עברנו בשלום את הסריקה המוקדמת

limori

New member
עברנו בשלום את הסריקה המוקדמת

הרופא בדק הפשוש ניפף לשלום והכל היה בסדר גמור.... הרופא אמר שלא יכול להיות יותר טוב מזה.... נירגעתי.... אבל יש לי הרגשה שזה היה קצר מידי. משהי יכולה לתת לי קצת יותר מידע לגבי הסריקה בישראל. תודה לימור

anat_i

New member
היי לימור

שמחה לשמוע שהסקירה עברה לך בסדר ושנרגעת, כי זה מאד חשוב. לגבי הסקירה בישראל - יש סקירה מורחבת ויש סקירה רגילה. בסקירה הרגילה בודקים בצורה יותר כללית, עוברים על כל המערכות ורואים שאין שום דבר חריג. זה נמשך כ-15-20 דקות. בסקירה המורחב יורדים יותר לפרטים. למשל - סופרים עצמות באצבעות (כי לעיתים בתיסמונת דאון יש שתי עצמות בזרת במקום שלוש), בודקים את עובי העור בעורף, צלילות או עכירות של ארובות העיניים ועוד דברים שאני לא זוכרת. הבדיקה הזאת נמשכת כ-40 דקות. אין אצלכם אפשרות לעשות בדיקה כזאת?

ashlaya

New member
עובי העובר- בודקים בשקיפות עורפית

זאת בדיקה ניפרדת לחלוטין מהסקירת מערכות כל בדיקה נעשית בד"ר בניפרד

anat_i

New member
אילו שתי בדיקות שונות לחלוטין!

עובי עורף העובר - הכוונה לקפל עור שנמצא בעורף העובר וניתן למדוד אותו בכל שלב של ההריון ומקובל למדוד את זה בסקירת המערכות המורחבת (גם המוקדמת וגם המאוחרת). בסקירת מערכות רגילה לא מודדים. שקיפות עורפית זאת בצקת תת עורית בעורף העובר המכילה שכבת נוזל ונעלמת בסביבות שבוע 15 ולכן לא ניתן כבר למדוד בסקירת המערכות.

anat_i

New member
באיזה שבוע? 14-15?

כי יש שלב שזה עדיין מופיע וכבר אפשר לעשות סקירה מוקדמת. שמעתי על עוד שעשו את שתיהן יחד, אבל זה קצת "מסוכן" כי אפשר לפספס...

ashlaya

New member
מה ז"א?

את עכשדיו מדאיגה בשבוע 14 אני אמורה לעשותץ...ז"א שבוע הבא מה אפשר לפספס????????????????

anat_i

New member
סליחה... לא התכוונתי להדאיג...

פשוט... בגלל שזה נעלם בשבוע 15 ואף פעם את לא יכולה לדעת בדיוק בדיוק באיזה שבוע את (תמיד עלולות להיות טעויות בחישוב, עובדה שיש כאלה שיולדות כביכול בשבוע 42), אז את עלולה לפספס. הרופא שלי המליץ לעשות בנפרד ומאחר ודרך הביטוח המושלם שתי הבדיקות יוצאות לא יקרות, אז העדפתי.

ashlaya

New member
אבל הבנתי ....

שבמידה ועבר השבוע לבדיקת השקיפות הרופא מבחין בזה ומוותר על הבדיקה..... ככה לפחות שמעתי מכמה בנות וחוצמזה לפחות בלאומית המשלים משתתף כם עם עושים ביחד וגם אם בניפרד כמה זמן לוקחות הבדיקות יחד מישהי יודעת?

anat_i

New member
סביר להניח שהרופא יוותר על הבדיקה

אם אין לו כבר מה למדוד... ובדיוק לזה התכוונתי כשאמרתי שאפשר לפספס. וכמובן שאם הביטוח המשלים משתתף כשעושים שתי בדיקות בנפרד, אז על אחת כמה וכמה שישתתף כשעושים בדיקה אחת בלבד אבל בדיוק מהסיבה הזאת עדיף לדעתי לעשות בנפרד. בדיקת השקיפות העורפית עצמה לוקחת ממש מספר שניות (מדובר במדידה בנקודה מסויימת). סקירה, אם מדובר במורחבת, עורכת כ-40 דקות.

פוגית

New member
מוקדמת ומורחבת

יש שני פרמטרים במונחים של סקירות: פרמטר התזמון: מוקדמת - מאוחרת. מוקדמת נעשית בשבוע 14-16 ומאוחרת בשבוע 20-24 (אני לא בטוחה בטווחים, יכול להיות שטעיתי בשבוע לפה או לשם). כלומר, מקור השם של הסקירה המוקדמת או המאוחרת היא בזמן היחסי שבו היא נעשית (מוקדם בהריון או מאוחר יותר). פרמטר "העומק": מורחבת - לא מורחבת. מורחבת היא כזאת שעורכת 30-45 דקות, תלוי בפוזיציה של העובר (עד כמה קל לראות את כל הדברים בפוזיציה שלו) ובה בוחנים וסוקרים יותר איברים ופרטים מאשר בסקירה הלא מורחבת, שעורכת 10-15 דקות ובה סוקרים פחות איברים ופרטים. כלומר מקור שם התואר הוא ברמת העומק של הסקירה - עד כמה היא מורחבת וכוללת. ולסיכום סקירה מוקדמת יכולה להיות מורחבת או לא. סקירה מאוחרת יכולה להיות מורחבת או לא. בגלל שסקירות מוקדמות נעשות בד"כ באופן פרטי הן לרוב מורחבות, אבל יכול להיות שבמכוני האולטרה סאונד של קופות החולים אפשר לעשות סקירות מוקדמות לא מורחבות. אני וכל מי שאני מכירה עשו סקירות מוקדמות באופן פרטי, כך שכולנו עשינו סקירה מוקדמת מורחבת.

limori

New member
תודה לכן

ובכל אופן אני אשלח את התוצאות לרופא שלי בארץ.

למעלה