עברנו

קורנית

New member
עברנו

אויש. טעות ראשונה - שהבאנו את התמונות והדברים המוכרים מהבית. ככה היא יותר מבולבלת - זה גם לא בית מוכר (בטח לא בית שלה. גם ביתה האמיתי לא שלה, הלא), וגם מלא בחפצים שהיא מכירה. בדיעבד, היינו צריכים לקנות הכל חדש, ולומר שזה הבית של המטפלת, והיא צריכה לגורשם בינתיים, עד שתוכל לחזור לבית האמיתי שלה (בית ילדותה באירופה...) טעות שניה - שלא לקחנו את כל הבגדים, כי לפעמים היא מחפשת כובע מסויים, או צעיף... זהו טעויות לבינתיים. אתמול היתה מבולבלת מאד, והלכה לישון עם שני כדורי שינה. היום, כשהתעוררה, הסתכלה מסביב ואמרה שזה לא יתכן, והיא מיד קוראת למשטרה. להפתיע - דוקא העברית שלה הרבה יותר טובה היום. נראה מה יהיה הלילה. תחזיקו לנו אצבעות

../images/Emo24.gifקורנית אולי בהתחלה

יהיה לה קשה אבל עם הזמן אולי היא תתרגל באמת את צריכה להביא לה מהבית הראשון את כל התמונות והחפצים שיהיה לה פחות פחד או חרדה מהבית החדש, שבוע טוב ובשורות טובות

נילי41

New member
../images/Emo20.gif קורנית יקרה

כל הכבוד לכם על המעבר שעשיתם. ברור שזה לא יכול לעבור לגמרי חלק. הבלבול קיים בכל מקום. לא בטוח שאם הייתם קונים הכל חדש היא לא היתה חשה בלבול כי אז הכל היה לה חדש ולא מוכר. ככה לפחות יש לה חפצים מוכרים שזה מין עוגן כזה שנותן להם אחיזה במציאות אולי... חפצים שהשארתם ושהיא מחפשת אותם, תוכלו אולי להביא לה יותר מאוחר, ואולי מחר היא תשכח מהם וחבל על הטירחה... אי אפשר לדעת במצב כזה מה טוב ומה רע. בכלל במחלה הזו אין מצב שהוא טוב, יש רק הרע במיעוטו, ואם אלו הן שתי הטעויות היחידות שעשיתם, אז כל הכבוד. יעברו כמה ימים והיא תתרגל לסביבה ולבית ותרגע. אגב, איך היא הגיבה לכך שהיא נמצאת עכשיו קרוב אליך ורואה אותך כל יום, האם זה לא משמח אותה? מקווה שכולכם תתרגלו למצב במהרה. מחזיקה לכם אצבעות וושולחת חיבוק אמיץ וחם ויישר כוח ענקי

קורנית

New member
ככה ככה... ותודה לעונות לי

כלומר - האוירה הכפרית, לדעתי, מזכירה לה - לא ממש במודע - את כפר הולדתה. היא יוצאת מהבית מספר פעמים ביום (עם המטפלת, או איתי, או עם בנדודי שנשאר לשבת) לחפש את "הבית", ושואלת אנשים בשברי מילים איך להגיע ל"שם". גם בירושלים עשתה זאת, אבל כאן נראה לי שיותר בקדחתנות. או אולי כי זה בית חדש. היא לא ממש מזהה אותי - רק לעיתים, ולכן אי אפשר לדעת אם היא שמחה לראות אותי כל יום, או שנראה לה שכל פעם באה מישהי אחרת. בכל מקרה אין לה הבנה והכללה, ומשפט כמו "מעכשיו אני אראה אותך כל יום" לא ממש מובן לה. כך נראה לי. שיהיה לילה טוב

למעלה