עגבנייה מגורדת בתנור

Gary Lineker

New member
עגבנייה מגורדת בתנור

רציתי לשאול אם עגבנייה מגורדת שנמצאת בתנור 4 דקות בערך עדיין מכילה את אותו ערך תזונתי כמו של עגבנייה רגילה? ומה עם לימון סחוט, קורה לו משהו לא טוב אם שמים אותו בתנור?
 

TheFinalCut

New member
עוד תשובה

חימום למשך 4 דקות הוא קצר מאוד, וחימום יבש שומר על תכולת הויטמינים טוב יותר מאשר בישול ממושך. ובכל זאת, אני מעריך שחלק מהויטמינים הרגישים לחימום (וביניהם A, C, וחלק מקבוצה B) ייפגעו במידה מסוימת, אך לא מאוד משמעותית בחימום כל כך קצר. עגבניות עשירות בויטמין C ו-A, ולימון בעיקר ב-C. בקיצור, לא אסון.
 
למעלה