עדיין לא "ענתיקה" ובכ"ז ממצא מעניין

כ חיים

New member
עדיין לא "ענתיקה" ובכ"ז ממצא מעניין

לפני מספר שנים חיטטתי במחסנו של סוחר עתיקות וגרוטאות כאשר לפתע גיליתי בין כל הגרוטאות פריט מעניין שמשך את עיניי. היה זה פריסקופ מאולתר אשר בשכמותו השתמשתי כאשר שירתתי כחייל במעוזים בגזרה הצפונית של תעלת סואץ בימים הקשים בקו ההוא בקיץ 69. באותם ימים המצרים הציבו הרבה צלפים באזור ואי אפשר היה להרים את הראש מעבר לסוללת העפר או העמדות. הפתרון היה להשתמש בפריסקופים דוגמת אלו שבתמונה כאשר היינו במשימת תצפית לעבר עמדות המצרים בעבר המערבי של התעלה. אני לא בטוח שפריסקופ זה אשר בתמונה המצורפת אכן היה בין הפריסקופים ששימשו אותנו שם אבל הוא דומה לו מאד ואולי הוא באמת אותנטי.

אז אם בין הצופים בפוסט זה יש עוד כמה ששרתו במעוזי התעלה באותם ימים הנה לכם משהו שיזכיר את הימים ההם אשר בהחלט איני מתגעגע אליהם.

powo

New member
זכור לי מהתשה.עקבנו אחרי הקופים בצד השני.

גלעד133

New member
עקבנו אחרי ה"קופים"

יא קשיש, הפסק להזכיר לי נשכחות. ישבתי זמן מה ב"קונדס" ב"קיבוץ" ואיזה שבועיים ב"טמפו" הידוע לשמצה.

hadi orr

New member
פריט יפה לאוסף ובהחלט פריט היסטורי של העבר הכמעט עכשווי

ז ק ו

New member
לי זכור פריסקופ ממש כזה, מאמצע שנות החמישים

אחד מנערי השכונה בנה פריסקופ כזה, כ15 ס"מ רוחבו וכ 90 ס"ם קומתו.
בהשקפה הראשונה שלי דרכו, לא כל כך הבנתי, איך אני רואה קדימה כשהדבר הזה למעשה אנכי. אבל מיד כשהסתכלתי עליו מבחוץ, הבנתי את העיקרון.

מה המידות של המתקן דנן?

תרשו לי לקטר

ארבעה חודשים 1953מטרם עלות השחר עד לאחר השקיעה
אני והמכשיר הזה (בתמונה ) על גבול עזה. לבד . מעט מזון
עפרון פנקס מסכן .ורושם כל חמש דקות זמן וארוע.
פוחד להרדם ומשקשק חכל על הזמן .
כמעט שכחתי רשת הסוואה מטר על מטר.
צ'י

גלעד133

New member
צ'י

ואני חשבתי שאני קשיש [ראה תגובתי לאברם] אבל ניחמת אותי כי ב 53 אני מניח שהייתי כבר שנה בלי חיתול [בד כמובן]

broadaxe

New member
בשנות החמישים היו נפוצים כמתנה ספרי מדע לנוער

בפורמט גדול, בסוף כל אחד מהם (בסדרה ספציפית) היו כמה פרוייקטים של "עשה זאת בעצמך", חלקם מסובכים למדי ומצריכים ידע טכני ונסיון. זכור לי פרוייקט פריסקופ זהה.

broadaxe

New member
התכוונתי דווקא לסדרה אחרת

גם ב'טכנאי הצעיר' יש פרוייקטים, הסדרה שעליה דיברתי עסקה באיתני הטבע, מבנה כדור הארץ, דינוזאורים, היסטוריה תעשייתית ועוד. פורמט גדול יותר.

כ חיים

New member
איך שלא יהיה

בפריסקופים כאלה השתמשו לתצפיות בתעלת סואץ במלחמת ההתשה. כנראה שבמחלקת פיתוח אמל"ח באותם ימים היה מי שקרא את הכרך של "הטכנאי הצעיר" המדובר, ואני יכול להעיד שהכלי היה יעיל מאד. יכולנו לתצפת על המצרים בבטחון רב בלי להיפגע מצלפים מצריים.

arye9

New member
לא מצאתי את הטכנאי הצעיר

אבל אני זוכר את הפריסקופ מחוברת משנות ה50.
מעניין שמכל ההערות לא הזכירו את הצוללות
אם אני זוכר נכון בזלדות גם היה פריסקופ לנהג
וכנראה גם בטנקים.

shmuel5042

New member
כולכם חומר אספני בעצמכם..

אתה לא לבד חיים ..השבוע חיפשתי משהו אחר ומצאתי את אות מלחמת ההתשה..
המזח בלוזה ג'ידי וכו.. זוכר היטב את הפריסקופים אבל את התקניים..
עוד לפני עשרים וחמש שנים במילואים יצא לי עדין להשתמש ולתחזק כנ"ל.
בקשר לטכנאי הצעיר בגיל ארבע עשרה בניתי לפי הדרכה ושרטוט את הרדיו גביש הראשון שלי,ולפני הצבא רדיו שפורפורות אטלניק 1 בגלים קצרים..ולא,לא הייתי קשר.
אני אספן וותיק אבל פעיל בפורומים אחרים,אבל מבקר לעתים רובות אצלכם ..
תודה.

למעלה