עברנו למרילנד, תודה לכולם, עדכון ושאלות

Fellowship

New member
עברנו למרילנד, תודה לכולם, עדכון ושאלות

תודה רבה לכל מי שעזר, אשמח לעזור מניסיוני הדל עד כה במידה ויש שאלות בפרופיל דומה:
אישתי רופאה שעושה תת התמחות ב NIH, אני הייטקיסט, 2 בנות קטנות, עברנו עם ויזת J1/J2, גרים ברוקוויל ב"קיבוץ", מקום מעולה.

1. ביטוח רכב ורישיון נהיגה מקומי
הבנתי שיש כאן לא מעט ישראלים שלא טרחו להוציא עדיין רישיון נהיגה מקומי, אף אחד כאן לא ממש ידע לומר מה הדרישות,
אבל לאחר שחיפשתי וקראתי, מצאתי שדווקא יש הגדרה, אבל גם ברור מה מקור הערפול בנושא:
להבנתי יש להוציא רישיון נהיגה מקומי בתוך 60 יום מהרגע שנחשבים תושבים,
וההגדרה של תושב היא שמניחים שהאדם הוא תושב לאחר שהוא מתגורר 6 חודשים בכתובת קבועה, ובכפוף למבחנים נוספים שאולי יחולו.
אי הבהירות היא בעצם הגדרת התושב, יש ברירת מחדל, אבל יתכנו מבחנים נוספים.
בכל מקרה, אנו לא רואים יתרון בדחיית רישיון נהיגה מקומי, התחלנו את התהליך,
במיוחד לאור העובדה שביטוח הרכב שלנו הוא ב GEICO, והם מחייבים אותנו להוציא רישיון בתוך 30 ימים (עם אופציה להארכה).
מחירי הרכבים כאן הם מחצית מאשר המחירים בישראל ומחיר הדלק הוא רבע,
אבל הביטוח עולה כפול (לפחות), מכיוון שמבחינת האמריקאים גם לאחר שנוציא רישיון נהיגה מקומי,
אנו נחשבים עם וותק של 0 שנות ניסיון,
ממש כמו ילד שהוציא אתמול רישיון, לא מעניין אותם וותק הנהיגה בישראל,
וגם מסמך היעדר התביעות באנגלית שסיפקתי לא ממש רלוונטי.

מצד שני, אין בעיה לעבור בכל רגע נתון בין חברות ביטוח, בקלות וללא קנסות וקשיים.
בדקנו גם דרך סוכנת ביטוח שבעבר עשתה כאן לכל הישראלים ביטוחים זולים יחסית גם ללא רישיון נהיגה מקומי,
אבל היא לא יכולה להשיג יותר את המחירים הזולים,
אלא מדובר בסדר גודל של $3,000 לשנה (משום מה הפוליסות כאן הן לחצי שנה),
ודרך GEICO השגנו ב $1,900 לשנה, שזה עדיין יקר מאוד לדעתי.
אם מישהו מכיר חברות ביטוח (ועדיף עם ממשק אינטרנטי מלא, כמו GEICO וכמו ביטוח ישיר בארץ),
או אגרגטורים/מנועי השוואה בתחום מומלצים, אשמח לדעת.

2. קיבלנו את כרטיסי הביטוח הרפואי לכל המשפחה מה NIH, זה הביטוח:
https://faes.org/sites/default/files/files/faes_guide.pdf
הבנתי מהכותבים בפורום שזה ביטוח מעולה, וכעת כשהתחלתי מעט להבין, אני גם מבין מדוע הוא מעולה,
אבל הוא לא כולל כיסוי שיניים כלל, מישהו יודע לומר מה עלויות טיפולי שיניים בארה"ב בכלל ובמרילנד בפרט?
בגדול, אין לנו בעיות שיניים, ואת הנושאים שכן היו, דאגנו לטפל עוד בארץ, כך שאין צפי לשום דבר, בטח לא משמעותי.
אבל כדי לקבל החלטה האם כדאי לרכוש ביטוח ביניים בנפרד (ניתן להוסיף בתשלום של כ $80 לחודש לארבעתינו),
אשמח לדעת האם טיפולי השיניים מאוד יקרים ובעצם ביטוח כזה הוא גם סוג של חובה, או לפחות מומלץ בחום.

