עברתי לניו יורק, אני קצת בחששות.

Ariele2

New member
עברתי לניו יורק, אני קצת בחששות.

לא יודע אם זה מתאים לכאן, אבל אני מרגיש שאני חייב לשתף אולי בוגרים ומנוסים ממני יוכלו לעזור לי קצת. הסיפור שלי דיי הזוי אני מזהיר. אני בן 25, אני גר בברוקלין כבר חצי שנה... אני בתאכלס הגעתי מהעיר שדרות ואני פה כי אני נשוי לאמריקאית. אני בתאכלס מגיע ממשפחה של אם חד הורית אני גרתי בעמידר והייתי עובד בשכר מינימום בארץ והצטרכתי לפרוש מהלימודים במכללת שקר כלשהי שלמדתי כדאי להגיע לפה להתאחד עם ארוסתי שהפכה לאשתי. יש לי פה הרבה משפחה אבא שלי גם גר פה אבל זה לא העניין, הבעיה שהגעתי לפה אני באתי בהרגשה של אני הולך לסבול כי אני בלי השכלה, המחייה פה לא הפתיעה אותי אומנם יקר פה כמו בארץ אבל פה אני משכיר דירה ומשלם בילים ובארץ גרתי אצל אמא שלי... איכשהו במזל הסתדר לי, מצאתי עבודה משרדית, אני מקבל 5 אלף דולר בחודש בערך וקיבלתי אוטו עם דלקן ואני ואשתי עובדים וחוסכים יחסית הרבה... אני גם התחלתי להשקיע במקורות שונים אבל מאז שהגעתי לפה אני מרגיש חורבה בפנים, אני כל כך מתגעגע לחברים שלי ומתגעגע לפשטות הזו שסתם ללכת לעבוד אפילו שהייתי מקבל גרושים אבל אני מרגיש בחרדות פה, אני בזמן האחרון אומר לאשתי שאני מעוניין לחזור לארץ והיא לא רוצה בגלל שלדעתה בארץ יקר ואין משכורות אבל אני יוצא לעבודה ואני מסתכל על העיר הזו ניו יורק ואני לא מצליח לקבל את העובדה שיש פה כל כך הרבה גזעים מכל מיני מדינות לפעמים אני הולך בשכונות מסוימות ואתה רואה למשל רק הודים או למשל רק אסייתים אני חס וחלילה לא גזען אני לא יודע אם מה שקורה לי זה נורמלי אבל זה מכניס אותי לחרדות, להיות פה על הכביש מכניס אותי לחרדות אני לא יודע למה יכול להיות שאני מרגיש זר פה לפעמים אני מרגיש שאני סתם איזו עלוקה לא קשורה שבאה למדינה לא שלה... היה לי את ההזדמנות להתאזרח מאבא שלי עוד שהייתי לפני צבא אבל מעולם לא חשבתי על זה, אני בנאדם יותר מידי פשוט אני באתי משכונה מאוד מאוד ענייה כל החברים שלי בכיתה הפכו להיות עובדי מקצוע עם ידיים או רובם לא הסתדרו כל כך ועובדים תמורת שכר נמוך ולא מרוצים בכלל ואני בעצמי רציתי להסתלק מהארץ הייתי ממש בדכאון אבל לא חשבתי לאהרב אמרתי אולי לאירופה אבל פה החיים ממש מלחיצים ואני לא יודע למה, כלומר אין פה בירוקטיות ההפך כלומר אני הולך לבנק מתייחסים אליך כיאילו אתה ברק אובמה, כלומר הכול בסדר אתה יודע שאתה הולך לקבל ביל ולא איזה מכתב עוקץ מביטוח לאומי אבל שאני הולך לעבודה אני מרגיש שאני חייב להם יותר מידי כי אני מהגר והם כבייכול הביאו לי הזדמנות אני לא יודע למה אני מרגיש ככה, לצערי אין לי פה חברים בעבודה יש לי חברים לעבודה אבל לא יותר מידי ואומנם יש לי פה הרבה משפחה אבל אני מראה להם שטוב לי... ואני לא יודע למה אני מרגיש ככה חשבתי לקחת פסיכולוג אבל הוא עולה הרבה כסף ואשתי אמרה לי שאני פשוט צרי להתקאלם ואני צריך לתת צאנס, אשתי בכללי ילדה היא רק בת 22 וההורים שלי פינקו אותה יותר מידי ולפעמים היא לא מבינה אותי, לפעמים אני הולך ברחוב ואני אומר לה שהעיר הזו מדכאת ואולי אפשר לעבור לקליפורניה והיא מסרבת בכל תוקף... אני פשוט לא פינוקי, אני בהתחלה שבאתי לפה עבדתי בחנות בגדים 12 שעות בשביל 11 דולר חחח ולא אכפת לי, איכשהו מצאתי את העבודה הזו והם מבסוטים ממני פשוט אני מרגיש ממש חורבה בלב אני לא יודע למה... בארץ אני גם הרגשתי חורבה האמת קצת יותר מפה כי פה בניו יורק יש לי הכול ובנתיים שאין ילדים שחונקים לי את הכיס אני בסדר אבל אני יודע שלגדל ילדים בניו יורק זה הוצאה שתגרום לי לבכות על בסיס יומי אבל אנחנו עוד לא חושבים על זה כי אנחנו צעירים, חשבתי אם זה קרה למישהו ובסוף הוא הסתדר עם זה אולי זה בגלל שרק עברתי ואני צריך להתקאלם כי בסופו של יום ניו יורק זה ניו יורק וברוקלין עם כמה שהעיר הזו מכוערת חבל על הזמן אבל גם שקט פה אני גר באזור של יהודים יחסית... מה אתם אומרים עדיף לי להשאר או לחזור לגטו השדרותי אך בלי דאגות?

