עדיין את תשובה נכונה לחידת המדע הזו

k4school

New member
חידון המדע מספר 2

בחידון זה מורים לפיזיקה רשאים לתת תשובה גם כן... אדם עוזב שני כדורי ברזל במשקל שונה בגובה 20000 מטר מעל הים: 1. מי יגיע ראשון ? 2. למי תהיה מהירות סופית גבוהה יותר כשהם יגיעו ? בהצלחה... וכרגיל שאלה 1 קלה יותר רונן

zakalaka

New member
טוב.... זה קל ../images/Emo13.gif אני מקווה ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

שאלה 1: הכדורים מגיעים ביחד. בזה אני בטוח כי למדנו שהתאוצה של של הארץ קבועה ואינה תלויה במשקל. שאלה 2: כאן אני לא למדתי אבל זה קל. אם הם מגיעים ביחד אז חייב להיות שיש להם מהירות שווה אחרת אחד היה מגיע קודם אני דורש את שני המפתחות לחידון הגאונות מספר 2

zakalaka

New member
מה זה ??? א ני היחיד שיודע את

התשובה ??? ואני בכלל לא בטוח שהיא נכונה אבל מגיע לי מפתח רק על הניסיון ושאני יחיד

keren007

New member
אני מסכימה...../images/Emo132.gif

גם אם היו מפילים כדור ברזל במשקל 100 קילו וכדור פינג פונג ביחד הם היו מגיעים באותו זמן... אני חושבת...

k4school

New member
רמז... חשבתם לבדוק ??? ../images/Emo13.gif

יש כלל במדע והוא שהמדע רק מסביר אירועים ואינו יכול להיתחרות עם המציאות...
יש רק לזכור כי לכל ניסוי יש תנאים מסויימים אותם יש לשמור בדייקנות ואני לא דיברתי על כדור פינג פונג אלא על שני כדורי ברזל... שוב חג שמח ובהצלחה בחשיבה כי זה המדע האמיתי ולא מה שלומדים בבית הספר עם מחברות וספרים.

אני יכול לנחש?

אני חושב שהגדול מכולם.. אם היית מדבר על חומר אחר הם היו מגיעים יחד אך בגלל שהם מברזל הם מושפעים גם ממגנטיות כדור הארץ לכן אני חושב שהגדול מבניהם יגיע ראשון אה.. חוסר נימוס.. שלום אני ליטון

k4school

New member
זו תשובה מוסברת ומקורית ../images/Emo127.gif אבל....

לצערי למרות המחשבה המקורית (באמת אהבתי את התשובה והיא מראה על יכולת מחשבה טובה של ניסיון לחשוב יותר לעומק ולמצוא פתרון) התשובה אינה נכונה נסביר את הבעיה בתשובה: ברזל אכן נמשך למגנט אך משיכה זו תהיה תלויה במיקום על פני כדה"א ואני לא נותן שאלות לא מושלמות
הרי לא נתתי את המיקום ובקוו המשווה למשל (לא בדיוק בקוו המשווה אבל קרוב מאוד) יש איזור בו השדה המגנטי מאופס. השאלה נכונה למעשה על כל שני כדורים מחומר קשיח מסויים כגון שני כדורים מזכוכית. בהצלחה

D.G OD

New member
התשובה שלי

הכדור הכבד יגיע ראשון (אם התנאי שאני אסביר אותו בסוף יתקיים).. ההתנגדות של כל כדור לאויר היא שווה, לא משנה מה גודל הכדור, לכן הכדור בעל האנר´ הקינטית הגבוהה יותר ישיג את השני, מאחר והאנר´ הקינטית תלויה באנר´ הגובה (פוטנציאלית), אזי לכדור הכבד תהיה יותר אנר´ גובה. לכן הוא יפתח ביתרון, וגם יסיים עם כמות אנר´ גבוהה יותר.. כל זאת בתנאי, ואני לא זוכר, שכוח המשיכה עדיין פעיל בגובה של 20 ק"מ מקרקע הארץ.. כל זאת מההיגיון שלי, ומהשיעורים מכיתה ט´... אני מקווה שצדקתי..

D.G OD

New member
במידה והשאלה מתחכמת אזי

הפתרון שלי שונה (מאחר ולא צויין אם עזבו את הכדורים ביחד).. 1. הכדור שיגיע ראשון יהיה הכדור שנעזב ראשון. 2. לכדור הכבד תהיה יותר אנר´ קינטית בהגיעו ארצה (הסבר בתשובה הקודמת)

k4school

New member
הסבר מושלם אבל תשובה הפוכה ../images/Emo13.gif

טוב.... אז אני אוסיף את ההסבר המלא בניפרד ואעבור לשאלה הבאה שבאמת קשה לדעתי, ואכן החלק המבלבל וגורם לכך שגם מורים לפיזיקה טועים קשור בחיכוך באויר

k4school

New member
עדיין את תשובה נכונה לחידת המדע הזו

אני אשרשר לכאן אם אצליח
רגע אני לומד עדיין את המימשק

k4school

New member
תשובה מלאה ומפתח הפיתרון ניתן ל...