3. שינוי ביטוח רפואי
בקרוב תהיה לאישתי אפשרות לעבור למשרה יוקרית יותר מבחינה מקצועית ב NIH,
(היא היתה צריכה לעבור מבחנים לשם כך),
השכר אמור לעלות בכ $25K לשנה, אבל מצד שני, בסוג המשרה הזו לא מקבלים את הביטוח הרפואי הנ"ל, אלא צריך לרכוש ביטוח בעצמינו,
שזה מוזר, מכיוון שהמשרה טובה יתר, השכר גבוה יותר, אבל אם מקזזים עלות של ביטוח רפואי באותה הרמה, אז השכר לא משתדרג, לכן משהו לא כ"כ מסתדר.
או שהעלות של ביטוח כזה הוא לא סדר גודל של $20K-$30K בשנה כפי ששמענו (ממקור לא מוסמך), או שאנו מפספסים משהו, יש למישהו כיוון מחשבה?
אגב, היא שאלה אם אפשר לעבור למשרה החדשה ללא השדרוג בשכר, ולהשאר עם אותם התנאים (והביטוח), הוסבר לה שאי אפשר, הכל אצלם מאוד מובנה ומסודר.

4. מדוע החשש הגדול והשמירה הקפדנית על כרטיס/מספר ה SSN?
ממה נובע החשש? גניבת זהות?
ואם כולם כ"כ חוששים, האם זה כ"כ קל? ואם כן, מדוע לא הופכים את הנושא לבטוח יותר?
אני מנסה לחשוב על כך שבישראל מישהו ידע את מספר תעודת הזהות שלי, או פרט זיהוי מול הביטוח הלאומי, לא נשמע לי קטסטרופה.

5. רוב האנשים שאני מכיר משתמשים ב VPN
פחות בגלל חשש כללי מאובדן פרטיות,
ויותר מחשש שאם הם יורידו איזה טורנט של פרק או סרט מסויים, הם יקבלו מכתב התראה מה ISP, ואם הם ימשיכו זה יעבור ל FBI, האמנם?

6. פתחנו חשבון בנק ב Bank of America
קיבלנו כרטיסי דביט זמניים, ולאחר מכן בדואר קבועים עם צ'יפ,
אמורים לקבל בדואר בשבוע הבא כרטיס Secured של Discover ונתחיל לבנות Credit Score, למרות שאם לא נשאר כאן לשנים ארוכות, זה פחות קריטי.
הבנתי שהכי חשוב לא לאחר בתשלום (פשוט נעשה Auto Pay), וחשוב מאוד לא לנצל אחוז גבוה מהמסגרת,
אלא פשוט יום/יומיים לפני סגירת ה Statement, להכנס ולשלם את רוב החוב, להשאיר כ 10%-20% ניצול שאותו נשלם ביום הקובע.
אמרו לנו שכדאי לבנות א ה Score מהר יותר, כדאי להנפיק עוד כרטיסים ולפזר את העסקאות כדי שכולם יהיו פעילים, האמנם זה חשוב/עוזר?

זהו בינתיים

תודה!!

John the Savage

New member
קצת תגובות

1. צודק. למי שקונה רכב ומשלם על ביטוח, כדאי לעשות רישיון מקומי בהקדם האפשרי. 1900 דולר לשנה נשמע סכום הגיוני לנהג ללא היסטורית נהיגה בארה"ב. תוך שנה-שנתיים עלות הביטוח יכולה לרדת לחצי מזה.

2. טיפולי שיניים אכן יקרים בארה"ב. עלות בערך כפולה מאשר בישראל. אם הביטוח שיניים שאתה מקבל מסובסד, בהחלט כדאי. אם אתה משלם את העלות המלאה, אז זה לא ממש ביטוח אלא יותר סוג של תוכנית חסכון שמתחזה לביטוח (כי כולם צריכים טיפולי שיניים).

