עברתי את 35

tayarsh1

New member
עברתי את 35

שלום
דיי שאציין שעברתי את גיל 35 ואני עדיין חסר ניסיון מיני ע"מ להעביר את גדול המבוכה והצרה.
למצב זה יש מספר גורמים:
1. גדלתי בבית דתי (אני לא דתי עכשיו).
2.גדלתי להורים גרושים אצל אימא מאד שמרנית וחרדתית וכל מה שנתפס החושפני או מיני היה מוקצה מחמת גועל מבחינתה והיה אסור אפילו לחשוב על זה ולדבר על זה.
3.חוסר ביטחון עצמי בשפע.
4. דיכאון שהחל מתקופת הצבא ונמשך שנים ארוכות, עד לא מזמן למעשה.
5. בדידות חברתית.
בוודאי החברים בפורום זה יכולים להזדהות עם הגורמים הללו ולהבין אבל זה לא מפחית מהלחץ בו אני נתון.
המצב הזה מכניס אותי לפינה מתסכלת בגלל שאני מרגיש שיכולתי לחיות את חיי ב15 שנה האחרונות בצורה שונה לגמריי: עם הרבה יותר ביטחון עצמי, חופשיות, בגרות, חברים, חברות בקיצור חיים עשירים יותר. וזה מעציב ומתסכל אותי!
----איך אני משלים עם זה? (בבקשה להימנע מהמשפט "אין לך ברירה")------

הכרתי משהיא לא מזמן והיא קרובה לגילי ויצאנו לכמה דייטים וזה הולך סבבה ואני מקווה שאם הכל יילך טוב אנחנו נגיע לאינטימיות וכאן מגיעות שאר השאלות שלי:
1.קשה לי עם זה שהיו לה מאהבים איך אני משלים עם העובדה הזו?
2.איך אני מסתיר את העובדה שאני חסר ניסיון כשנגיע למיטה (בתקווה)?
בברכה
מתוסכל

cancer3009

New member
כמההמלצות שאני מנסה ליישם בעצמי

אל תיתן לעבר להשפיע לך על העתיד, לגבי הרגשת התסכול ועל איך שדברים היו יכולים להיות שונים ב15 שנה האחרונות, אני מניח שברור לך לגמרי שאין לך איך להשפיע על העבר, אז אולי אין טעם לחשוב על זה, אלא תמיד לנסות ולחשוב על העתיד, מה היית עושה אחרת אם היית יכול לחזור לנקודה שאתה בה עכשיו מהעתיד.
&nbsp
לגבי זה שהיו לה מאהבים קודמים, אני לא רואה בזה דבר רע, ההפך, היא תוכל ללמד אותך מנסיונה לגבי מערכות יחסים.
&nbsp
אל תתרכז בלנסות להסתיר את חוסר הנסיון, נסה פשוט לזרום ולהתמודד עם כל סיטואציה שתגיע אליה בצורה המיטבית. הדרך הטובה ביותר לפתור בעיות שיתפתחו היא באמצעות תקשורת, נסה להסביר לה שאתה קצת מתבייש והיית מעדיף שהיא תוביל ותכווין אותך, או בכל אופן אחר שיראה לך נכון.
אני לא חושב שהייתי חושף בפניה את התמונה השלמה, כי הדבר עלול להרתיע ואין באמת טעם.
&nbsp
בהצלחה
&nbsp

tayarsh1

New member
לcancer3009

תודה על התגובה ועל הרצון הטוב
האם תוכל בבקשה לענות על לי על השאולת הבאות?
"אל תיתן לעבר להשפיע לך על העתיד"​
- עיניי בראשי וכמובן שאינני יכול להשפיע על העבר, אבל שורש התהייה בעבר איננו רציונלי, אינני מבצע אותו תוך מחשבה שאם אהרהר בו מספיק אוכל לשנותו.
אני מניח ששורש ההירהור בעבר מקורו במירמור וכעס עצמי ועל הסביבה המיידית שלי על זה שאני נתון במצב פטטי שכזה!
הכעס עליי הוא כיוון שנתתי לביישנות וחוסר הביטחון להכניעני במשך כל כך הרבה שנים!
על הסביבה אני כועס כיוון שאני יודע שאני לא הייתי נותן לחבר שלי להגיע למצב כזה - מצב בו הייתי יכול להגיש עזרה. אני הרמתי המון דגלים לעזרה במרוצת השנים ואף אחד לא קלט אותם! במקום זה אנשים התקדמו הלאה וזה כואב לי.
אבל תבוא ותאמר: "OK אתה כועס על העולם אבל זה עדיין לא ישנה כלום"
אני אחזור ואומר: "נכון אתה צודק הרי אמרתי שאין כאן תהליך חשיבה רציונלי אלא אמוציונלי"
תן לי עכשיו לרדת למהות השאלה שלי - איך אני משאיר את העבר בעבר משלים עם הכעסים שלי?

tayarsh1

New member
לcancer3009

זה יישמע קצת מגוחך אבל זה מתבקש:
זה קצת קצת מרגיש כאילו העולם ערך מסיבה וחילק הזמנות לכולם חוץ מלי.