gidishemer

New member
חשבתם על רעיון של מעבר למקום קטן יותר?

מעבר משדרות לניו יורק הוא בהחלט חתיכת מעבר. היות ואתה לא קשור בעבותות לניו יורק ומרגיש כרגע אבוד שם (לא יודע אם לאשתך יש או אין קשר לעיר), חשבת אולי לנסות את מזלך במקום צנוע יותר, קטן יותר, ״שדרותי״ יותר?

Ariele2

New member
בעיה

הבעיה שגם המשפחה שלי לא יתנו לי אבא שלי יתחרפן ואשתי בחיים לא תרצה היא נולדה בברוקלין ויש לה פה מלא חברות ומלא משפחה ההורים שלה יחנקו אותי כי היא עדיין ילדונת היא בת 22 אבא שלה יקבל שבץ אם הנסיכה הקטנה שלו תעבור הם לא הביאו לה לעבור אליי לארץ... אני גם חשבתי לעבור אולי ללורנס בלונג איילנד אבל אשתי עובדת ולומדת בברוקלין ואין קומיוט היא בחיים לא תרצה... אני בוודאות יעבור מפה ללורנס אבל זה מתי שאוכל לקנות בית אבל זה די יקר בסביבות המיליון דולר אז יש לי כמה שנים ... אני גם לא רוצה לעזוב את העבודה שלי אני גם לא מאמין שאקבל משכורת כזו במקום אחר אלא אם כן אני אעבוד בעגלות או משהו כזה כי איני עו״ד או מהנדס וגם אני מתכנן לחסוך ל ביזנס משלי הבאסה זו ההרגשה הזו שיש לי בלב אני מרגיש בסטרס אני מרגיש שאני בן 35 ואני בן 25 אני הבחור הכי צעיר בעבודה שלי משהו כמו שמונה עשר שנים מהשאר.

