עברתי אבחון

kasharel85

New member
עברתי אבחון

לפני שנתיים וחצי כשהייתי מאושפזת במצב קשה היום כשמקריאים לי את האיבחון אני לא מזהה משהו אחד שהוא אמת לגביי מה אני צריכה לעשות כדי לעבור אבחון חדש? אני מתכוונת של איבחון מוחי לא נפשי

קליופיה

New member
מה זה אבחון מוחי ???

תוכלי להרחיב ולהסביר מה זה אבחון מוחי ?
לא הצלחתי להבין...

kasharel85

New member
יש לי פיגור שכלי קל

והפרעות קשב וריכוז ובעיות זכרון אבל זה אבחון עצמי אני רוצה שמשהו יאבחן אותי ושזה יופיע לי בתיק של בריאות הנפש כדי שיתייחסו אלי בהתאם הם לא יודעים שאני סובלת ואני נראת בן אדם רגיל וכל הזמן צועקים עלי כי אני לא מבינה מה שמדברים איתי וכשצועקים עלי אני מתקווצת ולא שומעת כלום בקופת חולים אמרו לי שאין דבר כזה אבחון שכלי ושאני יעשה סיטי מוח ובבדיקה מופיע שיש לי נקודת חן במוח והנאורולוגית אמרה שזה לא סיבה להפרעות שלי ושאני בסדר גמור למרות שלא הצלחתי לעשות שום דבר ממה שהיא אמרה לי לעשות כי לא הבנתי אותה חברה שלי אמרה לי את זה חשבתי שעשיתי מה שהיא אמרה לי לעשות אין שום דרך לעשות לי אבחון כמו שעשו לי באישפוז?

אין לך שום פיגור שכלי

רמת הכתיבה שלך גבוהה לאין ערוך משל מי שלוקה בפיגור שכלי, אפילו קל.

kasharel85

New member
תודה

ממתי הפחת להיות מאבחן אתה אפילו לא מכירי אותי חוץ מזה יש כמה רמות של פיגור שכלי באבחנה שעשיתי לפני שנתיים וחצי כתוב שיש לי פיגור שכלי קל ולכן אני רוצה איבחון נוסף לא מסכימה עם מה שכתוב שם

Lady Stark

New member
היי

מציעה לך לפנות למדריכה שלך ולבקש אחת משתי אפשרויות:
1. לשאול איך לקבל הפניה לאבחון נוסף.
2. לבקש פגישה עם פסיכיאטר שיסביר לך את תוצאות האבחון הקודם.
אין סיבה שהאבחון הקודם לא יהיה תקף גם עכשיו.

kasharel85

New member
יש סיבה

אני לא יודעת אם מותר להגיד את זה בפורום אם אסור אז תמחקי מאז האבחון בלעתי המון כדורים מספר פעמים ניסיתי להתאבד ועברתי זעזוע מוח כי קפצתי לכביש בלי להסתקל ועשיתי תאונת דרכים יש לי עוד בעיות בריאותיות אבל אין לי כוח לפרט

Lady Stark

New member
אז ממליצה לך לדבר עם המדריכה

ולמצוא פסיכיאטר חדש שיטפל בך, וגם יוכל לתת לך הפנייה במידה וצריך לעוד בדיקות.

דיאנד

New member

אולי לנסות ולהסביר לאנשים שיסבירו לאט יותר ולא יצעקו עליך כי את משתדלת גם כשקשה לך

kasharel85

New member
קשה

קשה לי להסביר את עצמי ולהתבטא כמו בכתיבה ואני לא יכולה להתכתב עם הנהג אוטובוס עם המדריכים עם המדריכה עם הפסיכולוגית עם הפסיכיאטרית עם החברות עם הדודים בני דודים המוכר במכולת ועוד וגם קשה לי לומר לאנשים את מה שאני חושבת או איך אני חושבת זה מסובך במיוחד שאני איבחנתי את עצמי אני רוצה שדמות מקצועית תאבחן אותי וככה אני אדע בדיוק איך להסביר את עצמי אני כל יום חותפת צעקות חושבים שאם אני לא מבינה אולי אני חרשת ואז אני בכלל לא מבינה ומה עשיתי שצורחים עלי האדם היחידי שאני מצליחה לתקשר איתו זה בעלי כי הוא מדבר לאט וברור ולפעמים הוא חוזר כמה פעמים על אותו משפט עד שאני קולטת קשה לי לדבר בטלפון אבל אני אומרת אין קליטה מה???? ואז הם חוזרים על אותו משפט אבל בקיצור וככה אני מבינה אבל בשיחה בין שני אנשים אתה לא יכול לומר אין קליטה אנשים מדברים מהר וממהרים ואין להם סבלנות אלי אני לא רוצה להחליף עבודה לאנוש למשל כי מקבלים שם גרושים בעבודה הנוכחית אני מקבלת 5 שח לשעה וזה עוזר כי אני נשואה ואני ובעלי חיים על קצבאות נכות אנחנו מקבלים ביחד 4000 ואחרי העבודה אני מקבצת נדבות לא מרוויחה הרבה אבל אני מצליחה לקנות אוכל טוב חפרתי זהו

Myra Lee

New member
זה כל כך מקומם.

בין אם את סובלת מפגיעה נוירולוגית ובין אם לא, את בנאדם. בנאדם שצריך להתפרנס, להיות מסוגל לכלכל את עצמו ולגמור את החודש.

איך לעזאזל הגופים שמעסיקים פגועי נפש מעזים לשלם לאדם 5 ש"ח לשעה? האם העבודה של פגוע נפש היא לא עבודה לכל דבר? הוא מתאמץ, הוא עושה, גם אם התפוקה נמוכה יותר והעבודה מונוטונית. זה פשוט בזיון.

כך לא מתייחסים לאדם, כך משפילים אותו ומנציחים את הסטיגמה הגורסת שפגועי נפש שווים פחות. הם לא, בשום קנה מידה שהוא.

Myra Lee

New member
למיטב ידיעתי,

קיימים מבחנים המודדים את מידת האינטילגנציה. אני מניחה שפסיכיאטר יכול להפנות אותך אל מכון או מרפאה העורכים מבחנים כאלה. מקווה, לפחות.

למעלה