עברתי תאונת דרכים ויש לי כמה שאלות

ענבר 23

New member
עברתי תאונת דרכים ויש לי כמה שאלות

קודם כל, שלום לכולם. לא ידעתי שיש כזה פורום.. אני רוצה להודות מראש על כל מענה שתוכלו לתת וכמו כן, על הסבלנות. ובכן, לפני פחות מחודש פגעתי ברכב מלפניי. לכל הנוסעים ברכבים, שלום. בשל כאבים קלים בעורף, ניגשתי למיון. לאחר מכן, דיווחתי על התאונה בתחנת המשטרה. נאמר לי במשטרה שמאחר והתאונה לא היתה בעירי, אקבל את האישור מהמשטרה על הדיווח מהעיר בה ארעה התאונה. נאמר כי זה ישלח לבייתי תוך חודש. האם זה הגיוני? האם את הטופס המאחר להגיע, עליי לשלוח למיון כדי לא לשלם את עלות הבדיקה במיון? האם הטופס הנ"ל בצירוף לטופס של מיון מספיקים דיו כדי לבצע תביעת ביטוח לנזקי גוף? למי עליי לפנות ? כמה זה עולה? יש עוד כמה שאלות שארצה לשאול לגבי הנזק לרכב והשתלשלות של הדברים בנדון. האם זהו המקום שאוכל להעלות את שאלותיי? תודה שוב על המענה, ענבר

שלום לנפגעת בתאונת דרכים

שלום רב לך, אני שמחה שהגעת לפורום, ומקווה שאכן נעזור לך, ולתשובות: לגבי אישור המשטרה, זה נכון שאם התאונה לא הייתה בעירך זה לוקח יותר זמן, כי צריך לשלוח את זה לתחנת המשטרה שבאיזורה ארעה התאונה ואז זה חוזר לתחנת המשטרה שבה הגשת את התלונה, אבל נראה לי שחודש זה זמן מוגזם. בד"כ לוקח שבוע, אם את נגשת לתחנה הנכונה, ואם לא אז שבועיים, בדקי שוב, אולי האישור כבר הגיע וסתם נתנו לך טווח בטחון. על מנת לכבות את העלות למיון, יש לשלוח את אישור המשטרה לבי"ח, וזה מספיק, ואל תדאגי אם זה מגיע באיחור, אישור המשטרה הוא למעשה תעודת הכיסוי שלך לבי"ח. על מנת לפנות בתביעת גוף, יש לצרף יותר ממה שהסברת, ורצוי לגשת לפגישת יעוץ אצל עו"ד שמומחה בעניין, שיטפל בעניין, כי את שכר הטרחה ממילא משלמת חב' הביטוח, אז למה לא לתת את זה לאיש מקצוע. לעניין נזקי הרכוש, הפורום כמו שקראת, הוא עבור נזקי גוף בלבד, אבל היות ואלו תחומים משיקים ורוב המומחים מתעסקים גם בזה, את מוזמנת לשאול, ויתכן שגם תקבלי תשובות. בהצלחה ובברכה,

ענבר 23

New member
תודה על המענה המהיר ויעיל

אני מוכרחה לציין שחידשת לי כמה וכמה דברים. לגבי האישור מהמשטרה, בוחן התנועה מסר שזה יגיע לביתי תוך חודש. האם עליי לקחת את זה מתחנת המשטרה בה הגשתי תלונה? או שבאמת אישורים מסוג זה מגיעים בדואר? שאלה נוספת, ציינת שאת שכר הטרחה תשלם חברת הביטוח. קודם כל, שימחת אותי בנושא הזה. בנוסף, ארצה לדעת מהו הלך הדברים: האם עליי לפנות לחברת הביטוח והם בוחרים את העו"ד שיטפל בתיק? האם עליי בעצם לפנות לסוכן הביטוח שלי-דרכו פעלתי בכל שאר הדברים. האם עליי לשלם דמי פתיחת תיק, ואח"כ אני אקבל את הכסף? לגבי נזקי הרכוש, אני אשאל את השאלה בנפרד (מחוץ לשרשור זה) כולי תקווה שאקבל מענה מכל סוג שהוא. ולסיום, ארצה להודות לך על המענה האישי. בברכה, ענבר

