עגיל

נעמה283

Active member
חלמתי הלילה על חברה מהלימודים מהמכללה . אנחנו לא בקשר כבר כמה שנים טובות , היינו חברות קרובות..
בחלום אני רואה אותה ויש לי עגיל ממש יפה באוזן וכנראה שאני צריכה להחזיר לה את העגיל כי הוא שלה, אני מתחילה להוריד את העגיל ובעלי עומד לידי ואומר לי מה פתאום אל תתני לה כלום אני לא מסכים ואני לא יודעת מה לעשות ...
בסוף אני רואה שאני מורידה את העגיל ורוצה לתת לה ,היא מחייכת ואומרת אה העגיל כן ... לא משנה תשאירי אותו
גם אני מחייכת ....
אני לא זוכרת בדיוק אם הבאתי או לא ...
אבל בהמשך הסצינה אני רואה שאני בבית יחד עם הילדה הגדולה שלי ואז היא בורחת ממני ואני רואה שהיא יוצאת החוצה ואני רואה את המשפחה של אבא שלה לוקחים אותה אומרים לי אל תפגעי בה יותר ומחבקים אותה ולא מובן לי על מה מדובר ...
תודה אלישבע

אלישבע777

Well-known member
חלמתי הלילה על חברה מהלימודים מהמכללה . אנחנו לא בקשר כבר כמה שנים טובות , היינו חברות קרובות..
בחלום אני רואה אותה ויש לי עגיל ממש יפה באוזן וכנראה שאני צריכה להחזיר לה את העגיל כי הוא שלה, אני מתחילה להוריד את העגיל ובעלי עומד לידי ואומר לי מה פתאום אל תתני לה כלום אני לא מסכים ואני לא יודעת מה לעשות ...
בסוף אני רואה שאני מורידה את העגיל ורוצה לתת לה ,היא מחייכת ואומרת אה העגיל כן ... לא משנה תשאירי אותו
גם אני מחייכת ....
אני לא זוכרת בדיוק אם הבאתי או לא ...
אבל בהמשך הסצינה אני רואה שאני בבית יחד עם הילדה הגדולה שלי ואז היא בורחת ממני ואני רואה שהיא יוצאת החוצה ואני רואה את המשפחה של אבא שלה לוקחים אותה אומרים לי אל תפגעי בה יותר ומחבקים אותה ולא מובן לי על מה מדובר ...
תודה אלישבע
הי נעמה,
חסר רקע רלבנטי לחלום. מה הם הארועים או המחשבות שקדמו לחלום ועוררו אותו. תמיד לחדש רקע לחלום חדש שחלמת ביום חדש. אני צריכה קצה חוט, כדי למצוא פרוש.
לגבי חלום העגיל יש לי רקע קודם שלך ולכן אוכל לנסות לפרש, מקווה שאצליח.
אבל החלק השני עם הילדה שלך הוא חלום נפרד לגמרי. כאן חסר לי רקע:

על מערכת היחסים שלך ושל משפחת בעלך, עם הילדה
על היחסים שלך עם משפחת בעלך
על מערכת היחסים של בעלך עם הילדה
האם לאחרונה הילדה ( או אולי את? ) חוותה איזו שהיא פגיעה מצד מישהו או משהו?
וכל הארועים שקדמו לחלום ( או מחשבות או חששות) שעוררו את החלום הזה.

אלישבע777

Well-known member
הפרוש שלי לחלום על העגיל (חלק א)

החברה שלך שאת כבר לא בקשר איתה היא סמל לבעלך. כמו שהחברה היתה פעם חברה טובה, כך גם בעלך היה פעם חבר טוב ועם הזמן הקשר ביניכם דעך. העגיל הוא טבעת הנישואין שלך. את רוצה להחזיר לבעלך ( כאן הוא בדמות חברתך שאין לך קשר איתה) אותה כי הנישואין שלכם חסרי קשר. מעניין לא מזמן חלמת חלום על מציאת טלפון מאחורי המיטה. אז פרשתי שיש לך יכולת לחדש קשר עם בעלך! החלום אומר לך, שבעלך אינו מסכים לפרידה. את מאד נבוכה מהאיסור שלו להסיר את העגיל ולא ידעת מה לעשות, אבל בסוף הורדת את העגיל והושטת לחברתך את העגיל שלה , אבל היא מוותרת על העגיל ואת מחייכת. כאן חברתך מופיעה בדמות עצמה וגם בדמות בעלך. בעלך מסרב לקבל ממך את העגיל (טבעת הנישואין ) ואומר לך להשאיר אותו אצלך. את מחייכת כי... בעצם לא ידעת מה לעשות... מצד אחד לצאת לחופשי - לעזוב בית , בעל וחיים שלמים ומצד שני העזיבה אינה באמת שחרור וחופש, אלא לפעמים עול כבד, לא פחות מאשר קודם. בעלך ( בדמות חברתך) מסרב בחלום, ופותר לך בעיה סבוכה של החלטה. במצב שכל פתרון גורם לבעיה חדשה, עדיף להישאר עם הבעיה הישנה.

