עברתי תפקיד...

עייפות

New member
עברתי תפקיד...

עברתי תפקיד למקום אחר. אני מרגיש קצת יותר טוב. מרגיש את עצמי טיפה יותר שייך, למרות שהתפקיד הרבה יותר גרוע. הייתי צריך את זה, אבל למרות כל זה -- עדיין אני מרגיש חרא. אני יושב ברכבת ופורץ בבכי לפני כולם. למה? ככה. אני מרגיש כל כך בודד, כאילו אין לי אף אחד בעולם. עובר על כל ספר הטלפונים שלי בסלולארי ולא מוצא אף אחד להתקשר אליו. אני מרגיש כל כך אפס... בלי חברים, בלי שום דבר שאני טוב בו. אני לא שונא את החיים שלי בגלל מה שהחיים שלי נותנים לי, אני שונא את החיים שלי בגללי! בגלל שאני המטומטם, האפס הזה, שלפעמים אני מסתכל מהצד וחושב שאפילו לא הייתי מוכן להיות החבר של עצמי אם הייתי מישהו אחר. להשתנות? אי אפשר להשתנות. כל החיים שלי אני מנסה להשתנות. והשתנתי הרבה פעמים, אבל אף פעם אני לא מרוצה. אני לא יכול להיות מרוצה. אני אף פעם לא מפרגן לעצמי למרות שאני בתת מודע יודע שאני יכול, ולמרות שאנשים אחרים לפעמים מפרגנים לי. הדפיקות שלי היא זה שלא חשוב שמה שאני אעשה או לא אעשה, אני אשנא את עצמי. וזה גורם לי לשנוא את עצמי עוד יותר. ללכת לטיפול? אני הולך. זה לא עוזר. ההתנהגות שלי, ההרגשה הפנימית שלי, כל החיים שלי רק הולכים ומתדרדרים ואני מרגיש שאני מסתכל מהצד ולא יכול לעשות כלום בקשר לזה. ובינתיים הבדידות אוכלת אותי... ואל תבינו אותי לא נכון, יש לי חברים! אנחנו יוצאים לבלות, לטיולים, להכל... אבל לא חשוב מה, ואיפה, אני אגיש בודד! שמישהו יוציא אותי כבר מהחיים האלה.

auser

New member
אין לי הרבה מה להוסיף...

כנ"ל לחלוטין, אני מרגיש בדיוק אותו דבר... (וגם אני עברתי רק לא מזמן לתפקיד חדש אחרי שלא יכולתי להמשיך יותר) אם תמצא פתרון, תגיד לי...

ש-ב-י

New member
אהלן אחי...

מה נשמע? הכל טוב? נעים מאוד, שמי שבי. טוב תשמע, קראתי את מה שכתבת, וניסיתי להבין את מה שמציק לך, והבנתי קצת ממה שסיפרת, אבל בכל-זאת זה לא נותן לי נקודה לעזור לך... אם אתה יכול (ורוצה כמובן) לפרט קצת יותר על מה שאתה מתכוון (על מה שמטריד אותך), ככה יהיה לי יותר קל להבין אותך ולעזור לך... משום מה אני גם רואה שיש פה קצת סתירה. בהתחלה אתה אומר שעברת למקום אחר, ושאתה מרגיש קצת טוב, ומרגיש שייך, אבל למרות כל זה אתה עדיין מרגיש חרא, ומרגיש בודד, ורע לך, אז קשה לי קצת להבין את כל זה... אם תוכל לפרט לי יותר מדוייק, אני אשמח לעזור לך... עד אז: בהצלחה במקום החדש, ואני בטוח שתתגבר על זה, הכל עניין של זמן!!! (מניסיון)!!!
שבת שלום ושקט!!! שלך, שבי.

עייפות

New member
אז ככה...

עברתי תפקיד אחרי שלא יכלתי יותר להשאר בתפקיד הקודם. אז באמת הרגשתי מנוכר מאחרים, לא שייך, וגם אמרו לי את כל הזמן שככה אני מתנהג (ויש אנשים שמצדיקים את ההתנהגות הזה). עכשיו עברתי לתפקיד חדש, אני מרגיש קצת יותר שייך... לא כל כך גרוע כמו שאני מרגיש... אבל אז, זה פוגע בי... מין תחושת דכאון שבאה לי בבום... זה יכול "לפגוע" בי ברכבת בדרך הביתה, כשאני סתם יושב בחדר בצבא או בכל מקום אחר... פשוט בא לי לדבר עם מישהו ומתחוור לי שאין לי עם מי לדבר כי למרות שאני ביחסים הרבה יותר טובים עם האנשים במקום החדש, אני עדיין לא יושב איתם ומספר להם הכל (די קשה לי להפתח בצורה הזאת, לחבר הכי טוב שלי אני לא מספר כלום). אין לי חברה, ולא הייתה לי גם מישהי באופן רציני, ותחושת הבדידות הורגת אותי. אבל חוץ מהבדידות גם השנאה העצמית שלי אוכלת אותי מבפנים. אני פשוט שונא את עצמי - חושב שאני מכוער, לא יוצלח, דפוק בשכל וכל דבר אחר כזה. למרות שאני מרגיש יותר שייך והמצב במקום החדש נראה יותר טוב, המצב הנפשי שלי רק נהיה יותר ויותר מעורער - הדכאונות האלה פוגעים בי יותר חזק, יותר הרבה, ומביאים אותי למצבים יותר קיצוניים. המצב מדרדר יותר ויותר ואני לא יודע איך להפסיק את זה!!!