שוב אני יודע (בשכל)שזה לא נכון זה פשוט מרגיש כך

cancer3009

New member
זה לא קל

במיוחד כשזה נשמע כמו סיסמא, אבל אני מאמין שזה עניין של החלטה.
ברגע שתחליט שאתה משאיר את העבר בעבר ויוצא לדרך חדשה, זה יקרה.
לא ברגע אחד, אולי זה ייקח אפילו שנה או שנתיים.
אבל כל מה שאתה צריך זאת החלטה שאתה משנה את החיים שלך, ולהתחיל לעבוד על זה.
&nbsp
מצאתי את עצמי במצבך לא פעם, כשאני כועס על עצמי ועל אחרים.. אבל זה לא הביא אותי לשום מקום, וזה רק החמיר את המצב.
אז עזבתי את זה, הגעתי למסקנה שאף אחד לא חייב לי כלום ואין לי מה לצפות לעזרה מאחרים.
&nbsp
שורה תחתונה, פשוט לעבוד על זה, כשאתה מוצא את עצמך ממשיך לחשוב בדרך מסוימת של כעס על אחרים / רחמים עצמיים, פשוט תפסיק ותחשוב על איך לשנות את הסיטואציה ואיך לשפר את הדברים.

Berethor

New member
אני לא חושב שניסיונה הוא כזה טוב, אם כל הקשרים שלה נגמרו

ולמה שהוא יאמין שאיתו זה יהיה אחרת? אבל זאת זכותך לחשוב שהניסיון שלה הוא חיובי ולא שלילי.

Som30ne

New member
לא פוסט מעודד, אז אמליץ שלא לקרוא

אכן - כל העולם חי במסיבה אחת גדולה, ויש כאלו שלא הוזמנו.
כל העולם עושה סקס, סמים, אלכוהול, ורוקנרול,
חוץ מאלו שלא (כל אחד וסיבותיו הוא).

מעבר לזה רוב הנשים, מחפשות להתחתן "אחרי שגמרו עם המשחקים" -
כלומר - אחרי שהיו, ניסו, התנסו, חוו, ומיצו הכל עם כולם בעבר,
הן מחפשות מישהו שיסכים לחתום על החוזה, שיגדל את ילדיהן (שיש סיכוי שביולוגית הם לא של הזכר שחתום על החוזה*) , ויהיה על תקן "טכנאי משפחה".
כזה שנשכר לצורך מסויים, ממקום של שיקול קר, ללא רגש, או ריגוש.
כזה שמטרתו טכנית.

אמרו את זה כבר פה (בסוף כל פריחה מסתר שיכון קטן, בעל לדוגמה, ואלף כווני עשן*)
וגם כאן.

אז - למצוא את עצמך במקום שבו אתה עוד אחד מסדרה, שאין לך שום חוויה ייחודית, או מיוחדת עם זו שאתה בקשר איתה, שכל חוויה ביניכם כבר נחלקה ונחוותה עם אחרים . . .
לא משהו בכלל.
חוץ מזה - אתה יודע מה הכוונה האמיתית של Mr. Right ?
אגלה לך שזה הרבה יותר קצר, והרבה יותר מוכר (מלשון למכור) מהמשפט:
The (pathetic) one that hasn't left.
*יש סיכוי לא קטן בכלל שהיא תמשיך לחגוג עם אחרים ואת הגנים לילדים היא תשיג ממישהו אחר - בבריטניה עשו בדיקה, והסתבר שכ 10 אחוזים מהילדים, אינם בעלי המטען הגנטי של הזכר שהם קוריאם לו "אבא". - וזה עם כל השימוש באמצעי מניעה והפלות.
(לא ניתן לעשות מחקר כזה בארץ מטעמים של ממזרות, ופסלות חיתון)

cancer3009

New member
אז מה אדוני מציע

בכל זאת, רואים שהשקעת בכתיבה, ויש משהו במה שאת אומר.
אז מה בכל זאת עושים?

Som30ne

New member
"אדונך" לא מציע דבר

כל אחד ומה שהוא יכול לחיות איתו.
תלוי בסדר העדיפויות שלו, במה שחשוב עבורו, מה שהוא יכול להתפשר לגביו, והאופי האישי שלו.

אני יודע עבור עצמי -
שאם תהייה לי התחושה שאני אחד מסדרה,
שאין ביני ובין בת הזוג משהו ייחודי, פרטי, שהוא רק לנו, שלא נחלק עם אחרים,
תהייה לי תחושה של מיאוס וגועל, קודם כל כלפי עצמי, מה שבהכרח יוביל לטינה, כעס, ורוע כלפיה.

במצב כזה - נראה לי שלא כדאי לבנות מערכת יחסים.

