עגלות, לאחר סקר מקיף, איזו אפשרות עדיפה ?

NoaRing

New member
עגלה - קושיות לפני החלטה סופית

לאחר קריאה מרובה, כולל תשובות בפינה של אבי ורון, להלן הבחירה (שלוש שמתוכן תצא אחת
), ולאחר מכן מספר קושיות סופיות : א. עגלה של מוטסי דגם 4RIDER LIGHT + אמבטיה קשיחה + טיולון + סלקל מוטסי נשכב = כ 4,500 ש"ח. ב. עגלת אינגליזינה ZIPPY עם אמבטיה קשיחה + טיולון + סלקל מקסי קוזי = כ 3,800 ש"ח. ג. עגלת פג פרגו P3 הדגם המפואר יותר + אמבטיה קשיחה + טיולון + סלקל P3 תואם = כ 3,700 ש"ח. היתרונות הממשיים של מוטסי הם הסלקל הנשכב, שמאפשר לשנות את זווית הישיבה עד חצי שכיבה וכך גם ניתן להשאיר זמן רב יותר בסלקל, לראות את התינוק טוב יותר ברכב וכו' (ניתן לרכוש סלקל לא נשכב, זול יותר בכ 400 ש"ח), ידית אחת לעגלה, 4 גלגלים נוחים, קלים ויציבים מאוד, אפשרות להוסיף בעתיד בורד (מקום עמידה לילד), טרמפולינה (הופכת את העסק לנדנדה) ואופניים. הקושיות
: 1. אם למישהו יש משהו חשוב לומר (לחיוב ו/או לשלילה) על אחד או יותר מהדגמים הנ"ל, זה הזמן
2. החלטנו לרכוש אמבטיה קשיחה, מכיוון שבפועל אנו רואים שלתינוקות הרבה יותר נוח, יש מרחב וכו', אבי ורון טוען שמחקרים אחרונים קבעו שעדיף לא 180 מעלות, אלא בזווית, וזאת מכיוון ששכיבה מלאה דווקא לא מומלצת וגורמת לבעיות כגון דלקות אוזניים. השאלה שלי - כיצד זה יתכן ? הרי בחודשים הראשונים התינוק נמצא גם זמן רב בשכיבה במיטה, אז מדוע אמבטיה עלולה לגרום לבעיות, ושכיבה במיטה לא ? 3. למישהו יש ניסיון עם הסלקל הנשכב של מוטסי ? הוא נראה מאוד פרקטי ונוח לתינוק ולהורים, האם הוא עומד בקנה אחד עם שאר הסלקלים שהוזכרו מעלה ? (מבחינת בטיחות, פרקטיות ונוחות) תודה !

אשמח לענות לך...

לנו את יש המוטסי - גילוי נאות
לקחתי את האמבטיה ובעוד בערך חודש אקנה את הטיולון כשיהיה כבר מוכן לטיולון. לא לקחתי את הסלקל - מסורגבל מבחינת קשירה לרכב באופן קבוע במידה ורוצים להוציא את הסלקל. אני רכשתי את הגרקו, יותר זול ורכשתי מתאמים לעגלה במידה וארצה להוציא עם עגלה... לא מצאתי שום יתרון המצדיק לקנות את הסלקל הנשכב, מה גם שזה ניתן לשימוש עד משקל מסוים, אין צורך...רואים מספיק טוב את הילד גם עם סלקל רגיל... לגבי 180 מעלות באמבטיה - נשמע לי קצת הזוי, אין סיבה שיפגע בגב, אולי הוא התכוון לטיולון שנשכב ל-180 מעלות? תינוק לא יכול להיות זמן ממושך בפחות מ-180 מעלות מפני שתהיה פגיעה בעמוד השדרה שעדיין לא לגמרי הושלמה גדילתו... בכל מקרה השימוש באמבטיה מאוד קצר, בעיקר בקיץ - מאוד חם בה... את העגלות האחרות אינני מכירה...