3. לא יודע מה לומר. נשמע מוזר שהתפקיד היוקרתי יותר לא כולל ביטוח.

4. עניין ה-SSN בארה"ב מאד שונה מאשר בישראל, וזה אכן בגלל החשש מ"גניבת זהות". מי שיודע את ה-SSN שלך יכול בקלות להשיג הלוואה על שמך ועוד צרות. בישראל יודעים שתעודת זהות זה לא דבר מאובטח, ולכן לא מתספקים בתעודת זהות כהוכחה לזהות שלך. למה לא משנים את זה בארה"ב? כי כניראה לאף גוף פיננסי אין אינטרס לעשות את זה.

5. אני לא משתמש ב-VPN לגלישה פרטית אלא רק לצרכי עבודה. מבחינת החשש מחסימה בעקבות הורדת תכנים פיראטיים, היה מנגנון כזה עד לא מזמן, אלא שחברות התוכן ירדו מזה לאחר שהבינו שזה לא אפקטיבי. ראה כאן:
https://en.wikipedia.org/wiki/Copyright_Alert_System

נכון להרגע, ככל הידוע לי, חברות התוכן הפסיקו להתמקד באכיפה מול משתמשים פרטיים ומרכזים את המאמצים שלהם באתרים פיראטיים, מוסדות חינוך וכו'.

6. לגבי בניית סקור, בשלב הזה אין לכם שום סיבה להוציא יותר מכרטיס אחד. למספר כרטיסים יכולה להיות אמנם תרומה קטנה לגובה דירוג האשראי, אבל זה הרבה פחות משמעותי. מה שחשוב זה פשוט לצבור ותק בכרטיס האחד שלכם, לשלם את כל החשבונות בזמן, ולדאוג שהסטייטמנט לא יהיה גבוה מידי באחוזים. וזהו. אחרי שנה אפשר יהיה להוציא עוד כרטיס או שניים אם רוצים.

Fellowship

New member
תודה רבה, התייחסותי:

1. נכון, למרות שזה לא רק למי שקונה, גם כששכרנו רכב, עלות הביטוח היתה המרכיב הדומיננטי ביותר.
קצת מוזר שלא מכירים בוותק בישראל וגם מחייבים לבצע החלפת רישיון (שזה בעצם קורס סמים ואלכוהול, מבחן, בדיקת ראיה, תאוריה וטסט),
אבל כן מכירים בדיות של מדינות אחרות, לא בהכרח מתקדמות יותר.

2. אם העלות רק כפולה מישראל, זה בתחום הסביר, ומכיוון שאין צפי לטיפולי שיניים, כנראה שזה לא שווה אלף דולר בשנה,
אבל אני אנסה לבדוק עלויות טיפולים.

4 מי שיודע את מספר ה SSN שלי יכול לקחת הלוואה על שמי בקלות??
מוזר שזה כל כך פרוץ,
יש משהו שכדאי לבצע פרט לשמירה על הכרטיס בבית?

6. הסקור הוא תמיד אישי, נכון?
או שיש דרך לשתף אותו בין בני הזוג?
אחרת יווצר מצב משעשע, שתמיד צריך יהיה לפצל חיובים בין הכרטיס של אישתי לשלי, כדי שהסקור של שנינו יעלה, לא?

תודה רבה!

klemiki

New member
לגבי שיניים

אני יכול לתרום קצת מכיוון אנחנו עושים טיפולים כרגע... לצערי
&nbsp
הטיפולים יקרים, אבל אפשר להתמקח.
&nbsp
סתימה רגילה יכולה לנוע מ 50$ ל 300$ תלוי כמה הרופא יקר.
יש ביטוח dmo (רופאים ברשת) שעוזר להוריד את זה.
&nbsp
כתר 500-1000$
שתל 2000$-4000$ כולל הכתר.
טיפול שורש 500-1500
לגבי מחירים , אם זה לא חרום שווה לעשות סקר טלפוני, לא צריך מומחה על בשביל סתימה, או טיפול שורש.
&nbsp
&nbsp
המלצה שלי היא שהרכיב הטוב ביותר להורדת העלות הוא:
תשלום מהברוטו
התמקחות
ביטוח מהעבודה (לא מהעבודה זה לא ממש ביטוח).