בגילי המופלג אפשר אולי לאמר ש"זמני עבר", וגם שלמדתי לחיות לבד.
גם אם חסר לפעמים משהו, מישהי לחלוק איתה, מישהי שתגרום לך להרגיש משהו,
בעיקר בשעות הקצרות של הערב, ובדקות לפני שעוצמים את העיניים (והכוונה היא לאו דוקא לסקס),
בהתחשב במה שכתבתי כאן -
נראה לי שיותר טוב כלום מכמעט.

אבל - כמו שאמרתי -
אין לי שום כוונה להמליץ או להציע משהו למישהו,
שום כוונה לאמר למישהו מה לעשות,
ושום כוונה לקבוע עבור מישהו אחר מה טוב בשבילו.

cancer3009

New member
כמובן שזו זכותך

אבל חלק ממטרות הפורום הן תמיכה הדדית, בין היתר על ידי עצה או הכוונה.
להגיד שהמצב לא טוב וזהו.. לא ממש עוזר.
לדעתי.

Som30ne

New member
לא בטוח

לדעת שהמצב דפוק באופן כללי, וזה לא משהו שדפוק רק בך באופן אישי ופרטי,
זה בהחלט סוג של עזרה.

tayarsh1

New member
Some30one אני חושב שמטרתך הייתה

אוליי להעשיר אותנו מנסיונך אבל אני חייב לומר שזה הפחיד אותי - המסר שלך היה "אין תקווה"!
אני יודע שזה אוליי קשה לראות אבל אני אדפ אופטימי ואני נלחם! אני כרגע עובד קשה כדיי שאוכל לקבל את המציאות למרות שזה נראה לי בלתי אפשרי, וזו בגלל שאני לא מכיר עוד אדם מצבי, כלהנשים שאני מכיר כבר עבור חוויות מיניות ואם אני רוצה להיות איתן בקשר רומנטי אני חייב לקבל את זה וקשה לי, אלוהים אני רוצה אבל קשה לי, אני יודע שאף אחת לא חייבת לי כלום ואף אחת לא אמורה לצפות שתהייה למשהו שריטה כזו!

Som30ne

New member
לא אמרתי "אין תקוה"

אמרתי - כל אחד ומה שהוא מוכן לחיות איתו ו/או להסכים לקבל.

delma

New member
לא

כל אחד עם מה שהוא חושב שהוא יכול לקבל. וזו זכותך המלאה לחשוב שהטוב ביותר שאתה יכול לקבל זה מישהי שמשתמשת בך למטרותיה, יהיו אשר יהיו.
כולם רוצים להרגיש משהו. כווווווווולם. השמש לא זורחת לך מהתחת. אתה לא מיוחד. אפילו המירמור שלך לא מיוחד. כי למצוא מישהו או מישהי שיגרמו לך להרגיש משהו, אבל גם ירצו להיות איתך באותה מידה שאתה רוצה אותם, זה הדבר הכי קשה בעולם. לכולם!
ואין שום סיבה שמישהו יהיה מוכן לקבל חיים עם מישהי שלא אוהבת אותו. אולי חוץ ממך. אין לי מושג. אבל זו לא תמונת עולם כללית וזה לא המצב. זה אתה.

Berethor

New member
זה לא שריטה, זה בסדר גמור להעדיף מישהי שהייתה ותהיה רק שלך

זה הגיוני שזה יפריע לך אם היו עליה עשרות גברים אחרים, מונוגמיה אמיתית היא להיות עם אחד.

Berethor

New member
כן יש יותר מדי הוללות בחברה שלנו, אז קשה למצוא בחורה טובה

בהחלט אין סיבה שאנשים יאשימו רק את עצמם, כאשר הבעיה היא גם בחברה/ באחרים.

Berethor

New member
אתה מציע להשלים עם המצב, ושלפעמים עדיף להישאר לבד

מאשר להיות עם מישהי שלא מספיק טובה לדעתך, ואני בהחלט יכול להבין את עמדתך בנושא.

Berethor

New member
להרבה גברים קשה עם זה שלאישה שלהם היו גברים אחרים

אפילו אם הם לא מודים בכך בפני אחרים או אפילו בפני עצמם, זאת אחת הסיבות שמישהי חסרת נסיון/יד ראשונה זה כל כך מוערך בחברות רבות, כיום במיוחד בחברות דתיות, אבל ממש לא רק. אבל כן ככל שהגיל עולה הסיכוי למצוא מישהי חסרת ניסיון יורד, בנוסף בחברה החילונית יותר קשה למצוא מישהי חסרת ניסיון בכל מקרה, בין היתר משום שאין את הערך של שמירת נגיעה. בכל מקרה אתה לא צריך להסתיר את זה שאתה חסר ניסיון, במיוחד לא עם מישהי שאתה יוצא איתה, במלא סביר להניח שהיא תשים לב לכך, ובניגוד למיתוס, יש הרבה נשים שאין להם בעיה עם כך, אפילו כאשר מדובר בגבר, בין היתר משום שזה יכול להיות סימן טוב לכך שאתה מחפש משהו רציני, ולא סטוץ, ובאופן כללי אתה גבר כמוך יכול לעשות רושם אמין יותר, ורושם של גבר בעל שליטה עצמית גבוהה יותר.

למעלה