עברתי בדפים האחרונים ויש לי שאלה...

עברתי בדפים האחרונים ויש לי שאלה...

פילוסוף אחד (ששמו איני זוכר) אמר כך: "עבור אישה, הגבר הוא רק האמצעי - המטרה היא תמיד ילד." לדעתי זה לא ככה... זה לא אמצעי, אבל אני חושבת שאם אני ארצה להתחתן זה רק מכוונה של ליצור ילד.... לבנות משפחה עם מי שאני באמת אוהבת... כל אופן, עלתה לי שאלה: אם אני ניכנסתי להריון, והחבר לא רוצה לשמור על הילד, אלא מעדיף הפלה, ואני מחליטה לשמור אותו, זה נקרא גנבת זרע? <יש כאלה שקוראים לזה בשמות אחרים>

גברברת

New member
שאלה מעט בעייתית

לטעמי התשובה היא כן בהחלט במידה וזה נעשה במכוון ולא במידה וזה אכן הריון שמקורו בטעות. שכן אז לטעמי זכותך הלגיטימית להחליט האם ברצונך לבצע הפלה על כל הסיכונים הכרוכים בה אם לאו. יחד עם זאת את חייבת לקחת בחשבון במידה והחלטת לשמור על ההריון את התוצאות שעשויות להיות התולדה (תרתי משמע
) של החלטה שכזו. אלו האופציות לטעמי: את יכולה להחליט לשמור על הילד ואף לחתום על כתב ויתור על מזונות כלפי האבא הביולוגי שלו ואז בעצם זו התמודדות שלך עם גידול ילד כשכל העול הכלכלי והמנטלי נופל עלייך. ואולם עפ"י החוק במדינת ישראל אין ממש בויתור שכזה שכן לכאורה כל אזרח בגיר יכול להחליט לתבוע מזונות בשם הקטין מאביו ולאנוס אותו לשלם לך דמי מזונות עד הגיע הילד לבגרות. צריך גם לחשוב על רגשות האב בעל כורחו, זה לא נראה לי קל להסתובב בידיעה שיש לך ילד שאמנם לא רצית בו מלכתחילה , אולם עכשיו הוא כבר עובדה מוגמרת והוא גדל מבלי שאתה מעורב בגידולו. תחשבי גם על זה שהאבא הביולוגי יכול להחליט להלחם ולדרוש משמורת מלאה או משותפת (ובנסיבות מסוימות אף לזכות בה) ואז הילד למעשה אינו גדל באופן מוחלט במחיצתך ומטרתך ממילא לא הושגה. ואם המטרה הבלעדית היא ילד, אז למה לא לפנות לבנק הזרע, לבחור תורם רצוי ולהכנס להריון מבלי לגרום לאף אדם אי נוחות כלשהי? זה תהליך כל כך פשוט שנבצר מבינתי מדוע ישנן נשים שעדיין משתמשות בתירוץ "אל דאגה אני על גלולות" בכדי להביא ילד לעולם. כמו שבטח שמת לב התעלמתי "מהחבר" שכן קיים הסיכוי שמרגע שתבחרי להכנס להריון בניגוד לרצונו הוא כבר לא ישאר בסטטוס הנחמד הזה.

אני לא מסכימה

אני לא מכירה את המונח של גניבת זרע. נכון שאשה יכולה להטעות גבר ולאמר לו שלא ידאג כי היא משתמשת באמצעי מניעה, אבל בסופו של יום גבר אינו ילד והוא אחראי למעשיו - רוצה להימנע מילד - שישים קונדום! אחרת - הוא אחראי לילד כמו אמו, אפילו אם אינו רוצה בילד.

מתי לדעתי זו גניבת זרע

אם הוא שכב אתך, קשר את הקונדום, זרק לפח, ואת התגנבת, הוצאת אותו משם וגנבת את הזרע...

tokit

New member
אין לי מושג מה ההגדרה המשפטית

אבל ההגדרה שלי זה כניסה להריון בכוונה תחילה תוך הסתרת הכוונה מהאב המיועד. לדעתי, זכותו של הגבר להיות שותף להחלטת האישה לעשות שימוש בזרע שלו לצורך הבאת ילד לעולם. רוצה ילד?? לכי לבנק הזרע. אף אחד לא צריך לממן לך את הילד אם הוא לא הביע רצון לעשות זאת !! כל הנאמר לעיל לא פותר אף גבר מאחריות, שכן מי שלא רוצה ילד צריך לזכור להשתמש בקונדום. אבל את מגדירה אותו בתור חבר שלך, ועם חבר (בהנחה שהוא קבוע..) בד"כ מקיימים יחסי מין ללא קונדום, כך שבעצם אין לו שום דרך להתגונן. חבר גם לא מצפה מחברה שלו לעשות לו כזה "תרגיל"..

goldboxer

New member
וזה מזכיר לי...

בדיחה טובה
שתי חברות ישבו בבית הקפה ודיברו "ענייני בנות" האחת אומרת לשנייה: -אין לי מושג מה לעשות עם כל הנודניקים שנשארים לי אחרי לילה אחד של סטוצ'. -מה הבעיה? עונה לה החברה, "תעשי כמוני- אחרי שמדליקים את הסיגריה.. תשאלי באגביות "אז איך נקרא לילד שלנו?" זה כבר יבהיל אותם.. הבחורה קלטה את הטריק, פעם פעמיים זה עבד, ואפילו טוב.. בחורים היו בורחים כ"כ מהר שוויתרו על המכנסיים אפילו. לילה אחד פגשה בבאר בחור שרמנטי ומסוקס.. מפה לשם הגיעו למיטה עשו חיים ושכבו לנוח אח"כ.. הבחורה, חסרת עצבים לעוד נודניק מתביית, שאלה אותו : אז איך נקרא לילד שלנו? -הבחור-בלי להתבלבל, שלף את הקונדום קשר קשירה כפולה וקשר ימאים ליתר ביטחון וענה לה בחיוך: "אם הוא יוצא מכאן-נקרא לו מק'גיוור!!!" (פעם זה היה מצחיק
)

למעלה