עגלות בארה"ב

Shpritz

New member
עגלות בארה"ב

האם מסוכן לעבוד בתחום העגלות בארה"ב מבחינת חוקי ההגירה? האם שווה להיכנס למצב שבו מבטיחים ויזת עבודה רק לאחר כמה חודשים כשרואים "התאקלמות" ולא נטישה לאחר חודש? תודה מראש

ma10

New member
עגלות בארה"ב

ויזת עבודה צריך להסדיר מהארץ ולא אחרי שנכנסת לארה"ב על ויזת תייר. אני עבדתי לפני כמה שנים בלאס וגאס ללא אישורי עבודה וזאת הייתה תקופה נפלאה!!! אני מודה, תמיד ישנהו החשש שתתפוס אותך משטרת ההגירה.... אך לפי דעתי במקומות שהם יותר תיירותיים הסיכוי להגירה יותר נמוך. לאס וגאס לדוגמה מספקת המון כסף לרשויות וידוע שיש שם המון עובדים זרים לא רק מישראל אך מעלימים עין. אך שוב, שום מקום לא בטוח ב 100% בלי אישורי עבודה.... בנוסף חשוב לעבוד בחברה הוגנת שדואגת לעובדיה ואת זה ניתן לגעת בעיקר מפה לאוזן. אם תרצה המלצה על חברה טובה בוגאס, אשמח לעזור.

adias923

New member
"שווה" זה תלוי בנקודת הראות.....

האם אתה מוכן לחיות בחשש, זה עניין שלך . יש הרבה אנשים שעובדים ולא חושים ויש אנשים שלא יוכלו לחיות בתחושה שכל רגע הם יכולים לחזור לארץ עם חותמת שחורה ולא לראות את ארהב לעולם , הסיכוי והסיכון קימים הבחירה היא שלך . אני חושבת שחוץ מענין החוקיות יש עוד דברים ששוה לחשוב עליהם : העבודה בעגלות לא קלה - לא פיזית ולא נפשית אתה על הרגלין 12 שעות ביום מנסה לעצור עוברי אורח (ושלא ימכרו לך שהאנשים באים אליך ) ולא תמיד בשכר גבוה.... יהיו ימים שתרויח 300 דולר ויהיו ימים שלא תמכור כלום ועדיין תצטרך להתעורר בוקר למחרת ולהתחיל מחדש. יהיו בוסים שיתיחסו יפה אבל לא חסר גם בוסים שיעלבו בך, יקנסו אותך וכו לכן חשוב לעשות בדיקה מאוד מעמיקה, לדבר עם אנשים שעבדו בחברה בחדשים האחרונים ולקבל את כל מגון הדעות. ואם יש עוד שאלות אנחנו פה

Cappuccino

New member
בנוסף לתשובות היפות שקיבלת

האם מסוכן לעבוד בתחום העגלות בארה"ב מבחינת חוקי ההגירה? תשובה- קיים סיכון להעצר ולהיות מגורש וגם לשכוח מכניסה חוזרת לארה"ב בעתיד. היושר מחייב לומר כי כיום, הסיכויים לכך די נמוכים אך כמו שדוד שלי היה אומר " כשאחוז אחד מתממש, הוא הופך ל100" האם שווה להיכנס למצב שבו מבטיחים ויזת עבודה רק לאחר כמה חודשים כשרואים "התאקלמות" ולא נטישה לאחר חודש? תשובה- ברוב המיקרים מדובר על הבטחות ללא כיסוי אבל בוא נניח לצורך הדיון, שמצאת מישהו ישר והוא גם מראה לך את האישור שלחברה שלו הוקצו מספר עובדים זרים ומקומך מובטח(כשתגיע לגשר- אשמח להסביר ולפרט) וגם מתחייב לכך בכתב, עדיין יש את אותם מספר חודשים שתאלץ לעבוד באופן בילתי חוקי ועל השאלה האם זה שווה, כבר ענו לך.

Shpritz

New member
אוקיי, תודה רבה לכולם על התשובות המפורטות

אז.. איך אני מסדיר את ויזת העבודה עוד בארץ? אני מדבר על אורלנדו.. ששם העיר עובדת על תיירות של הפארקים השונים לפי מיטב הבנתי.. אתם אולי מכירים מישהו שעובד שם? שיכול לתת המלצות? אי-מייל? מבחינת מוכנות לעבודה אין לי בעיה - אני סוס עבודה לא קטן ואני לא מפחד לעבוד. ובנוסף, תמיד יש את האפשרות של לחתוך למקום אחר. עוד שאלה אחת אחרונה.. סוכנת הנסיעות שאיתה דיברתי טוענת שכדאי לי להוציא כרטיס סטודנט שיקנה לי כל-מיני הטבות כאלו ואחרות בעלות של 10$ או משו.. האם היא צודקת? מה הם אותם בונוסים והאם זה כדאי..? תודה מראש שוב!

adias923

New member
"לחתוך למקום אחר " .....

אפשרות כזאת לא קיימת לצערי, במידה ואכן תקבל ויזת עבודה היא מגבילה אותך למעסיק ספציפי ולמקום עבודה ספציפי כך שבמידה והחלטת לעזוב את העבודה אתה חיב לחזור לארץ והמעסיק מחויב לדווח שאתה כבר לא מועסק אצלו לגבי כרטיס סטודנט לדעתי היא התכוונה לרטיס אשראי שמיועד לבעלי חשבון סטודנט אם אתה כזה זה יופי של כרטיס

Shpritz

New member
התכוונתי שבמידה ואני לא אקבל ויזת עבודה..

תמיד יש את האפשרות של לנדוד למדינה אחרת. אני לא בטוח שמדובר בכרטיס אשראי מכיוון שאני לא סטודנט. אולי היא התכוונה לקומבינה מסויימת. אני אבדוק מולה.

aviadbarel

New member
כרטיס סטודנט

לא מדובר בכרטיס אשראי מדובר בנוכלות ישראלית מוכרת מאוד בקרב סוכני הנסיעות. הם מוכרים לך תעודה מזוייפת (שמעידה שאתה סטודנט) ב10 דולר. להם עולה חצי שקל להכין את התעודה מה שמשאיר אותם עם שלושים ומשהו שקל רווח. זה באמת יתן לך הנחות, בהנחה שתעשה משהו בתקופה בה תהיה בארה"ב, אם רק תעבוד ותהיה בבית אין לך מה לעשות עם זה, אבל אחרי פעמיים שתלך למוזיאון החזרת את העשר דולר שעלתה התעודה.

למעלה