עברתי להוט וכבר בעיות

215 ... בטח ... ואני מלכת אנגליה.

עבדו עליך ... פתחו את היוזר למספר דקות .. הראו לך ... ומיד סגרו.

אני שוב קורא זאת ואני סבור שיש פה קייס לעו"ד ממולח.

פשוט מדהים אותי באיזו קלות פוגעים בלקוח.
בתור התחלה הייתי פונה לאקספון מבטל את המנוי ללא חיוב.
כול ההתכתבות מגובת ומודפסת !
&nbsp
לא חסר עוד"ים שרק מחכים לתיק.

Mishkafofer

New member
עברתי להוט וכבר בעיות

אני מחובר לבזק במהירות 40 מגה. אני גולש ברשת אלחוטית 5 ג'יגה ומקבל 40 מגה בתדר זה.
החלטתי לנסות את הוט 200 מגה ובינתיים שמרתי גם על תשתית בזק.
בשני התשתיות אני מחובר דרך אקספון.
היום בבוקר בוצע חיבור להוט. לאחר החיבור ראיתי מהירות 215 בהורדה ו-5 בהעלאה שזה תואם ואף עובר את מה שהובטח. בדיקת מהירות בוצעה דרך speeedtest.
אגב, בהוט אני מחובר בחיבור קווי למהדרין.

הנני חוזר בערב בתקווה לערב גלישה זריז ועושה בדיקות מהירות. עושה בדיקת speedtest וחושכות עיני, מהירות 10-20 מגה. וואט דה טראק?

עשיתי בדיקת מהירות דרך בזק ואני מקבל 40 מגה וזה באלחוטי. כאמור בשתי התשתיות אני אצל אקספון.

התקשרתי להוט, הנציג ביקש שהתחבר לאתרר speed.hot.net.il ושם המהירות נעה בין 88 ל-160 מגה. אוקי, לא 200 אבל סביר.
יתרה מכך, הוא ביקש שאריץ nestat וביקש שאומר כמה יש חיבורים, אמרתי לו שאני רואה 70 (אולי פחות אבל היו עשרות). אווו אמר הנציג זה הרבה חיבורים, נתן לי הרצאה קטנה שיש כל מני תוכנות ששואבות מהירות ובזה סיימנו.

אבל אני ייקי מניאק. מתחבר בחזרה לבזק באלחוטי, מקבל 40 מגה כדת וכדין דרך speedtest. מנתק ומתחבר דרך הוט ומקבל רק 20-30 מגה וזה בבדיקות מול אותו שרת בארץ. אאאאררררגגגגג, מה קורה פה?

התקשרתי לאקספון, הם העבירו אותי להוט.
עוד פעם בדיקה דרך http://speed.hot.net.il/, מקבל 170, הנציגה אומרת שזה תקין.
אגב, בטעות עשיתי בדיקה דרך http://speed.hotnet.net.il/ שזה הוט-נט ומקבל שם 70 מגה.

אני מסביר לנציגה שזה מפריע לי בנפש שב- speedtest, כאשר אני דרך אותו ספק, מול אותו שרת, מקבל תוצאות שונות בין הוט לבזק. ויוצא שהוט מפסידים!!! ובזק בכלל 40 מגה באלחוטי.
הנציגה לא מוותרת, מבחינתה http://speed.hot.net.il/ זה הבדיקה. היא גם מוסיפה שלא כל לקוחות 200 מגה מגיעים למהירות של 170 שאני מקבל, שזה לא רע בכלל.

אני לא אשף רשתות, אבל בלוגיקה שלי, כאשר אני באותו ספק, מול אותו שרת בדיקה בישראל, במהירות של 200 מגה קווי, אמור לעקוף 40 מגה אלחוטי וזה פשוט לא יוצא.
שמישהו ירגיע אותי...

מציע לך לעקוב היטב אחר חיובי האשראי שלך !

אה ... אופס, טעות, לא שמנו לב שהמנוי בוטל ... ובטעות חייבנו.
&nbsp
מכיר כבר את כול השטיקים האלה. אתה נותן מספר אשראי והופך לעבד. שים לב טוב טוב.