Fellowship

New member
תודה רבה, אז לפי המספרים

נראה שכדאי לעשות ביטוח, עולה בערך אלף דולר לשנה לארבעתינו, ומספיק מקרה אחד בשנה אפילו רק לאחד מאיתנו, כדי להחזיר את העלות. מדוע מהעבודה זה לא ביטוח? לפי פירוט הכיסויים נראה שהכיסוי רחב.

klemiki

New member
תשובות

שאתה עושה ביטוח את עדיין משלם לרופא שיניים.
לדוגמא: שורש עלי לי 670 אחרי ביטוח.
אני מניח שללא ביטוח במקום אחר יהיה עולה 800 ולא כמי שהם הצהירו לביטוח 1800
&nbsp
&nbsp
אם אתה משלם 1200 לשנה, לא יתכן שהם ישלמו מהכיס שלהם 2000$ נכון? הרי אין התחייבות ואת יכול לבטל את הביטוח שנה הבאה...
&nbsp
אבל במעסיק יש ״פול״ גדול שמתקזז אחד עם השני אז שווה להם לבטח.
&nbsp
&nbsp
לדוגמא שתל:
עם ביטוח תשלם 1800$ כי השתל עולה 3600$ והם מכסים 50% עד תקרה של 2000$
תעשה קצת שופיניג ותגלה שיש ב 2000$ בלי ביטוח וב 1800$ מזומן בתחילת הטיפול....
&nbsp
לעומת זאת בעבודה שלי יש dmo שבו את בוחר מרפאה והם עושים צילומים סתימות בחינם תחת הביטוח. העלות לנו היא 20$ לחודש התחייבות לשנה. מן הסתם המרפאה מקבלת סכום גדול אחד לכל המטופלים בהנחה ששאר הטיפולים תעשה אצלם.

Fellowship

New member
תודה רבה, בנוגע לדוגמא שלך, לא בטוח, לא?

"אם אתה משלם 1200 לשנה, לא יתכן שהם ישלמו מהכיס שלהם 2000$ נכון? הרי אין התחייבות ואת יכול לבטל את הביטוח שנה הבאה..."
&nbsp
אבל כך עובד ביטוח, במספרים גדולים, הם לא יכולים לדעת מראש כמה כסף יגיע לי מהביטוח ואם בכלל אצטרך אותו.

klemiki

New member
לא בשיניים

אם אתה משלם 1200$ לשנה, למשפחה, מספיק טיפול שורש אחד לחסל את הרווח.
&nbsp
שאתה אדם בודד, אתה יכול פשוט לעשות ביטוח יום/חודש לפני הטיפול, ואז מה?
&nbsp
בעבודה זה גלובלי, כל העובדים כולם בביטוח ואז ברור לחברה שבממצוע יהיו איקס עובדים... בצידה ויורדים כמות העובדים המחיר עולה.

Fellowship

New member
נכון, אבל אנחנו מדברים על ביטוח מהעבודה

כלומר, מהעבודה מקבלים את הביטוח הרפואי, לא שיניים,
אבל אפשר להוסיף את השיניים באופציה, דרך ההפנייה ממשום העבודה.

boneguy

New member
תשובות להתייחסות

כל מה שג'ון אמר, באתי להגיד בעצמי, אז אתייחס לתשובות שלך:

1. ביטוח - כן זה יקר בהתחלה, ויירד אח"כ. כן, צריך להוציא רישיון חדש. לא, לא מעניין אותם הוותק שלך, ותתפלא, אבל בשביל אמריקאי ממוצע אין הרבה הבדל בין החור שממנו אנחנו באנו לחור אחר. אתה תגלה זאת בהמשך ככל שתצאו מהקיבוץ וממגדלי השן של האקדמיה וההייטק.