elotan

Member
הכיס שלך זה לא העסק שלי

אבל נראה לי שהגזמת ברמות, ויש גם עוד בעיה שרבים סובלים ממנה. אני חושב שאתה משקיע הרבה יותר מידי ממון ומחשבה במשהוא שישמש אותך זמן מועט ביותר, ושיש לך יותר מידי זמן פנוי ואתה קורא יותר מידי מחקרים באינטרנט שמכניסים אותך סתם ללחץ (וחלק מהם אתה כבר לבד מבין שזה שטויות). אני מבקש שלא תעלב מהדרך שבא ניסחתי את הדברים אלא שתבין את רוח הדברים. תינוק לא חי בעגלה לא בסל קל ולא באמבטיה, וגם אם הוא כן לא צריך לשים לו שם פלאזמות וכורסאות מסאג'. סלקל (שהוא ממש לא קל) אצלינו יושב קבוע באוטו. אין סיבה לפרק אותו ולקחת ממקום למקום.

NoaRing

New member
אז כנראה שלא קראת את הכתוב.

השאלה היתה לגבי : א. יתרונות / חסרונות של כל עגלה ב. אספקט רפואי של 180 מעלות ג. בטיחות הסלקל של מוצי לא יודע היכן ראית התייחסות לשיקולי עלות, קרא שוב בבקשה. ולגבי הזמן הפנוי שלי, אודה לך אם תשאיר לי את ההחלטה כיצד לנהל אותו, תודה מראש.

elotan

Member
ביקשתי שלא תיעלב ../images/Emo24.gif

וההתייחסות לשיקולי עלות היתה שלי, לא שלך. הסבר - לחברה לעבודה כאב הראש מספר ימים. היא גיגלה "כאב ראש" והגיע למחקרים על גידולים סרטניים, על כימוטראפיה והקרנות ועל ניתוחי ראש מאוד מסובכים. היתה היתה בטוחה שהיא כבר עם רגל וחצי בקבר בגלל גידול סרטני שהתפשט לה לכבד ולכליות עד שבאתי, סגרתי לה את המסך ואמרתי לה "אין לך כלום, קחי אקמול" (הייתי חובש בצבא). אחרי 10 דקות עבר לה כאב הראש (סיפור אמיתי). מה אני בא לומר - אנחנו היום מוצפים בטונות של מידע, ולא תמיד יודעים ויכולים לסנן מתוכו את מה שבאמת רלוונטי לנו. אני למשל החלטתי פעם שיש לי קרטוקונוס (מי שרוצה שיגגל) ושאני עומד להתעוור. מיותר לציין שאין לי כלום, אבל אני הייתי צריך רופא עיניים שייתן לי את הסטירה ויחזיר אותי למציאות.

NoaRing

New member
נעלבת ?

אני ממש לא, פשוט לא הבנת את מה שכתבתי. אתה מוזמן לפתוח אשכול עם הבעיות שלך בפורום המתאים, מכיוון שזה לא מתאים לכאן

Master Stav

New member
../images/Emo91.gif ידידותית

אתה מוזמן לפתוח אשכול עם הבעיות שלך בפורום המתאים,מכיוון שזה לא מתאים לכאן לא לך לקבוע מה מתאים או לא מתאים לפה ואנו מתשדלים לשמור פה על סוג של שפה נאותה כל שכן לקרוא פעמים לפני שמגיבים מאחר והתגובות פה אינן של פורום רגיל בו התנועה הינה מרובה והדברים ניבלעים אלא כול תגובה פה זוכה לקריאה .... יום טוב

Master Stav

New member
אקמול .....ענק !!!