לעגיל באוזן יש עוד הקשר והפעם מהתנ"ך:

לפי החוק המקראי, עבד עברי (שהיה אדם שהפסיד את כל הונו והיה חייב כספים, לכן מכר את עצמו לעבד) היה משתחרר אוטומטית בשנת השמיטה, כלומר לכל היותר לאחר 6 שנות עבודה). אם לא היה לו לאן ללכת, או העדיף להישאר בבית אדונו, הוא היה עובר איזה שהוא טקס מוזר ואז הוא לא היה יוצא לחופשי לעולם. הטקס היה קשור בחיבור האוזן למשקוף כאקט סימלי שהוא יהיה עבד לעולם, מרצונו. בספר דברים טו כתוב כך: ”

וְהָיָה כִּי-יֹאמַר אֵלֶיךָ, לֹא אֵצֵא מֵעִמָּךְ: כִּי אֲהֵבְךָ וְאֶת-בֵּיתֶךָ, כִּי-טוֹב לוֹ עִמָּךְ. וְלָקַחְתָּ אֶת-הַמַּרְצֵעַ, וְנָתַתָּ בְאָזְנוֹ וּבַדֶּלֶת, וְהָיָה לְךָ, עֶבֶד עוֹלָם; וְאַף לַאֲמָתְךָ, תַּעֲשֶׂה-כֵּן"

בטקס הזה, היו מחוררים את אוזן העבד שלא רצה להשתחרר במכשיר שנקרא מרצע ( דומה למברג מחודד של ימינו) שתפקידו לחורר חורים (בנעליים, בסנדלים, חגורות עור ובדברי עור אחרים). החרור האוזן מן הסתם היה מכאיב וגם נשאר חור, שסימן אותו כעבד לעולם מתוך בחירה. העבד שבחר להישאר ולעבוד את הטקס נקרא – עבד נרצע. בכלל שהטקס לא היה נעים, יכלו העבדים שלא רצו להשתחרר, להתחרט ברגע האחרון ולהשתחרר. החוק העברי הקדמון, הסכים לכך שאדם יכול למכור את עצמו לעבד, אבל לא אהד את הפתרון האכזרי הזה ואיפשר לעבדים להשתחרר לחופשי, גם אם לא סיימו לשלם את חובם לאדון.

בחלום שלך, העגיל תלוי בחור בתנוך האוזן. גם את מרגישה "עבד נרצע": לבית, לעבודה, למשפחה, הכל עלייך. את רוצה להשתחרר מהמצב ומנסה להוציא את העגיל מהחור באוזן, אבל בעלך מסרב לשחררך לחופשי ואת... מקבלת את המצב.

אשמח לחוות דעתך על הפרוש. מה התאים ומה לא התאים לך. פרוש חלק ב', נחוץ לי רקע כפי שכתבתי לך קודם.

נעמה283

Active member
כן אלישבע שלום
רק עכשיו התפנתי להסתכל ...
הפירוש הוא מדויק לדעתי אני חושבת שקלעת למטרה פה ממש .
חלק ב לדעתי מתקשר לעוד חלומות שאני חולמת בימים האחרונים .. המצב בבית גם לא להיט.
חלום נוסף שמתקשר לדעתי לחלום הזה..
אני רואה שאנחנו בבית הנוכחי ובעלי רוצה לעזוב לוקח את הילדים... הילדה לא רוצה ללכת ונשארת איתי ... בבית הנוכחי, אבל בעלי אומר שאנחנו חייבים כולנו ללכת ...
חלום נוסף האחות,זו שחיבקה את הילדה בחלום הקודם , צועקת עלי בחלום תתחילי להזיז את עצמך , מי את חושבת שאת ועוד ועוד .. גם בחיים האמיתיים היא מתערבת חושבת שהיא מנהלת את כל העולם ... וגורמת להרבה ריבים בינינו...