עוד טיפ קטן, שלמדנו אצלנו, הרבה פעמים בעלי עסקים ונותני שירות עוברים מפה לאוזן בקרב ישראלים ככאלה שמכירים ומודעים ל"מצב" שלנו. במיוחד במקום קיבוצי כמו שלכם: אנשי מיסים, ביטוח, מוסכים, מכירת מכוניות, ועוד. אתה במדינת הגירה, ספציפית במקום עם ריכוז מהגרים מטורף. תמיד תעשה את המחקר שלך, ותשווה. ראיתי לא פעם אנשים נופלים, או לפחות מקבלים משהו פחות טוב ממה שהיה אפשר להשיג בלי קשר למוצאנו...

2. שיניים - אם לא צפוי שום דבר גדול, רק ביקורות וטיפול שיננית, אתה יכול לחסוך בצד כל חודש, או לתת את זה לחברת ביטוח. בשני המקרים זה יעלה יותר מבארץ, ותמיד העלות בפועל יקרה יותר ממה שהביטוח מרשה. היתרון בלחסוך בצד הוא שאח"כ קל יותר להתמקח, ואתה יודע מראש כמה יעלה לך.
אם צפוי טיפול משמעותי, זה יעלה הרבה כסף. אין באמת ביטוח שיניים טוב באמריקה.

3. כמו שהבנת זה מספר "קדוש". השילוב של שם, כתובת, תאריך לידה, והמספר הזה, קטלני ביותר. שלושת הראשונים מאוד טריוויאלים, ולכן שומרים עליו בקנאות.

4. סקור הוא אישי וצמוד לפרטים בסעיף 3. בשנה הקרובה עדיף להישאר עם מה שנתנו לכם, ורק אח"כ לעשות פעולות. אגב, אל תשכח מרכיב חשוב בסקור - היסטוריה. מדובר בהיסטורית אשראי, ולא רק באשראי, ואת זה אין איך להאיץ.

ברוכים הבאים, ובהצלחה

klemiki

New member
לא בטוח

העלתי את הביטוח מהעבודה.
מה שנקרא ביטוח משמר הם מכסים תחת dmo
תחת ppo יש מגבלה של 1000 הטבה וברור שהסכום ההטבה שאתה מקבל מוגזם לחלוטין
&nbsp
Dmo דרך העבודה , שבו אתה מקובע למרפאה אחד הוא טוב..
&nbsp
שרותים שקיבלנו בחינם: סתימה, צילומים (שהובילו לשתל :( ), בדיקות לילדים...

Fellowship

New member
אגב, לגבי סעיף 5

הכוונה היא שספקי האינטרנט לא שולחים יותר אזהרה למשתמשים המורידים תכנים המפרים זכויות יוצרים?

Fellowship

New member
בנוגע לביטוח שיניים, הביטוח הרפואי של ה NIH

הפנה אותנו ללינק הבא, הרלוונטי לארגון שלנו, במידה ואנו מעוניינים לרכוש כיסוי שיניים:
https://edental.dominionnational.com/faes/compare-plans
&nbsp
העלות של הביטוח היוקר יקר מהאופציות שיש שם, עולה כ 900 דולר לשנה לארבעתינו.
&nbsp
מישהו יודע לומר אם זה ביטוח או "תוכנית חסכון", והאם הכיסויים והתעריפים טובים?

klemiki

New member
לחלוטין לא

סלח לי אבל זה פשוט על הפנים.

ברור שה 50% זה מהמחיר שלהם ללא התמקחות ויקר מלכתחילה.
הכי טוב לחפש (כבר עכשיו) מרפאה שמצהירה שהבדיקה חינם (כולל צילום), ואז לעשות שופינג. אם יש שתל או כתר לעשות לעשות עכשיו.
הנחה גדולהלא תיצא מהביטוח הזה.

