עגבניות מיבושות בשמש

אודי ב

New member
עגבניות מיבושות בשמש

שלום
קראתי באיזשהו אתר (אני יכול להביא קישור אם מישהו מעוניין) שגבניות מיובשות בשמש הן מזון עשיר בחלבון.
כתוב שיש במאה גרם 258 קלוריות ו-14% חלבון ו-56% פחמימות. מישהו שמע? מכיר? ממליץ? יודע איפה לקנות?

תודה
 
לא נראה הגיוני

לא נראה הגיוני שבעגבניות יהיה פחמימות וחלבון
גם אם הן מיובשות,
 

ladybug6

New member
זה הגיוני אם הן מיובשות

אבל זה נכון לגבי כל ירק/פרי, שהרי כל הירקות והפירות מכילים כמות גדולה של מים, וכמות קטנה של חלבון. תוריד את הנוזלים ונשארת רק עם הסיבים והחלבון..
אבל זו לא הדרך האידיאלית לצרוך חלבונים, 100 גרם עגבניות מיובשות זה... המווון :)

בכל מקרה עגבניות מיובשות אפשר להכין בבית, אין לי זמן לגגל כרגע אבל פותח השרשור יכול לחפש בגוגל ולבדוק איך בדיוק.
 
בכל עגבניות (גם לא מיובשות)

יש 14% חלבון ...

עגבניות מיובשות הן סבבה הצרה איתן שבדרך כלל מוסיפים להן הרבה הרבה הרבה נתרן -הייתי נשאר עם שרי.
 

Gidi Shemer

New member
לא לגמרי הבנתי

התרומה הקלורית של החלבונים מסך כל הקלוריות היא 14%?

נניח- ב 100 גרם עגבניות טריות יש כ- 18 קלוריות ו1 גרם חלבון.

ב100 גרם עגבניות מיובשות יש כ 250 קלוריות ו 14 גרם חלבון.

אני מניח שהכוונה של מה שכתבת היא לא מספר הגרמים כאחוז מהערך הקלורי, כח זה גם יחידות שונות וזה גם לא שווה ל 14 אחוזף אז האם הכוונה לכמה קלוריות מקבלים מהחלבון (כאחוז מהקלוריות בכלל)?

סליחה על הדקדוק בפרטים, אני פשוט לא בטוח שאני מבין את החישוב. כי אם זה אחוז קלורי מערך קלורי כולל מה זה חשוב? החלבון הוא לא משמעותי מבחינת תרומתו האנרגתית, לא זה מה שהוא תורם לגוף.
 

M a b e l

New member
האמת שלפי nutritiondata זה 12% בממוצע

ולא 14, אבל זה הפרש די קטן.
וכן, הכוונה היא לאחוז הקלוריות שבאות מחלבון (או לפחות נראה לי שלכך התכוון TheMindTraveller).
למה זה נתון רלוונטי? זו פשוט שיטת מדידה אחרת ולטעמי יותר נוחה ומדוייקת. כשמודדים לפי אחוזים מהמשקל הנתון מאוד מושפע מכמות המים במזון, ואז גם החלוקה משתנה כשמבשלים או מייבשים וכו'. כשמחלקים לפי התפלגות הקלוריאנטים, קל יותר לראות ולהבין איך בתכלס המזון שאנחנו צורכים מתפלג, ולהתאים את סוגי המאכלים שאנחנו אוכלים להתפלגות שהיא רצויה מבחינתנו.
לפי התפיסה הקונבנציונלית 30% אחוז מהקלוריות שצורכים (בלבד) אמורות להגיע משומן (כמובן יש עוד הרבה דעות אחרות). איך אפשר להקפיד על זה אם לא מסתכלים על חלוקת הקלוריות בכל מזון?
למשל אנשים אוכלים קוטג' 5% - שנשמע ממש דל שומן, אבל למעשה 40% מהקלוריות שבו מגיעות משומן, פשוט יש בו לא מעט מים, לאנשים שמעוניינים בתפריט דל שומן זה מהותי.
 

Gidi Shemer

New member
אני מבין את הרעיון

כשמדובר השומנים או פחמימות אבל היות והחלבון הוא לא מקור קלורי אלא צריך X גרם של חלבון בצריכה (ללא קשר לכמה קלוריות יש באותה כמות) זה לא מבלבל?
 

vegetalien

New member
זה תלוי את מי שואלים.

אני רגיל לשיטה של עידן ושל M a b e l, ואני מחשב חלבונים באחוזים, בידיעה שרצוי שהסך הכללי של הצריכה היומית יהיה 10% ומעלה.
כך שמאכל עם 14% קלוריות מחלבון לא יכול להוריד את הסך הכללי אל מתחת ל- 10%, לא משנה מה.
 

RSPA

New member
שאלה טכנית..

האם הנתון הזה (של האחוז מהערך הקלורי) מופיע בפרוט נתונים באתרים כלשהם או שאתה תמיד נדרש לחשב עצמאית?
 

vegetalien

New member
M a b e l הביאה את התשובה.

המידע זמין ב- NutritionData.
 

RSPA

New member
דווקא חיפשתי שם ולא מצאתי משום מה

אבל אבדוק שוב.
תודה.
 