חב' הביטוח ועו"ד שלך צדדים מנוגדים

שלום שוב, משלוח בדואר או לבוא לקחת, זה פרוצדורה, ומשתנה מתחנה לתחנה. אם הם שולחים בדואר, מה טוב, אבל אם את לחוצה, ורוצה שהטופס יהיה בידך, בוודאי שאת יכולה לגשת , אם הטופס מוכן יתנו לך אותו בשמחה. תגידי, מה פתאום שחב' הביטוח תבחר לך עו"ד, חס וחלילה, חב' הביטוח היא לא בצד שלך, ועו"ד שייצג אותך, הוא כנגדם. כל עו"ד מתנהל אחרת, ויש כאלה שלוקחים סכום עבור הוצאות, שזה הדבר היחידי מעבר לשכ"ט, שהוא קבוע אצל כל עו"ד, כי כך נקבע בחוק. אני מספיק זמן בתחום ולא נתקלתי בעו"ד, שבתיקי תאונות דרכים, להבדיל מפגיעות אחרות לוקחים עבור פתיחת תיק תשלום, אבל את יודעת איך זה, יש עו"ד מכל הסוגים. ממליצה לקבל המלצות ולגשת למי שאת יודעת שנמצא בתחום. בברכה,

ענבר 23

New member
צודקת

אז בעצם, אני בצורה עצמאית, הולכת לעו"ד ומגישה תביעה מול חברת הביטוח. אני מניחה שאין צורך ליידע את סוכן הביטוח שלי. כפי שציינת, צדדינו מנוגדים. העו"ד היחיד שהספקתי בינתיים לתשאל, הינו עו"ד שרציתי שיטפל בתביעה עבור נזקי הרכוש (תביעה כנגד הבעלים הקודמים של הרכב-ראי שאילתה נפרדת בפורום) בכל אופן, הוא טען כי מקובל לקחת עבור פתיחת תיק 500$ והדבר נשמע לי תמוה לחלוטין. אני בכל אופן ממשיכה בחיפושיי עבור 2 עורכי דין. האחד- עבור נזקי גוף והשני-עבור נזקי הרכוש. שיהיה לך המשך יום נעים ושוב רב תודות לך על העזרה. ענבר

כן ולא

שלום רב, צדקת בחיפוש עצמאי של עורך דין. טעית, כי עליך לעדכן את סוכן הביטוח, כלומר רק ליידע אותו, שלא יקרה שחברת הביטוח לא יודעת שנפגעת בתאונה. אם חתמת על טופס הודעה על תאונה לסוכן הביטוח, חובת הידוע שלך נסתימה. בברכה,

סתיואדם

New member
פתיחת תיק

אני מכיר בשל התעסקותי עם לא מעט אנשים בתחום למעלה מ100 מיקרים בהם עו"ד מבקשים "דמי פתיחת תיק" בסך של 500- 2500 ש"ח אחרים מקבלים את הניפגעים לשיחה ראשונית ואז דורשים 150-300 דולר דמי יעוץ וטיפול ראשוני ....( היו לפחות 2 מקרים בפורום הזה ) אגב מסטטיסטיקה שערכתי התשלום מבוקש בתיקים שנחשבים מבחינת אותם עו"ד תיקים של מתחת ל25,000 ש"ח ואז השכ"ט הקבוע בחוק אינו מספק אותם נוכח העבודה שלגדעתם הם אמורים להשיקע בתיק אכן יש עו"ד שלא מבקשים כספים ...לצערי ניתקלתי במעטים כאלו יכול להיות שישתמע מדברי שאני תוקף עו"ד דין על צורת הטיפול בתאונות דרכים ויש פה שמץ של אמת נפגע בתאונת דרכים שם את מיבטחו בעו"ד שמין הראוי שיהיה עבור סד ומשען ויתייחס אליו לא כאל מספר בתיק .... אני יכול לספר את הסיפור האישי שלי ..... מפאת כבוד האדם אין אני עושה זאת יש לי הרבה מה לומר על העו"ףד הראשון שטיפל בתביעה שלי ....הרבה מאד ....ושום דבר לא טוב כולל דרישה לדמי פתיחת תיק ...

למעלה