עברי לידר עונה על השאלות שלכם

עברי לידר עונה על השאלות שלכם

לכל מי שיודע או לא.... השבוע נובה מארחים את עברי לידר בבלוג, ולכם יש הזדמנות לשאול אותו את כל מה שלא העזתם עד עכשיו.... מתוך כל השאלות נבחר 5 שעליהן עברי יענה במהלך השידור.... בהצלחה...:)

טולייצ

New member
עדיתוש

מקווה שיהיה אחלה בלוג. מיטל,תודה על העזרה,אני לא רוצה לקחת סיכון שמשהו יקרה למחשב,ואני מאוד מעריכה את העצה שעזרת לי,ובעיקר כי אלו נובה! אז תתגעגעו אליי קצת,ואני אחזור ממש בקרוב
שיהיה אחלה בלוג,מקווה שישמר באריכון!

ViCtOrIaBeCkHaM

New member
שאלה לעברי הלידר!

בעצם זאת לא שאלה...אלא הערה... אנו(רותם וענבר)וחברינו הרבים שנהנים לשמוע את עברי שר התרגשנו לשמוע את עברי לידר שר את השיר פרח! השיר הזה מרגש מאוד! (בייחוד כבני נוער שהיו בפולין השנה) והגרסה של עברי מאוד מרגשת! (עד דמעות) השאלה הקטנה היא: באיזו מסגרת שרת את השיר? איזו הופעה?

ברררר

New member
עברי!

שלום
ברוך הבא
אתה מתכוון לעשות עוד הופעה עם נובה מתישהו? אם כן מתי?
למה אתה לא מופיע כבר בצפון?
זוכר אותי
עדיתו'ש!! ביחרי בי! בי!!

dsol

New member
שאלות

לאילו אומנים אתה הכי מתחבר ריגשית בארץ (מבחינת לחנים וטקסטים) ? איך אתה רואה את עתידה של נובה ? אם לא היית מפיק להם שירים היית בכל זאת שומע אותם ?

Amber

New member
עברי

מבין"אדוני" ו"בחום הזה של ת"א", שירים שלך שמבוצעים ע"י אמנים אחרים, אתה מבצע בהופעות רק את "אדוני"... יש לכך סיבה מיוחדת? נשמח לשמוע אותך שר על הבחור עם השיער הצבעוני... (אולי בהופעה בחולון
) תמשיך לרגש אותנו, ענבר

ViCtOrIaBeCkHaM

New member
ללידר היקר....

אשמח מאוד אם תשיר בחולון בהופעה ב26 לחודש את השיר "אלף בנות דתיות"

וואי זה מאוד קשה לבחור שאלה אחת

קודם כל- עברי ברוך הבא כמה נחמד לראות אותך לפעמים
ושנית- השאלה
: האם השיר פלרמו מדבר על בריחה מהמציאות ועל ייאוש? והבריחה היא בעצם לעיר בדיונית בשם פלרמו? או שהמסר של השיר הוא בעצם לנצל כל רגע בחיים כדי שכשתסתכל לאחור אחרי 20 שנה לא תתאכזב שהיו דברים שרצית ולא עשית? תודה עברי, אתה מרגש כל פעם מחדש
(פליזז תעלו את השאלה שלי
)...

פסדר אבל שייתן כיוון

כי בד"כ גם בריל לייפ אני נוטה לפרש כמעט הכל בצורה הפוכה... שייתן קצת חוט..חומר למחשבה... אבל נכון שמעצם העובדה שזה שיר זה נותן לכל אחד לפרש את זה איך שהוא נוטה להבין אבל מעניין אותי המניע שלו לכתיבת השיר והדעה שלו מן הסתם...

Amber

New member
אז קודם כל, צאי מנק' הנחה שפלרמו

היא לא עיר בדיונית, היא נמצאת באיטליה.

יודעת..חח

בדקתי את זה אחרי ששמעתי את השיר אבל בשיר היא מצטיירת כעיר דמיונית- "פלרמו עיר הקיץ הקסומה" - עיר שבורחים אליה כשהמצב במקום הנוכחי לא מזהיר..נשמע כמו עיר מהאגדות....כי התיאור הוא בשפה של ילדים שמקריאים להם סיפור-אגדה (את יודעת שירים לא תמיד אוחזים במציאות בדיוק כמו שהיא...) מקום מקלט כדי לברוח מכל העשן, ורציתי לדעת אם יש מצב שזה הנקודה אליה עברי התכוון.

dsol

New member
נראה לי

במקום לבחור 5 שאלות יהיה רק 5 שאלות אז לא יהיה ממה לבחור

שאלות לכאן כן?

אוקי.. שאלה ראשונה.. נכון בחלק שעוטף את הדיסק, לא על הדיסק עצמו... אז כשזה נפתח יש שם משפט שהוא דיי מוסתר.. אני שמתי לב רק היום. המשפט: "הרוח מרחם עליי ולא אומר מילה" למה דווקא שמת את המשפט הזה על הדיסק? איזה מסר אתה מנסה למסור? פשוט לא הבנתי את המסר... ויש לי עוד אחד... אני פשוט שכחתי עכשיו חחח אז אני אכתוב אח"כ כשאני אזכר...[:

אני יכולה להציע לך משהו?

אמ..תלכי לפורום של עברי, לטאגליינס, ותכניס לאירוח השני של עברי בפורום. בחלק הראשון של האירוח הוא עונה על השאלה הזאת. וד"א, אני כתבתי לך בדיוק מה הוא אמר
.

רגע, אז לא הבנתי שזה מה שהוא אמר...

סורי... אבל למה הוא בחר דווקא את המשפט הזה? כאילו... מה מיוחד בו? \= יש עוד 200 משפטים יפים אחרים מהדיסק שיתאימו יותר. \= אבל זה דיסק שלו בעצם.. זו הרגשה שלו.

בכל מקרה שאלה שניה... שאני מקווה

שהוא לא ענה עליה... אז... הסינגל שהיה אמור לצאת הוא "יום טוב" למה פתאום החלטת להוציא את "להבין את המים" במקום?

ViCtOrIaBeCkHaM

New member
הוא ענה על זה בבלוג שלו הקודם תחפשי

את זה בארכיון של תפוז באירוחים

למעלה