היזדהתי עם כול מילה לילד ההראשונה רצנו קנינו רולס רויס שהגיעה השנייה ....קניו מרצדס השלישי הסתבק' במיצובישי והרביעי ....יש לו עגלה ...פונקציונלית שקיבל בירושה + כיסא לרכב שקיבל בירושה והוא מבסוט ...... מספרים שהמוצץ נופל לילד הראשון מרתיחים אותו במים מינרלים שנימסגו ממעיין בראש הר בסין מכניסים לסטריזסטור וליתר ביטחון מביאים לו מוצץ חדש .... כשהמוצץ נופל לילד השני שוטפים במים רותחים ... לשלישי....שוטפים במי ברז הרביעי ....שיקח לבד.....מה הכול צריך לעשות לו בחיים ? (-:

elotan

Member
ככה זה עובד

עם הנסיון לומדים ומבינים לבד מה חשוב באמת ומה סתם שטויות מה שמצחיק הוא כשבאים לנסות וללמוד מנסיונינו אבל לא אוהבים את התשובות שאנחנו נותנים

NoaRing

New member
החלטה

ראשית, אני מודע לכך שלא כולם אוהבים את השאלות הרבות, את ההתעסקות האולי מיותרת וכו', עמכם הסליחה
אך יחד עם זאת מצאתי אותן מועילות מאוד, לדוגמא : סלקל מוצי שנשכב - פחות מומלץ מוצי 4RIDER LIGHT, אינגליזינה ZIPPY, פרגו P3, שלושתן טובות, שאת אחת לא תעלב, אבל קיבלתי את הערותיו של אבי ורון ובין האינגליזינה ל P3, ה P3 יצא מהמשחק
מוצי 4RIDER LIGHT : חסרונות - כבדה יותר, רחבה יותר (שזה יתרון לנוחות, אבל יכול להיות בעייתי בכניסה למקומות) יתרונות - ידית אחת, ארבעה גלגלים רחבים מוקצפים, יכולת להפוך את האמבטיה/טיולון, עגלה גבוהה יחסית, אפשרות להוספת בורד/אופניים/טרמפולינה בעתיד. היתרונות / חסרונות של אינגליזינה ZIPPY הם הפוכים משל המוצי. 1. בעקרון, אני נוטה לכיוון המוצי, מכיוון שאין לי בעיה של מקום בתא המטען / מעלית / בית וכו', והכבדות היחסית שלה משתלמת לעומת הידית האחת, הגובה והעבירות, מבחינתי לפחות. אז מה אני משגע אתכן ? רק רוצה לדעת האם יש יתרונות / חסרונות ששכחתי עבור 2 העגלות הנ"ל. 2. הסלקל של מוצי ואינגליזינה לא רלוונטים, הבנתי שאין טעם לרכוש את המקסי קוזי במידה ולא רוכשים גם את הבסיס, מה מומלץ ? קראתי שאגרקו, האם "סל קל גרקו - autobabay II" זה המוצר ? האם יש סלקלים נוספים מומלצים ? אגב, אבי ורון אמר שאגרקו עולה כמחצית ממקסי קוזי, ואני רואה שאגרקו עולה כ 650 ש"ח, שזה כמו שעולה המקסי קוזי (ללא בסיס), מה פספסתי ? אולי מדובר בדגם אחר ? שוב תודה

Master Stav

New member
אין בעיה עם הרבה שאלות

אך אנא נסה לרכז אותן באותו שירשור ..... כדי שהפורום לא היפוך להית פורום למוצרים .....
עשיתי זאת הפעפ בשבילך .... ושיהיה בהצלחה בשופיניג .

אנחנו רכשנו את הגרקו טרילוג'יק

שהוא החדש יותר ומחירו 800 אבל רכשנו אותו בהרבה יותר זול (630) אחרי חיפושים באינטרנט למחיר זול. עד היום לא השתמשתי בסלקל על העגלה, תום כבר בן 3 וחצי חודשים אבל הסלקל לא נשאר ברכב רק בגלל שאני לא אוהבת לשים את תום בכסא רותח (כשהרכב בשמש) ולכן תמיד אני מכניסה אותו הביתה עם הסלקל, לי היה חשוב שיהיה לסלקל בסיס ולכן המקסיקוזי נפסל, רכק הבסיס עולה 1000........

NoaRing

New member
אמבטיה קשיחה וסלקל - פיקציה ?

