לפני הלידה, זה בטח נורמלי
אני מניחה שאחרי הלידה תרצי קצת פסק זמן, כי התקופה שאחרי הלידה, עם כל האושר הגדול שבה (ויש הרבה אושר) מלווה גם בהרבה קושי. צריך זמן הסתגלות והתרגלות למצב החדש, לאחריות ולתלות החדשים, לחוסר השינה, להורמונים המשתוללים. אני תמיד אומרת לחברות לפני לידה, שייקחו בחשבון חודש וחצי-חודשיים של תקופה קשה, אח"כ החיים מתחילים להראות אחרת. זה לא גורע מההנאה, האושר והאהבה העצומה שפתאום יש כלפי היצור הקטן הזה, אבל צריך לדעת שלא הכל ורוד כמו בסרטים, במיוחד אצלנו, שחיכינו כל כך הרבה זמן ודמיינו את הורותינו במשך שנים, אפילו יותר קשה להתמודד עם הקשיים של ההתחלה. אז רק קחי לך את הזמן להתאושש אחרי הלידה ולהכיר את הקטנה שלך, גם הגוף צריך לחזור לעצמו לפני שחוזרים לטיפולים. ואחרי מס' חודשים, אם תרגישי שאת רוצה עוד, תחזירי לטיפולים. זאת אומרת לך, מי שבאופן אישי לא היתה הכי נורמלית, כי אחרי הלידה (הלא פשוטה שלי), ועם כל הקושי אחרי הלידה, הפחד מהלשאר עם אחד היה כל כך גדול, שאחרי 3 חודשים חזרנו לנסות. למזלי נקלטנו ספונטני חודשיים אח"כ, כך שיש לנו היום פער של שנה וחודשיים בין הילדים, ששוב האושר גדול מאד, אבל הקושי גם הוא לא מבוטל כלל. אז זה גם משהו שאת צריכה לקחת בחשבון כשאת רוצה לחזור לטיפולים, שלמרות שלנו לקח הרבה זמן בפעם הראשונה (ויכול להיות שזה ייקח שוב הרבה זמן, ומזה פחדנו), יכול להיות שזה גם יילך ממש מהר, ואז יהיו לך שניים קטנטנים, שזה גם לא פשוט. אז הכי חשוב, שהלידה תעבור בשלום ובקלות, ותחזיקי את הנסיכה שלך בידיים. אח"כ תראי מה יהיה...