Mishkafofer

New member
עברתי על כמה שרתים

החלפתי כמה שרתים ישראלים ב-speedtest.
לעתים אני רואה שיפור משמעותי ואפילו קיבלתי 80-100 מגה באקספון עצמה. בחלק אני מקבל 20-40.
אשמח לשמוע דעות על כיצד אני בודק מהירויות ולא משתגע.
האם שווה להחליף ספק?

rafid1

Active member
מנהל
הם צודקים

הוט לא אחראים על הקישוריות לאינטרנט/לעולם. זה על 018. תוודא שאתה מקבל IP ציבורי אצלם ולא דרך NAT שלהם.
קח את הוטנט לכמה ימים ותשווה.

Mishkafofer

New member
איך אני יודע האם אני גולש דרך NAT של הספק?

היום התקשרתי להוטנט וביקשתי לברר האם אפשר להתחבר ישירות ולא דרך NAT. הנציגה בכלל לא הכירה את המושג.
היא התחילה לספר על המבצע של 20 שקל. אמרתי לה שזה לא מעניין אותי, אני מוכן לשלם יותר רק שיתנו מהיר.
אקח את עצתך ואנסה.

rafid1

Active member
מנהל
בדוק אם הIP שמקבל הWAN של הנתב שלך זהה לIP שרואים

בגוגל כש"תחפש" "IP" ... (או בWHATISMYIP). אם כן - הIP חיצוני (ללא NAT).
לגבי הוטנט, אם תראה שהביצועים בסדר, תחזור אליהם ותבקש שישייכו אותך לשירות "סינון אתרים" שלהם (חינמי). זה יבטיח את שרת/IP טוב יותר אצלם (אין באמת סינון שמורגש...).

Mishkafofer

New member
גם אתה צודק, מאוד צודק

התחברתי להוטנט דרך האתר שלהם, בכלל לא צריך נציג.
האינטרט נעלם ל-3 דקות ואז חוברתי.
שמע......
לפני כן עשיתי בדיקת מהירות באתר אקספון עצמה וקיבלתי 20 מגה.
עברתי להוטנט, עשיתי בדיקת מהירות באתר אקספון וקיבלתי 180 מגה. הפינג עתה הוא 8-10.
sweet baby jesus
השינוי הוא כה מהותי שאני ללא מילים.

rafid1

Active member
מנהל
אחלה לך, תתחדש
תעדכן אם הגעת למסקנות לגבי הNAT ב018.

Mishkafofer

New member
להבנתי גלשתי דרך NAT

מה שהכי הפריע לי הוא שנציגי אקספון לא התרגשו מתוצאות בדיקה גרועות בspeedtest. אפילו מבדיקה שבוצעה דרך האתר שלהם.
הייתי מוכן להישאר איתם אם היה לפחות 100 מגה. סוג של רצון לתמוך בחברות קטנות שנותנות מחירים סבירים ולא מציקות לאנשים (עד היום אני זוכר כמה מיררו לי את החיים כשרציתי להתנתק מבזק בינלאומי). אבל יש גבול לכל תעלול.

rafid1

Active member
מנהל
אני לא בטוח ב100% שהוט עצמם לא מעורבים

ע"י מין תיעדוף לספקית בקבוצת הוט... משתי סיבות:
1. אני בNAT של 018, ומקבל מהירות טובה מאוד בתשתית UNLIMITED
2. תבדוק את עצמך, לא בטוח שגם בהוטנט אין לך NAT... (ראה הערה קודמת)

NAT עצמו לא אמור להשפיע על מהירות, אלא יותר רק על יכולת פתיחת פורטים.

החיים מאוד פשוטים ...התחבר לספק אינטרנט, ולא לספק חרטה ברטה.

ותקבל את זה :

Mishkafofer

New member
מה מומלץ?

לפי צילום מסך אני מבין שאתה גולש דרך נטוויז'ן.
אגב, בעת שחוברתי לאקספון לראשונה, קיבלתי 215 ובערב הכל התחרבש.

למעלה