mariposa1983

New member
אני אסביר לך משהו שתמיד אמרתי:

לדבר עם חברים זה אחלה. הבעיה היא שקשה להסתכל לבנאדם בפנים ולומר לו שקשה לך. ככה הוא האדם. תאמין לי שאני יודעת. לדבר עם אדם שאתה לא רואה ולא מכיר, זו הדרך. זה מה שטוב באינטרנט. אני בעצמי נמצאת במשבר כרגע. אבל גיליתי במשך השנים שלי על האדמה הזו - שלדבר על מה שכואב לך גור לכאב לעמוד מול העיניים שלך באותו הגובה. ולהפסיק להיות צל מרחף ומאיים. אני מבינה מהי בדידות. גם לי יש חברים ומשפחה. הבדידות היא משהו מבפנים- זו הרגשה שלא מצאת עדיין נפש תאומה. שתבין אותך רק בשביל מי שאתה ולא בשביל מה שאתה מייצג או איך שאתה נראה. אז תראה, אני לא יודעת איך קוראים לך, בן כמה אתה. לא יודעת כלום. אני רק רוצה שתדע, שאם אתה צריך לדבר עם מישהו אני פה. ואני מבטיחה לך מעכשיו שאני ומכנה להקשיב לך בכל בעיה. אם תסרב- אבין. אם תסכים- אשמח. אני רק רוצה שלאנשים יהיה קצת יותר טוב בחיים. כי קשה לחיות לאחרונה. וזה כל כך חבל לי.. פשוט בא לי לבכות בכל פעם מחדש. אנחנו לא מוצאים את עצמינו בתוך העולם הענק הזה. עולם שיש בו המון טוב שמתפספס בכזו קלות. קצת סטיתי מהנושא.. אבל זו פשוט מן דרך התבטאות מוזרה שיש לי.. אם אתה צריך אני פה, בשבילך. מבטיחה.

ש-ב-י

New member
הייי....

טוב, אז עכשיו פחות או יותר הבנתי... אז בוא אני אגיד לך שגם לי יש את התחושות האלו (אבל ממש לפעמים) שאני מרגיש שאני חייב לדבר עם מישהו אבל אין לי עם מי, ואני גם לא נפתח לאנשים שאיתי בבסיס... למעשה יש לי ידידה טובה שלה אני מספר הכל כשאני חוזר הביתה, וז"א שאני שומר את כל הדברים בבטן עד שאני מגיע הביתה, ואז אני מוציא את זה על הידידה הזאת, אבל לגבי מה שאמרת על עצמך: כרגע אתה אומר את זה כי אתה מרגיש מאוכזב ממשהו... אתה עצוב, מדוכא, וזה מה שגורם לך לביטחון העצמי הנמוך הזה שיש לך, וזה מה שגורם לך להגיד על עצמך שאתה חושב שאתה מכוער, לא יוצלח, ודפוק בשכל, אני מבין אותך טוב, כי גם אני הייתי בהרגשה הזאת... תמיד כשרע לי ואין לי עם מי לדבר אני שונא את עצמי מרגיש שכבר בא לי למות, אבל אח"כ כשאני מוציא את זה על מישהו, פתאום אני משנה את דעותיי, ואם אין לך למי להיפתח, יש לך 2 אפשרויות: 1. לפנות למשק"ית ת"ש אצלכם, ותאמין לי זה רעיון טוב לעשות את זה... משק"ית ת"ש מקשיבה לחיילים שצריכים אוזן קשבת, עוזרת להם אם היא יכולה, תומכת בהם, ובקיצור: שווה מאוד להיפתח למש"קית ת"ש, זה לטובתך, ופתאום אחרי שיחה אחת או כמה שיחות אתה תגלה שהיא יכולה להיות החברה הכי טובה שלך, ותרגיש חופשי לדבר איתה על הכל, ואפשר לסמוך עליהן... (מניסיון)... 2. להוציא את כל מה שמציק לך בכתיבה... אם אתה מרגיש שאתה לא מסוגל לדבר עם אנשים או שאין לך עם מי לדבר, תכתוב את זה אם זה בתור שיר או סיפור, או סתם יומן כאילו שהדף זה חבר שלך שאתה מדבר איתו ומספר לו הכל, תאמין לי שזה יקל עלייך ותרגיש יותר טוב, זה מה שאני הייתי עושה כשלא היה לי עם מי לדבר... וזה מה שאני עדיין עושה עד היום כשאני בבסיס כשאין לי אפשרות לדבר עם הידידה הטובה שלי... אז תשקול טוב את מה שאמרתי לך, ואם באמת תחליט על משהו תגלה שלא תפסיד מזה כלום, והעיקר העיקר העיקר שיהיה לך ב-ה-צ-ל-ח-ה!!! שלך, שבי.

למעלה