Fellowship

New member
אולי אני לא קורא נכון את הטבלה, אבל:

אם מסתכלים על ה Premium (שאת העלותה שנתית שלו ציינתי, כ 900$ לשנה),
אז בקטגורית Diagnostic/Preventive Care הכיסוי הוא 100%,
ומספיק שכל אחד מארבעת בני המשפחה עושה פעם בשנה ניקוי שיניים,
זה כבר מחזיר בערך מחצית מהביטוח, לא?
&nbsp
בנוסף, קטגוריית Basic Care, שהיא בעיקר צילומים וסתימות מסוגים שונים,
הכיסוי הוא 70%-80%, שגם אם זה ממחרי מחירון מן הסתם, זה אמור להיות נמוך משמעותית.
&nbsp
בנושאים המורכבים יותר, הכיסוי אכן נמוך יותר.
&nbsp

klemiki

New member
ראשית, ניקי שיניים יש גם ב 50

וגם ב 25$...
שנית אם הם מכסים 70-80% סמוך עליהם שהמחיר גבוהה פי 1.5 ממקום אחר בלי ביטוח, אין כיסוי להרדמה ״מהירה״ וכל מיני שיטיקים. זה יהיה בסוף לא משתלם.
&nbsp
סתימה ללא ביטוח יכולה לעלות 80$.
כמה סתימות את מתכוון לעשות בשנה?
צילומים: המון מרפאות צילמו חינם כחלק מהאבחון. שלא יעשו לך שקשוקה...
&nbsp
אם היה לך ביטוח שמכסה dmo ב 100% + co pay אז ניחה.

Fellowship

New member
2 הבהרות בבקשה:

1. מה זה "ביטוח שמכסה dmo ב 100% + co pay"?

2. בנוגע לשורה התחתונה, אני לא בטוח שהבנתי מדוע אתה אומר שהביטוח עם הפירוט ששלחתי, ממש לא משתלם,
המחיר הוא כ 900$ בשנה לארבעתינו, בשליש ממנו בוודאות נשתמש (בדיקה בשוטף וניקוי לכל אחד),
ומספיק שאפילו רק לאחד מאיתנו יהיה נניח טיפול אחד שהוא לא סתימה,
או לחילופין 2-3 סתימות סה"כ לארבעתינו (למרות שלא נראה שיש צורך), אז זה כבר משתלם, לא?
פשוט נראה לי שאתה צודק, אבל שאני פספסתי מדוע.

klemiki

New member
הבהרות

בכל פעם שכיסו לי משהו ביטוח שינים זה לא היה שווה את זה.
תמיד זה היה:
״עם ביטוח זה 600$ , והביטוח משלם 1200$, וואו!!״
בלי ביטוח ושופניג:850$.
אז כמו שאומרים... יאללה יאללה
&nbsp
בביטוח dmo אתה לא משלם $ אחד עבור סתימות וצילומים, אחד!
יש לשלם סכום קבוע של בערך 10$ לכל ביקור. זהו.
&nbsp
קשה לתחמן בזה.
נגיד לילד כואב השן:
בדיקה: חינם
סתימה? חינם
אבחון בעיוצ אחרות? חינם
&nbsp
יש משהו רציני? עושים ששופניג
&nbsp
בכל פעם שאתה משלם 50% בסוף אתה משלם 80% מהמחיר היקר.
&nbsp
לי קרה פעם לקחו לי 35$ על הרדמה במשחה לפני הזריקה,,, מי שם לב בכלל?!

klemiki

New member
עוד משהו

צריך שלכולם יהיה סתימות + כולם עושים ניקוי + בשביל לצאת עדין בהפסד של 300 בערך או יותר.
&nbsp
ואני בטוח שיצליחו לחייב אותך במשהו בניקוי.
&nbsp
הכי טוב והכי משתלם למצוא מרפאה טובה וזולה בפרברים.
תשלם לעצמך 100$ ותיעשה סיבוב והשוואת.
&nbsp
אלא אם כן יש בעבודה dmo שזה ממש שווה וחוסך המון כאב ראש, תמיד יש רופא שיכול להיגד מה יש ומה צריך לעשות בלי לחשוש מכמה תעלה הבדיקה...
&nbsp
בקיצור הדרך היחידה לצאת ווב מהביטוח הזה זה כתר / שתל או יותר מטיפול שורש אחד.

למעלה