Johns84

New member
חבר, לצערי אין לי פתרון

אבל נראה שכתבת מהלב ואני ממש מקווה שיהיה לך טוב ולא חורבה בלב. בכל מקום שתבחר לגור.
&nbsp

klemiki

New member
הלב יוצא אילך

רק שתדע שלהגר למדינה אחרת נחשב אירוע השני ברמת הלחץ שלו אחרי ממות של הורה.
באמת..
אז תקח שני נשימות ותחשוב.. הרי גם בארץ היה לך לא משהו? לא?
&nbsp
אני ממליץ לך לדבר אם איש מקצוע, פסיכולוג היום יעלה לך 50-70$ לשעה דרך הביטוח.
אתה גם יכול ללכת ל Lpc שזה דווקא יותר מתאים.
זה יותר מטפל מאשר פסיכולוג.
&nbsp
זה שווה את הכסף והרבה הרבה הרבה הרבה יותר זול מלהתגרש או לחזור לארץ.
&nbsp
לך למישהו לדבר!
&nbsp
בהצלחה

Ariele2

New member
....

אני פשוט מקווה שזה תהליך נורמלי ושלא אהיה ככה בעתיד כי זה יפגע בזוגיות... אשתי מאוד מעריכה אותי היא הייתה אצלי דאז בשדרות היא יודעת מאיפה אני מגיע למזלי וכן בארץ היה לא משהו בכלל. תודה על המלצתך אני בהחלט אלך לפסיכולוג או לדבר השני שהמלצת לי

klemiki

New member
בקשת עצה ממבוגרים ממך אז הנה עוד אחת

אתה בניו ויורק ,במקום בשדרות. אל תזרוק את זה.
תרכוש השכלה, גם אם זה קוגל פשוט.
להתגרש זה האופציה הכי יקרה בחבילה, ואישתך לא תחזור לשדרות, אל תצחיק אותה.
ודבר אחרון, אתה אחרי לאושר שלך, לא הסביבה ולא אףתאחד אחר, חפש לך חבר, לך לבית כנסת תפגוש ישראלים קצת.
&nbsp
ולך לטיפול נפשי, זה יעשה לך פלאים.

ilanvag

New member
קודם כל, כתבת מאוד מרגש.

יעזור בפעם הבאה אם תלחץ כמה פעמים על Enter בדרך, ותחלק לפסקאות, כי די קשה לקרוא כזה גוש ארוך של טקסט.

&nbsp
מבין שאתה כרגע לא יכול לעבור, וגם שאתה בדיכאון ואין לך כסף לפסיכולוג. יכול לשתף אותך במשהו שלמדתי לפני הרבה שנים, במסגרת הכשרה כלשהי שעברתי -- בנוגע לדיכאון ולשמחת חיים. הרבה אנשים חושבים ששמחת חיים זה משהו חיצוני, שמגיע מאיזשהו גורם בחוץ... מישהו יחייך אליי, או אני אזכה בלוטו, או הבוס שלי יאמר לי משהו טוב בעבודה - ואז אהיה שמח. צר לי לבשר לך, אבל זה לא באמת עובד ככה. שמחת חיים זה דבר שמגיע מהאדם פנימה, זה משהו שצריך לייצר וליזום אותו. כל בן-אדם יכול לעשות את זה, אם הוא רק יודע איך.
&nbsp
קצת קשה להסביר פה במלים (אני למדתי את זה בצורה חווייתית), אבל הדרך "בגדול" לצאת מדיכאון היא ליזום בצורה אקטיבית משהו שעושה לך טוב, לייצר שמחת חיים, וככה להתגבר על הדיכאון. תמצא משהו שאתה אוהב לעשות -- ספורט, מוסיקה, לרקוד, לנגן -- לא משנה מה, אבל זו צריכה להיות פעולה אקטיבית כלשהי (כלומר לא לראות טלוויזיה או לקרוא ספר). ברגע שאתה מרגיש שאתה נכנס לדיכאון, פשוט תתחיל לעשות את הדבר האקטיבי הזה שעושה לך טוב, ובעזרת זה תצא מהדיכאון.
&nbsp
בהצלחה

klemiki

New member
אצלי משבר הגעגועים הפך לגראז מלא כלי עבודה

כל הבית אצלי עבר שיפוץ :)

oligomerization

New member
סטרסס\בדידות + עבודה\כסף

באמת ריגשת ואני מאחל לך רק בהצלחה.

