עברתי כבר 4 ראיונות למשרות שירות לקוחות ומכיר

עברתי כבר 4 ראיונות למשרות שירות לקוחות ומכיר

עכשיו ממה שכותבים פה הבנתי שזה לא שווה כלום, הם גם פסלו אותי תמיד בגלל ראיון קב"ט\מבדק אמינות, דווקא התלהבו מכל השאר... אז אם ככה אז הם לא צריכים באמת עובדים טובים והעבודה גם ככה לא שווה את כל הטרחה שלי

Black Star

New member
כמובן שהם צריכים עובדים טובים

אבל זה תנאי הכרחי, לא מספיק,
ועובדים טובים בתחום שירות הלקוחות - מה לעשות - לא חסרים.
אם יש בעיות שעולות בבדיקה הבטחונית/בדיקת אמינות, זה לא שווה להם את זה, ויכול לגרום הרבה יותר בעיות מאשר עובד קצת פחות טוב.

מבדקי אמינות האלה לא שווים כלום

כי כל מי שרוצה להתקבל ישקר ואם זה עובד בעל כוונות פליליות אז הוא ישקר אפילו יותר טוב מדובר אמת, כמה שזה נשמע לא הגיוני זה נכון...

בכל העולם כבר הפסיקו עם מרכזי הערכה ומבדקי אמינות, בישראל הכל בDELAY, ויודעים שזה בולשיט, כנראה שהמטרה שלהם זה לגרום לכולם להיות רעבים לעבודה ולהוריד את ציפיות השכר והתנאים עד המינימום האפשרי.

בל נשכח שהכל מושחת כאן ובכל הזדמנות ינצלו פרצה כדי לנצל את החלש והפגיע

לי יש בעיה אחרת עם מבחני האמינות

וזה שנראה שהם לא ממש מותאמים לאנשים שאיך נאמר את זה... חננות. כשאני מוצאת את עצמי נחשדת כלא אמינה בגלל שהצהרתי שמעולם לא ניסיתי סמים ומעולם לא רציתי לנסות ושאני גם לא בקשר עם אנשים שלוקחים סמים (מה לעשות שחננות נוטים להתחבר עם חננות), זה נשמע הזוי. יש גם את הקטע של החקירה אם "אף פעם לא גנבת כלום", כשבמילה "גניבה" מתכוונים מסתבר גם לעט שלקחת ממקום העבודה בטעות או שלא בטעות, או לצילום שצילמת לצורך אישי, שזה משהו שרוב האנשים לא יחשבו בכלל להגדיר כגניבה. אז כן, קרה שלקחתי עט ממקום עבודה, אבל זה עדיין לא יגרום לי למלא תשובה חיובית בשאלה "האם גנבת משהו ממקום העבודה".

אגב, במרבית הפעמים שעשיתי מבחן אמינות, זה בוצע כבר אחרי שהתקבלתי לעבודה וזה היה הליך פורמלי כחלק מהקליטה, ככה שלא נראה שזה באמת היה משפיע.

LemonLimeLilach

New member
תמיד תהיתי

אם המסכים האלה שעולים באמצע המבחן אמינות שרומזים לך שאת לא אמינה וכדאי לך לחשוב על זה כשאת עונה על השאלות הבאת, זה פשוט משהו שעולה לכולם, ולא כי התשובות חנניות להפליא
(כי גם שלי נורא חנניות)

בוביץ

New member
גם אצלי נפלתי באמינות

כי הייתי חננה ולא צרכתי סמים ולא הכרתי אנשים שעישנו סמים, ורשמתי שלא איחרתי לעולם(מה שנכון כי אני שוויצרי וחייב להגיע שעה לפני הזמן)
מבחני האמינות שווים לת....

trilliane

Well-known member
מנהל
אדיוטי שפוסלים דווקא "ילדים טובים"

כאילו רוב האוכלוסייה משתמשת בסמים...
אני משוכנעת שאני מכירה אנשים שהתנסו בסמים (לפחות מריחואנה) כי סטטיסטית לא סביר אחרת, אבל הם מעולם לא שיתפו אותי בכך... לשמחתי לא נדרשתי למלא מבחן אמינות באף אחת מעבודותיי.

