרים שסותרים זאת. במקורות השתמשו במונח זה גם לגבי גוים. אולם נראה שבאמת רוב המשתמשים בו היום מתכוונים לכך שנפטר מעול המצוות או שנפטר מהעולם הזה, קרי עבר לעולם הבא.נדמה לי שנפטר אומרים רק על יהודים כי המת נפטר מעולן של מצוות.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.