התשובה הכי קרובה שמצאתי היא של D.G OD שזוכה במפתח ראשון בפורום הלימודים. הסבר : א. לרוב אנשים חושבים שכדור שכבד יותר מגיע ראשון מפני שהוא נופל מהר יותר. זו טעות !!! ב. נראה את ההסבר שלומדים בפיזיקה בבית ספר ונבין מהיכן נובעת הטעות של הסבר זה: תאוצת כל הגופים הנופלים בכדה"א זהה (המדען שהסביר זאת ומצא את תאוצת כדור הארץ הוא.... טוב זו כבר חידה נוספת). ואין חשיבות אם התאוצה קטנה יותר כשאנו גבוהים יותר מכיוון שעדיין שני הכדורים באותו גובה. זו טעות !!! ג. מה נשאר ??? למעשה התשובה שמלמדים לרוב בבתי ספר והיא גם התשובה ששמעתי ממורים לפיזיקה בהישתלמות מורים שהייתי בה במכון וייצמן נובעת מכך שבשיעורים בבית ספר אנו מזניחים את האויר. כאשר אין אויר כל הגופים נופלים ביחד ואין הבדל בתאוצה. אבל... אנו חיים בעולם אמיתי בו יש אויר. ככל שהכדור גדול יותר הוא יוצר יותר חיכוך באויר. תשובה: הכדור הקל דווקא יגיע ראשון !!! מכיוון ששני הכדורים מאותו חומר וצורתם זהה (כדור) הרי שהחיכוך של הכדור הכבד (שהוא גדול יותר) גבוה יותר. האויר יעצור את הכדור הכבד דווקא יותר מהכדור הקל. מקווה שההסבר היה מובן ובהיר רונן נ.ב. אף אחד לא ענה על השאלה השניה: מי מגיע לארץ במהירות גבוהה יותר ???

D.G OD

New member
תיקון טעות

אמרת שאני הכי קרוב.. אבל אני אמרתי הכל הפוך..
אז איך זה שאני הכי קרוב? המהירות של כדור הברזל הכבד תהיה יותר גדולה בהגיעו לארץ מאחר ויגיע מצב שכדור הברזל צבר מספיק אנר´ כדי להוריד את השפעת החיכוך.. מאחר וככל שמתקרבים לפני כדור הארץ, "כמות" האוויר היא גבוהה יותר, והצפיפות גבוהה יותר (קיצר הלחץ גבוה יותר), הכדור הקטן, אשר תפס יתרון בחלקים העליונים של האטמוספירה, יקבל "מכה" אשר בגלל משקלו הנמוך, רמת ההתנגדות שלו תהיה קטנה יותר, ולכן הוא יאט את מהירותו, מה שלא יקרה לכדור הגדול, שיפתח את מהירותו לאט יותר, אבל כאשר יגיע לאטמ´ התחתונות הוא יוכל להתנגד ללחץ, תהיה לו יותר אנר´ (בזכות כוח המשיכה) שגם גדל ככל שהכדור מתקרב לפני כדור הארץ.. כל זה השערות, זה נראה לי די הגיוני.. ואני מבקש הסבר למה זכיתי במפתח הראשון (אני שמח מכך) כאשר תשובתי הייתה בדיוק ההפך הגמור ממה שאתה אמרת

k4school

New member
תשובתך אכן היתה הפוכה אבל עלית

על הקטש בתרגיל בכך שזכת את החיכוך באויר. כמו שאמרתי התשובה אינה נכונה כלל אבל בין התשובות זו היתה התשובה היכ קרובה בכך שהרעיון הוא שלרוב שוכחים את האויר הטענה כאן אינה נכונה: "המהירות של כדור הברזל הכבד תהיה יותר גדולה בהגיעו לארץ מאחר ויגיע מצב שכדור הברזל צבר מספיק אנר´ כדי להוריד את השפעת החיכוך.. " החיכוך הוא תוצאה ישירה של שטח הפנים (השטח בו האויר יכול "לגעת" ולכן צנחן יעזר במיצנח המגדיל באופן משמעותי את שטח הפנים וגורר חיכוך גדול יותר. טענה: "מאחר וככל שמתקרבים לפני כדור הארץ, "כמות" האוויר היא גבוהה יותר, והצפיפות גבוהה יותר (קיצר הלחץ גבוה יותר)" טענה זו נכונה ואכן ככל שיורדים החיכוך גדל אבל שוב הוא נשאר יחסי לשטח הפנים ועדיין יהיה יותר גדול עבור הכדור הגדול. שים לב כי מוקד הבעיה נעוץ באויר וקרה מעט את המסכנות שהגיע גלילאו גלילי (פתרון תשובה שאלת מדע 1 בחידון הבא) נ.ב. סיפור קטן עם מוסר השכל גדול: בזמנו כשלמדתי בתיכון את הטנה כי גופים נופלים בעלי אותה תאוצה מייד היתקוממתי והחלטתי שמדע בודקים ולא מדברים... הלכנו כמה חבר´ה ולקחנו שתי שקיות מים מלאות בגדלים שונים כמובן. עליתי על גג בית הספר עם שקיות המים בזמן שלמטה עמדו כל החבר´ה עם שעונים והיו אמורים לבדוק את הטענה.... מישהו יודע מה היתה התוצאה של הניסוי ??? (זה סיפור וניסוי אמיתי !!! ) תשובה תגיע מייד

k4school

New member
המשך הסיפור:

טוב... אז שאלתי מה היתה תוצאת הנסוי והתשובה היא: המדידות לא בוצעו אף אחת מפני שבזמן שאני צעקתי לחבר´ה ושאלתי מה התוצאה הם ברחו ממנהל התיכון שהשקיות פגעו בו
מוסר ההשכל : בכל מקרה אני תמיד אומר לבדוק, לבדוק ולבדוק וניסויים לא משקרים (לפעמים קשה להסביר אותם אבל הם לא משקרים)

למעלה