לגבי הסטרסס\בדידות – יש קהילה אדירה של ישראלים בניו יורק – ותתפלא יש המון ישראלים במצב שלך (צרת רבים חצי נחמה?) – אם יש לך פייסבוק תכנס לקבוצה בשם "ישראלים בניו יורק הקבוצה הרשמית" מדובר על קבוצה של 20 אלף אנשים – ואני רואה מדי יום אנשים מארגנים פגישות הכרות\וכו... כמו כן יש אפלקציה חדשה בשם Homeis - שגם נועדה לחבר ישראלים בניו יורק...אין לי ספק שתמצא את המעגל החברים שלך תיקתק...

לגבי עבודה\כסף – בלי להכיר יותר מדי את הפרטים – אני די מבין את אישתך – כמה ששוק העבודה בישראל טוב – כרגע לפחות – שוק העבודה בארה"ב בהרבה יותר טוב – האבטלה נמצאת כרגע ברמה הכי נמוכה בעשור האחרון– לגבי עצות מעשיות - 1. תבדוק קורסים מקצועים (לא דווקא לימודים אקדמאים) 2.תחפש מנטור במקום העבודה שלך – אמרת שיש לך המון חבר'ה שהם עשור מעליך? סבבה תמצא את התותח מבניהם ותנסה ללמוד...

בכל אופן המון בהצלחה.

boneguy

New member
משבר החצי שנה-שנה

כתבת מאוד מרגש, ומהלב. אחרי ניקוי על הפרטים, נשמע שאתה חווה משבר מוכר שמגיע להמון מהגרים חדשים אחרי כמה חודשים עד שנה. גם אצלנו חוו אותו.
&nbsp
דבר ראשון, זה נורמאלי לחלוטין. כמו שאמרו, להיות מהגר זה לא קל בכלל. בטח שלא מהגר טרי. זו תכלס סוג של "קללה" שנקראת קללת המהגר - לעולם אתה תשווה מה יכול היה להיות במקום שאתה לא נמצא בו כרגע (גם שחוזרים).
&nbsp
אם אני מנסה בכל זאת לייעץ פה משהו מעשי, אז דבר ראשון, תן לאישתך קצת קרדיט - אתה חוזר ואומר שהיא ילדה, בת 22, לא יודעת כלום, אבל יש מצב שהיא תסחב את המשפחה שלך בעתיד הקרוב.
&nbsp
דבר שני, שדרות זה לא יהיה. גם לא תל אביב. כלונו עזבנו משפחה וחברים, וזה החלק הכי קשה. עם הזמן, הגעגוע נעשה יותר נוח. תשתמש בזה כמוטיבציה ללכת להתפתח, שבעתיד יהיה לך מספיק כסף ויכולת לקפוץ לראות אותם מתי שבא לך.
&nbsp
דבר אחרון, בלי קשר, תארגן לך עצמך ביקור בארץ בחודשים הקרובים, עדיף בקיץ. ביקור מולדת. ביקור שאתה בא לשבועיים בערך ונפגש עם כל מי שיקר לך. תחזור הבייתה לאמריקה, ותחשוב שוב. אחרי דבר כזה, אני בטוח שתדע טוב יותר לאן פניך מועדות.
&nbsp
בהצלחה!