M a b e l

New member
גם בכרונומטר יש חלוקה כזו

ואז גם אפשר לראות את ההתפלגות הכוללת עבור תפריט שלם.
 

Gidi Shemer

New member
הבנתי

את כלל האצבע שלך. ברור ואני מבין שזה נוח ככלל אצבע. אני גם יודע שאתה אוכל אוכל לא צפוף קלורית ומתבסס יותר על ירקות. מה עושה מי שאוכל הרבה פירות למשל, במיוחד אלו שתרומת החלבון בערך הקלורי הוא מתחת ל 10 אחוז? זו לא יוצאת מתמטיקה מעיקה משהו (בהנחה שאיכפת להם להגיע ל 10 אחוז)?

ושאלה מהכוון השני, אלו שחוששים מעודף חלבון ("חלבון מזיק ומסרטן ומצמיח זנב") ומבססים את הדיאטה על ירקות עם סדר גודל של מעט מעל 10 % תרומת חלבון לקלוריות, יכולים להגיע בתזונה של 2500-3000 קלוריות לכמויות של 150-200 גרם חלבון. זה לא בעייתי מבחינתם?
 

M a b e l

New member
טוב, כל אחד שיחשב איך שנוח לו, מין הסתם

אני מניחה שכשרוצים לחשב ערכים עבור תפריט שלם בכל מקרה יותר נוח להשתמש בכלים כמו הכרונומטר או דומיו, ואז אפשר לראות את מכלול הנתונים.
אני חושבת שלאנשים בתזונה מבוססת פירות לרוב לא כל כך חשוב להגיע ל-10% חלבון, זה נחשב ערך מקסימום בתזונה הזו ולא מינימום, ההכוונה היא לצריכה של 5%-10% חלבון (וכנ"ל לגבי שומן), וזה בערך מה שמתקבל כשאוכלים פירות+ כמות גדולה של עלים ירוקים. לפי דוגמאות של חישובים שראיתי זה עדיין לרוב מגיע לכ0.8 גרם פר ק"ג משקל גוף, אולי כי הנטיה בתזונה הזו היא לאכול די הרבה קלוריות.
 

vegetalien

New member
בתזונה של 3000 קלוריות

אכן הייתי עובר את ה- 100 ג' חלבון ליום. אבל אני אוכל הרבה פחות (קצת יותר מ- 2000, בערך), אז זה נעצר על 70-80 ג' עם % כללי של כ- 13 אחוזים.
אני מודה שגם לי המחשבה על כמויות של 150-200 ג' חלבון ביום נשמעת מגונה במקצת, במיוחד בהתחשב בעובדה שאני אדם קטן וצנום. אילו קראו לי אלי האנה, זה היה לפחות מקבל קצת הגיון.
אבל מבחינתי שאנשים יצרכו גם 300 או 400 ג' חלבון ביום אם בא להם (אבל שידאגו גם לאנרגיה!), העיקר שהחלבון יגיע מן האדמה (וזאת הבעיה, ככל שהכמויות עולות, יותר ויותר סביר להניח שזה לא מגיע משם
).

M a b e l צודקת לגבי פרוטריאנים - מבחינתם, 10% הוא לא מינימום, אלא מקסימום.
יצא לי לראות תפריטים של 80/10/10 ישראלים, ולפעמים המאזן התבטא ב- 93/4/3.
 

M a b e l

New member
אם מישהו צורך 3000 קלוריות,

בהנחה שזה לא גורם לו לעלות במשקל, כנראה שאלו הצרכים שלו בהתאם למימדים שלו ורמת הפעילות. אם הוא מגיע ל100 או יותר חלבון ביום במצב כזה, לא נראה לי שזה נחשב עודף חלבון, עודף חלבון מוגדר באופן יחסי לצריכה, לא אבסולוטי. הרי ברור שפעילות גופנית (גם אירובית) מעלה את הצורך בין השאר בחלבון. פשוט צורכים יותר קלוריות ממאכלים שלמים ובתוך זה כמות החלבון עולה מעצמה. זה לא אותו דבר כמו קרניסטים שמרגישים צורך להעמיס חלבון מהחי בכל ארוחה.

לגבי פרוטריאנים שאוכלים פחות מ-5% חלבון - אני מניחה שאלו אנשים שלא אוכלים מספיק עלים ירוקים אלא כמעט רק פירות (שזה בעייתי מעוד היבטים ולא רק חלבון). וודאי שיש אנשים שעושים את זה אבל זו ממש לא ההנחיה של התזונה.
 

vegetalien

New member
אני יודע שאלו אינן ההנחיות.

למרבה הצער, אני מוצא הרבה פרוטריאנים שמתענגים כל כך על הפירות ושוכחים שישנם חברים פחות מתוקים ויותר סיביים שצריך לשים אליהם לב (ולא משנה באיזו תזונה, אגב. ישנם גם קרניסטים וצמחוטבעונים רבים שלא אוכלים מספיק ירקות).
אני זוכר (במעומעם) פרוטריאן אחד שאמר משהו כזה: "עלים זה מר ולא טעים, אז מי אמר שנועדנו לאכול אותם?".
 
למעלה