לא שזה משנה משהו, אבל הפעם השאלות לא עבורי, אלא אני צינור לשאילתות בתחום (מסתבר
) (אגב, העגלה שנבחרה היא אינגליזינה זיפי אמבטיה קשיחה, דגם חדש, שילב
) 1. מה ההבדל בין אמבטיה קשיחה לאמבטיה רכה ? האם שניהם נשכבים ל 180 מעלות ? האם ההבדל היחידי הוא בקשיחות הדפנות, כלומר אספקט בטיחותי (באיזה אופן ?) ? האם הקשיחה היא מרווחת (רחבה) יותר מהרכה, או שאין קשר ? 2. האם יש סיבה אמיתית לרכוש סלקל ? אנו מתניידים מהבית ישירות לרכב, מהרכב למקום היעד (משפחה, חברים וכו') - וחזור, או מהבית ישירות לפארק בעגלה, וחזור. באיזה מקרים צריך בכלל סלקל ? (מי שמתנייד הרבה תחבורה ציבורית ?) ע"פ צרכי הניוד שלנו, האם נכון יהיה לוותר על סלקל, ולרכוש כיסא בטיחות מותאם מגיל 0 ? (כגון הטריומף דלוקס של איוונפלו או האלפא אומגה עלית) הדאגה העיקרית היא שלא מדובר במדפסת משולבת (מדפסת-פקס-סורק-מכונת צילום), אלא במוצר חיוני יותר, והשאלה היא האם הניסיון לאחד שני מוצרים (סלקל וכיסא בטיחות) למוצר אחד, לא פוגם באפקטיביות של כל צורך, לדוגמא כיסא בטיחות מגיל 0 יהיה פחות נוח לתינוק בחודשים הראשונים, מאשר סלקל שכל ייעודו הוא לשרת תינוק בן יומו, ואולי גם התפקוד שלו ככסא בטיחות לאחר גיל שנה יפגם, מכיוון שניסו להתאים אותו להיות גם סלקל...

shani74

New member
יש לנו סלקל

וכסא בטיחות מגיל 0 (טריומף DLX). לדעתי יותר נוח לתינוק קטן בסלקל, וגם הכסא תופס הרבה יותר מקום באוטו. זה גם הרבה יותר נוח להיסחב איתו בטיסות. אבל אם אתם רוצים לחסוך, אתם גם יכולים לוותר על הסלקל. אבל התפקוד של הטריומף לא נפגע כתוצאה מכך שהוא אמור לשרת שני מקרים (יש חלקים שיורדים כשהתינוק גדל, וגם מסובבים את הכסא קדימה). אנחנו קנינו אותו על אף שהיה לנו סלקל כי הילדה עדיין לא עמדה בתנאים של כסא שפונה קדימה, ובסופו של דבר היא נסעה עם הפנים אחורה עד גיל הרבה יותר מאוחר מגיל שנה (זה יותר בטוח).

nomchu2

New member
עברתי במקרה ו...