KallaGLP

New member
כל מה שכתבו לך נכון. כן, כדאי לתת לזה הזדמנות

ולעשות את כל מה שהציעו לך כדי לנסות לצאת מזה. אולי זה רק משבר הגירה זמני והוא יעבור ותרגיש שזה בסדר להישאר. אבל כן חשוב לי לסייג ולומר שבסופו של דבר לא לכולם מתאים להגר או לגור בניו יורק. מתישהו תצטרך לעשות חושבים ולהחליט מה *אתה* באמת רוצה ומה טוב עבורך. ייתכן שאחרי שתנסה ותעשה מאמצים כנים תחליט שבכל זאת לא מתאים לך ותחזור לארץ. זו עצה מצוינת לנסוע מתישהו לביקור ולראות איך אתה מרגיש עם זה (אגב, לא התרשמתי שניו יורק בקיץ עדיפה על ישראל כשביקרתי בה ביולי - החום והלחות המטורפים כמעט הרגו אותי). יש כאלה שיגידו שמזל שהם כבר לא שם וכאלה שזה רק יגביר את החשק שלהם לחזור. מכירה גם כאלה וגם כאלה. יש שחוזרים ויש גם כאלה שמתגרשים וזה גם בסדר. אני מאחלת לך שתסתדר בארה"ב ושתהיה לך זוגיות טובה עם אשתך, ושלא תגיע לזה, אבל גם אם כן - אלה החיים שלך וזכותך וזה לא סוף העולם. כל החיים עוד לפניך. אני מתכוונת שאין טעם להרגיש רגשי אשם או להכריח את עצמך להישאר בכוח, רק כדי לרצות את אשתך. זכותך המלאה להחליט שלא מתאים לך, בדיוק כמו שזכותה של אשתך להחליט שלא מתאים לה לוותר על מה שהיא מרגישה שהיא רוצה לעשות בחיים למענך. אתם עוד צעירים ולא כדאי לסגור את עצמכם במלכודת בכוח.
אני, האמת, מבינה אותך מצוין. גם אני הרגשתי שניו יורק זו עיר שיפה לבקר בה ולראות (לפחות חלקים ממנה), אך ממש לא הייתי רוצה לגור בה. הרגשתי שכל גורדי השחקים ממש סוגרים עליי ומדכאים אותי. אני טיפוס של עיירות קטנות, שקט והרבה ירוק בעיניים. לגיטימי ועניין של טעם. אני בהחלט מהטיפוסים שאם אני לא אוהבת את המקום שבו אני גרה, זה מדכא אותי, וזאת גם לא הרגשה שחולפת, אלא רק מתחזקת, עם הזמן ובסופו של דבר אמצא דרך לצאת משם. לעומת זאת, כשאני גרה במקום שאני אוהבת, רק המחשבה על זה מרוממת את מצב רוחי. אז שוב, אני דווקא יכולה להבין אותך מצוין. אגב, להזכירך - גם בישראל יש עוד מקומות פרט לשדרות. מאחלת לך שמה שלא תעשה תגיע למנוחה ולנחלה.

doronf65

New member
מנהל
שום דבר

חשוב לראות את הקונטקסט, ושמלכתחילה היה לו קשה עם העניין. כנראה שהוא נכנע לתכתיבי התרבות והלך על שידוך... ואכן קשה לו עם ה-כ-ל.

Ariele2

New member
חהחחהחה לא לא לא

מה שכתבתי באותו פוסט אני רציתי לראות מה ימליצו לי כי ידעתי שאם אכתוב שאני מכיר אמריקאית היו אומרים לי להתחיל את התהליך מהארץ וכו אבל זה לא רלוונטי קיבלתי כבר סושיאל ויש לי ראיון עוד שלושה חודשים. בנוגע לאשתי, חס וחלילה את אשתי הכרתי כבר בניו יורק לפני כשנתיים, ואחרי חצי שנה פגשתי אותה גם במוסקבה ושם התחיל בינינו כל הקשר ואז טסנו אחד לשני ופעם אחת שבאתי אליה אני הצעתי לה נישואין אך הוריה התנגדו למהלך הזה שהחתונה תהיה בארץ או שהיא תגור בארץ אבל אשתי זה האור היחיד שיש לי פה אני מטורף עליה גם אם היא הייתה גרה באיראן אז הייתי טס לאיראן ואם היה קשה הייתי כותב את הפוסט מאיראן ...

Alfa156 GTA

New member
כתבת מרגש מאוד - היה לא קל אפילו לקרוא

הטיפ שלי, אני אמנם לא במצב שלך ואני עדיין חושב שניו יורק זה מקום מדכא.
כותב את המייל הזה כרגע ממלון בטיימס סקוור - ועדיין חושב שזה מקום מדכא.
&nbsp
לפי דעתי אילן כתב לך את הטיפ הכי טוב שיש.
אני אוסיף ואומר - נסו מקום קצת יותר נחמד מניו יורק.

למעלה