עגלות בניו-יורק

Alvi19

New member
עגלות בניו-יורק

היי, חבר שלי, פה (בארצות הברית) על ויזת תייר עבד בעגלות בקניון בניו-יורק, הוא עבד שם משהו כמו כשבועיים ואמרו לו שהם משלמים משכורת כל שבועיים. כשהגיע סוף החודש אמרו לו שישלמו לו את המשכורת ב-5 לנובמבר (שזה מחר). מסוף השבוע הוא בבית ולא עבד. היום כשהו התקשר לבוסים שלו, הם מסננים אותו וניראה לי שאמרו לו ש"זה קצת בעיה לשלם עכשיו". אני יודעת שאין לו הרבה מה לעשות בנידון, חוץ מללכת לשם מחר ולדרוש את הכסף, אבל אני פה חוקית לגמרי, על בסיס גרין קארד, השאלה שלי האם יש משהו שאני יכולה לעשות מבחינת רשויות במידה ולא ישלמו לו. אם לא ישלמו לו בסופו של דבר אני מניחה שאנחנו לעולם לא נקבל את הכסף הזה, אבל רק מתוך פרנציפ ומטעם הצדק האם אני יכולה לפנות ל-IRS או ל-Immigration ולנסות ולהצהיר שהוא מעסיק עובדים לא חוקיים (שזה פוגע בכלכלה של ארה"ב
) והוא לא משלם מיסים עבור אותם העובדים. בנוסף אני יודעת שאחד מהבעלים נשוי פה פיקטיבית. אני יכולה לפנות לאימיגריישן ולהצהיר על הונאה..... בקיצור האם יש איזה-שהיא דרך לעשות צדק?
אני בטוחה שיש עוד הרבה אנשים שסבלו מכך שלא שילמו להם על עבודתם הקשה, וחשוב לי לנסות לעזור גם לטובת אחרים! תודה רבה לכל העוזרים

EmGee

New member
סחיטה

וסחיטה בהיקף של מאות אלפים, שיכאב לכל מי שמוציא שם רע לישראלים.

סחיטה היא עבירה!

הנושא בעייתי כי חבר שלך עבר על החוק כשעבד לא חוקי וגם המעסיק אז ככה שאי אפשר לתבוע ואני ממש לא ממליץ לסחוט זוהי עבירה חמורה ביותר ומכאן המצב רק יכול להחמיר. את מוזמנת לפנות אלי בפרטי ואולי אני מכיר את החברה ואני יכול לעזור...

Nir and Beer

New member
טל גם הלנת שכר זו עבירה/

וגם העסקת עובדים זרים זו עבירה וגם נישואין פיקטיבים זו עבירה . אותו אדון יעדיף לשלם לה מאשר להסתבך עם הרשויות

אין ספק שיש כאן נפגע עיקרי וזה לא בעל העגלות

אך עם כל זאת חשוב לזכור שגם זה שעבד בצורה לא חוקית יכול להיפגע ועל פי חוק בכלל לא מגיע לו הכסף. לכן אנו ממליצים מלכתחילה לעבוד בצורה חוקית ולא להסתבך. אפשר ללכת ו"להלשין" עליו לרשויות אך טוב לעובד שנפגע לא יצא מזה.

Nir and Beer

New member
תדווחי

ועוד איך הקם להורגך השקם להורגו. נכון שזה לא בדיוק המקרה אבל אני ועוד איך הייתי מאיים עליו. תשלם את מה שמגיע או שאני מדווח להגירה על הנישואין הלא חוקיים. הוא ישלוף את הארנק לפני שתספיקי לסיים את המשפט. הוא לא משלם? לכי תדווחי , הוא יקבל זימון לראיון ומייד תיפתח נגדו חקירה במחלקת הגירה שתכלול באופן אפשרי אפילו ביקור בית פתאומי. לדעתי הוא ישלם ומייד.

למעלה