עם בכורנו קנינו כמעט כל מה שהמליצו לנו עליו - שידה [ששנאנו לחתל עליה והאחסון בה היה מעצבן כי המגירות הזיזו את הבגדים קדימה ואחורה], אמבטיה [שהתבררה כמיותרת אחרי שהכנסנו אותו לאמבטיה הרגילה עם הדפני] וכמובן גם סלקל שחשבנו שאי אפשר בלעדיו, והסתבר שאפשר גם אפשר - הוא היה כבד מדי לנשיאה כך שויתרנו על העניין אחרי פעמיים והתמקדנו בעגלה - הכי בטוח, הכי טוב ובשביל מה לשים סלקל על עגלה? אי אפשר להשכיב כשהילד רוצה לישון והתנוחה המקופלת הזו ממש לא בריאה יותר מדי זמן. כשהוא היה בן שמונה חודשים קנינו את הטריומף דלקס, והוא נשאר בו עד גיל שלוש וחצי, כמו מלך. כשאחיו הצעיר נולד, ויתרנו מראש על הסלקל, ושמנו אותו במנח השוכב ביותר של הטריומף שחיבק אותו מכל כיוון והיה לו מרווח ונעים. הכיסא עדיין איתנו, הילד בן שנה ושמונה חודשים ואני לא מבינה בשביל מה הוצאנו שבע מאות שקל על סלקל לפני חמש וחצי שנים.. לגבי עגלות - לא כל כך מתייחסת להבדלים בין סוגי האמבטיות מכיוון שבסופו של דבר כולן שוכבות [אם לא במאה ושמונים מעלות אז במאה שבעים ושבע], כולן עוטפות וכולן מיועדות לכארבעה חודשים, כי הילד פשוט דורש לראות קצת יותר משמיים תכולים בגיל הזה. עם הגדול קנינו את האינגליזינה זיפי, שהתאפקתי לא להחליף כשהוא הגיע לגיל שנה - היא הייתה נמוכה מדי, בעלת שתי ידיות שמנעו ממני לשתות או לדבר בטלפון [והיו מונעות ממני להחזיק ביד של אחיו אם הייתי משאירה אותה גם לקטנצ'יק] בזמן ההליכה, לא הייתה אפשרות להרכיב את הטיולון עם הפנים אליי [המוכרת טענה שזה חשוב עד גיל שלושה חודשים ורק היום אני מבינה כמה היא טעתה - גם היום אני מוצאת את עצמי מרכיבה את הטיולון עם הפנים אליי הרבבה פעמים]. נשבר לי לשמוע מאנשים זרים שהשמיכה הסתבכה בגלגלים, שהכובע מסתיר לו את העיניים, שהוא חלץ נעליים - לא יכולתי לראות את כל אלה כי הייתי צריכה להסתובב ולראות, ושלא יקשקשו לך שיש את החלונית השקופה בשמשייה כי זה ממש לא עובד כך. אז נכון - היא קלה מאד לקיפול ועולה יפה מדרגות, אבל בינינו - כמה פעמים כבר מעלים תינוק בעגלה במדרגות, אם לא גרים בקומה אחרונה [אני דווקא גרתי בבניין ללא מעלית בקומה השלישית, אבל מעולם לא העלתי את העגלה הביתה - היא לא יצאה מהבגאז']. זה באמת לא מספיק ואני מצפה מעגלה להיות עם עבירות טובה, לא להתקע בסיבובים, להיות גבוהה מספיק כדי שלא אצטרך להתכופף אליו בכל רגע וכדי שהוא [התינוק כמובן] יוכל לראות קצת יותר מרגליים של אנשים ומרצפות מעוצבות. על עניין הידיות בכלל לא הייתי מתפשרת - עולם אחר, פשוט עולם אחר להסיע עגלה עם ידית אחת. בהצלחה!!

ToolBeer

New member
סהרה, X6, סגל וכלבו סימה

א. ראינו עגלה של ד"ר בייבי דגם סהרה, עולה כ 1,200 ש"ח, טיולות ואמבטיה קשיחה שניתן להפוך לשני הכיוונים, גלגים יציבים, קלה ולא יקרה, על פניו, המחיר זול לעומת שאר העגלות שראינו, אמשח לדעם האם הדגם הנ"ל מומלץ או שלא, עומד בכל התקנים ונוח. ב. ראינו גם עגלה Bertini X6, מה דעתכם עליה ? יתרונות/חסרונות ? ג. מחפשים סלקל כולל בסיס קשירה ל ISO Fix של הרכב, ראינו את Chicoo KeyFit 30 שעולה כ 770 ש"ח (כולל הבסיס), האם בטיחותי ? מומלץ ? עדיף משהו אחר ? ד. ראינו שידות + מיטות של סגל דרך כלבו סימה, מישהו יודע האם המיטות והשידות הללו עומדים בכל התקנים והבטיחות ? (פינות עגולות, דבק, מנגנון, תקן ישראלי/אמריקאי/אירופאי וכו') ואפשר לרכוש ללא חשש ?

למעלה