אלישבע777

Well-known member
כן אלישבע שלום
רק עכשיו התפנתי להסתכל ...
הפירוש הוא מדויק לדעתי אני חושבת שקלעת למטרה פה ממש .
חלק ב לדעתי מתקשר לעוד חלומות שאני חולמת בימים האחרונים .. המצב בבית גם לא להיט.
חלום נוסף שמתקשר לדעתי לחלום הזה..
אני רואה שאנחנו בבית הנוכחי ובעלי רוצה לעזוב לוקח את הילדים... הילדה לא רוצה ללכת ונשארת איתי ... בבית הנוכחי, אבל בעלי אומר שאנחנו חייבים כולנו ללכת ...
חלום נוסף האחות,זו שחיבקה את הילדה בחלום הקודם , צועקת עלי בחלום תתחילי להזיז את עצמך , מי את חושבת שאת ועוד ועוד .. גם בחיים האמיתיים היא מתערבת חושבת שהיא מנהלת את כל העולם ... וגורמת להרבה ריבים בינינו...
תודה על תגובתך. אני מבינה שכאן רשום חלום נוסף. אז אנא, להבא כל חלום במכתב לבד. לקח לי זמן להבין שזה חלום ולא מציאות של ממש. אעבוד על חלומך בקרוב. ובקשה נוספת בפרטי

אלישבע777

Well-known member
הפרוש לשני החלומות

החלום על בעלך כולל דבר והיפוכו: בעל בחלום רוצה לעזוב אותך ולוקח את הילדים אבל אחרי שהילדה שלכם מסרבת ונשארת איתך בבית – בעלך אומר "אנחנו חייבים ללכת כולנו"

החלומות אינם תמיד הגיוניים, אבל הם משקפים את הדברים העמוקים ביותר שאנו מרגישים או חושבים.

כאן היה לי חסר רקע אם בעלך היה רוצה לעזוב אותך או שזה רק החשש שלך או שזה אולי מה שהיית רוצה שיקרה!

מהרקע על בעלך ועל מערכת היחסים ביניכם שנתת בעבר, אני הייתי מפרשת שלא בעלך היה רוצה לעזוב אותך עם הילדים אלא... את עצמך! היית רוצה לבנות לך חיים אחרים, לפתוח דף חדש ולהתקדם. אבל אפילו בחלום – אינך מעזה להגשים את הרצון הזה, אז בחלום מילוי המשאלה שלך עומד להתגשם... בזכות בעלך. הוא העוזב! אבל... הוא רוצה לקחת את הילדים איתו ואת הרי נשארת עם בעלך בגלל הילדם... מלכוד! בחלום הילדה "פותרת את הבעיה", היא נשארת איתך.
בהמשך בעלך אומר שאתם צריכים ללכת כולכם. בעלך זו את עצמך... מאחר שלך אין אומץ לזוז ולשנות מקום וגם מזל, בעלך אומר את מה שאת היית רוצה לעשות. אז הוא מגשים את החלום שלך – לשנות מקום ולשנות מזל – ביחד!. זה חלום של מילוי משאלה עמוקה, שאפילו בחלום – את אינך מרשה לעצמך לחלום עליה!! אז החלום מגן עלייך מפני משאלות גדולות מדי. בעלך אוזר אומץ ויוצא מאזור הנוחות שלו, פתאום הוא כבר לא עצלן אלא אפילו יוזם! והנה שתי משאלות מתגשמות בלי שאת תהיי צד בעניין. את הרי לא תפרקי משפחה. המשפחה היא כל עולמך ואסור לחשוב על דבר כזה ואסור אפילו לחלום!

החלום השני על הנזיפה של אחותך " תתחילי להזיז את עצמך , מי את חושבת שאת" הוא מתקשר לחלום הזה. אחותך שמנסה לנהל לך את החיים, מתערבת ונוזפת גם במציאות – משקפת בעצם את הנזיפה שלך בעצמך. גם את היית רוצה להתחיל להזיז את עצמך, לשנות מציאות, אורח חיים, מערכות יחסים, מקום עבודה ועוד. אבל את כבולה לבית, למטלות שלך, אין לך אומץ לשנות אז את נשארת באותו מקום. את מעדיפה את מה שקיים שהוא אינו טוב אבל בטוח, ולא את הסיכוי לשפר ( שכרוך בסיכון להפסיד את המעט שיש). מתקשר גם לחלום הקודם על העגיל . הנזיפה "מי את חושבת שאת" אומרת שאת נוזפת בעצמך כאילו את פרימדונה שצריכה שיזיזו אותה. אבל בחיים האמיתיים, את היחידה שעושה והרבה. החלום אומר לך : את אינך מזיזה את עצמך למקום טוב יותר, את רק משמרת את הקיים שאינו מספיק טוב , ולכן את ( בחלום זו אחותך) נוזפת בעצמך.

אשמח לדעת מה התאים לך ומה לא, כרגיל.

למעלה