זה לא אידיוטי.

כנראה שהם רוצים דווקא עובד בינוני\ממוצע כי הרבה יותר קל להכריח אותם לעשות דברים (לאלץ אותם "לדחוף" מוצרים ושירותים שהעובד עצמו לא מאמין בהם ולא אכפת לו ממוסריות)

trilliane

Well-known member
מנהל
זה אדיוטי.

בפרט שהמבחן קיים גם בתחומים שהם לאו דווקא שירות לקוחות ולא צריך "לדחוף" שום דבר לאף אחד (ואישית עבדתי בשירות לקוחות יותר מפעם אחת בעבר ולא נדרשתי למלא כזה מבחן).

זאת ועוד, כשאתה מעסיק אדם עם מוסריות מפוקפקת זה לא רק כלפי הלקוחות אלא יכול לחזור אליך בהפוכה... אז מה עשית בזה?

משל למה הדבר דומה, למישהי ש"גונבת" את בן זוגה מאישה אחרת, ואז היא אמנם "זכתה" בגבר הנחשק אבל כפי שהוא בגד וזרק מישהי אחרת, הוא יכול לעשות זאת גם לה.

יש מלא דרכים להתמודד עם עובדים מפוקפקים

כמו למשל סביבת עבודה כמו במוקדי שירות לקוחות, כולם רואים את כולם ויש מי שמפקח כל הזמן על הנעשה, אין פרטיות.

כלומר, אם את עובדת בחברת אשראי אז את לא יכולה להעתיק פרטי אשראי של לקוחות שאת נותנת להם שירות בלי שיתפסו אותך וגם אם לא תפסו אותך, גם לא בעיה לעלות עלייך (אפשר לראות מי הנציג האחרון שנתן שירות ללקוח)

trilliane

Well-known member
מנהל
והטובה ביותר: לא לשכור אותם מלכתחילה!

אם לא תשכרי אותם...

אז תצטרכי להעלות את השכר לעובדים האלה כי יהיה מחסור חמור בעובדים, (כידוע, רמת המוסר של האנשים בישראל מאוד נמוכה).

את לא יכולה להחליט מה הדרך הטובה ביותר כי את לא עושה את ניהול הסיכונים הזה, הם יודעים שהם צריכים עובדים חסרי מצפון\תעבי בצע שימכרו זבל ללקוחות שלהם והם צריכים גם עובדים שיפחדו לעשות דברים שיפגעו בחברה ובמוניטין שלה

trilliane

Well-known member
מנהל
לא התכונתי לפתוח דיון בנושא, נישאר באי הסכמה

במבדקי האמינות יש גם שאלות שלא ניתן

לענות עליהן כן\לא, אז יש את האפשרות השלישית ואז אח"כ יש לך ראיון עם קב"ט והוא שואל אותך מה פשר ההתלבטות, התשובה שלך יכולה למצוא בעיניו או לא, הוא זה ששופט אותך ואם את בעלת חוש מוסר, מצפון ברמה גבוהה משלו אז את יכולה ליפול. שאלה לדוגמא:

"עובד היה לוקח מדי פעם כסף מהקופה ומחזיר אותו יום למחרת לקופה, המנהל תפס אותו ואחרי שימוע הוא פוטר. האם לדעתך הוא צודק?"

בתור אחת שעובדת בזה שנים ולוידעת איך לצאת מזה

אני רוצה לומר לך בשקט בשקט.. שאף אחד לא ישמע... תברחחחחחחחחחחחחחחחח מזהההההההההההההה :)
העבודה שוחקת וקשה, והדרישות מסביב לפעמים קשה לעמוד בהם או בלתי אפשריות
לקח לי זמן להבין שאם אתה עושה X בחודש מבחינת יעילות בחודש הבא יכפילו את זה בשתים או יוסיפו על זה, תמיד ידרשו ממך יותר ממה שאתה נותן ... אבל תמיד...
בקיצור מוצצים לך את המיץ
בדרכ מחזיקים בזה מעמד שלושה חודשים בממוצע

למעלה