עדיין לא בהריון... אבל..

עדיין לא בהריון... אבל..../images/Emo4.gif

זו פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום הזה <נראה לי..> ואני דבר ראשון לא בהריון. עתליה ואמא של פלפלון מכירות את סיפורי... אבל בגדול רציתי לשאול את המומחיות כאן כמה שאלות שמטרידות אותי- אני עוברת תהליך עם אם פונדקאית שאני מקווה שבקרוב תישא את ילדנו. אני חולת לב ולצערי בהריון הקודם העוברית שלי הייתה עם מומי לב קשים ועברתי לידה מוקדמת ושקטה בשבוע 25. הרופאים אומרים שנפלתי על סטטיסטיקה מחורבנת של 5% מומים בגלל בעיה לבבית שלי וזה לא אומר חלילה שההריון הבא גם ייגמר רע- שלא נדע מצרות!
המוזר לי שאני לא מבינה איך המי שפיר שעשיתי לפני הלידה השקטה היה תקין לגמרי? עשו גם תוספת של עוד כמה כרומוזומים בשביל לבדוק כמה תיסמונות שלא זוכרת את שמם <רק את השם ג'ורג' אני זוכרת>. ההריון הבא בעזרת הפונדקאית שלנו יהיה כמובן מהביצית ומהזרע שלנו ואני רועדת מפחדדדד
יש לי ימים שאני קמה ואומרת- למה את צריכה את זה?? לא הספיקו לך 2 ילדים מתים??
יש ימים שאני חושבת על תרומת ביצית מהפחד, מה אתן אומרות?? יש לכן עצה טובה בשבילי?
אני מקווה שלא הכבדתי או הבהלתי בפורום כשאינני עדיין בהריון

את תמיד מוזמנת אלינו יקירה ../images/Emo24.gif

הגבתי למעלה למה שכתבת לאפרת, ולא ידעתי שפתחת הודעה משלך, אז איחלתי לך שם הצלחה. טוב, אז תצטרכי לסבול את האיחולים שלי שוב
תראי, לגבי השאלה שלך, דיקור מי שפיר לא מגלה את כ-ל המומים הקיימים. עד כמה שאנחנו נוטים להתייחס לבדיקה הזו כאל תעודת ביטוח שהכל בסדר, היא לא כזו, מהסיבה הפשוטה שא' היא לא בודקת הכל, וב' שיש מומים ומחלות שאינם יכולים להיות מזוהים בבדיקת מי-שפיר, כי הם נובעים מגורמים שאינם גנטיים או כרומוזומליים. כדי לסבך את התמונה, מדע הרפואה יודע שיש מומים שמופיעים בשלב מאוחר יחסית בהריון, כך שבמשך זמן לא מבוטל נראה שהכל בסדר כשבעצם זה לא כך. תראי, תשובות טובות אני לא יודעת לתת, אבל אני מניחה שהרופאים שנתנו לך את הנתון הסטטיסטי הזה יודעים על מה הם מדברים. אני לא חושבת שזו אינדיקציה ללכת על תרומת ביצית. אני מאוד מזדהה עם השאלה "למה אני צריכה את זה" (משהו שהחבר שלך ברקוביץ' שאל אותי פעם, אם כי הוא בטח לא זוכר). נכון שלפעמים נראה שפשוט לא יהיה כוח לעוד כאב נורא כמו מה שכבר עברת, אבל האמת היא שצריך כוח גם כדי לחיות עם הידיעה שבלב שלנו יישאר לנצח רק חור, ולא יהיה בו שום חום או אור ולא יהיה מושא לאהבתנו ולא יהיה מה שיאזן ויתן איזושהי שפיות. בעיניי, מהמקום האישי שלי, מבין שתי האופציות הנוראות האלה, אני בוחרת בזו שבה טמון גם סיכוי לאושר. ואני מאמינה שבסופו של דבר רובנו עושות את החשבון הזה, כי להישאר בתוך הריק הזה לכל חיינו זה בלתי נתפס, כי יש בתוכנו איזשהו כוח חיות שמאלץ אותנו אפילו בניגוד לרצוננו להמשיך לחיות ולחפש להרבות את החיים בעולם הזה, כי אנחנו חייבות שפעם יצליח. או כמו שכתב ויקטור צוי, "אבל אולי יהיה לפחות יום/ אולי תהיה לפחות שעה/ שיתמזל לנו".
גדול גדול מעתליה מפסיקה להאמין בך ומאחלת לך את כל הטוב שבעולם.

nubi

New member
מומי לב הם לא בהכרח גנטיים

למעשה, רובם המוחלט של מומי הלב הם מומים מבניים, שאינם קשורים לתסמונת זו או אחרת. לא פירטת איזה מום התגלה אצל העובר ומאיזה מחלת לב את סובלת. מאחלת לכם הריון קל ומשעמם במהרה!

היי nubi

המומים שהתגלו אצל העוברית שלנו- היצרות מסתם אאורטאלי ודליפה של המסתם המיטררלי. אני נולדתי עם מום בלב- אטרזיה טריקוספידלית עם פיזיולוגיה של פונטן. נולדתי בעצם בלי המסתם התלת צניפי מה שגרם לי להכחיל. עברתי 3 ניתוחים- בגיל 3 חודשים - ניתוח גלן, בגיל 5- ווטרסטון ובגיל 19 - פונטן בחדר שמאל. <בלונדון>. ועשרות צינתורים במשך השנים שהאחרון לפני 5 שנים בבלינסון אצל ד"ר הירש

nubi

New member
מה שמחזק את דבריי

שכנראה (רוב הסיכויים) שאין קשר בין הדברים.

nubi

New member
פגמים גנטיים

כאלו הנבדקים בבדיקת מי שפיר, הם פגמים הנובעים מבעיות במטען הגנטי-שינויים כרומוזומליים כמו: טראנסלוקציות, כרומוזומים טבעתיים, שינויים במספר הכרומוזומים וכו'. פגמים מבניים יכולים להיות בעובר גם כשמטענו הגנטי תקין, ולכן בדיקת מי השפיר תהיה תקינה אולם העובר יהיה חולה. מומי לב (ששכיחותם היא כ-5% מההריונות, וגם אז מדובר במומים קלים, שכיחות המומים הגדולים, הבעייתיים היא הרבה יותר נמוכה) בדרך כלל הם מומים מבניים, שאינם קשורים לתסמונות אלו או אחרות (אם כי שוב, יש חריגים, כמו תסמונת דאון המלווה ב-50% במומי לב כמו VSD). מומי לב הם בדרך כלל אינם תורשתיים, לפחות אלו המבניים בלבד. כלומר-זה שלך יש מום כלשהו בלב לא בהכרח אומר שליבו של העובר שלך יהיה פגוע. עדיין, הסטטיסטיקה לטובתכם וצריך לזכור ש-97% מההריונות בסופו של דבר, מסתיימים בעובר תקין.

ראשית ברוכה הבאה

ואני מאחלת לך שהפונדקאית תהרה במהרה ושהכל ילך לישרין. מסכימה עם מה שכתבו חברותי. רוב מוחלט של הסיכויים שהכל הכל יהיה תקין!

למעלה