עדיין ללא אבחון

• פותח הנושא o101
  • פורסם בתאריך

o101

New member
עדיין ללא אבחון

שלום לכל הזאבות! אני אם ל5 בנות, חולת צליאק (אובחנתי לפני כשבע שנים), בשנה האחרונה החלו כאבים במפרק הירך ובהמשך בכף הרגל,בצעתי בדיקות דם מקיפות שלשום קבלתי תשובות לבדיקות דם שעשיתי, ana חיובי Iאנטי דנא 55 כל היתר היה תקין, אין לי כרגע תופעות נוספות,הרופאה העלתה אפשרות שמדובר בזאבת אבל שלא בהכרח... והפנתה אותי לראומטולוג...אני בלחץ ומבולבלת, נכנסתי כמובן לאנטרנט וקראתי קצת על המחלה וכמובן שמפלס הלחץ עלה...תוך כדי חיפוש נתקלתי בפורום המקסים הזה, אשמח לשמוע דעתכן לגבי האבחון ואם יש לכן המלצה לראומטולוג טוב באזור הצפון, תודה וערב נפלא, אורנית.

A Wolf Life F

New member
הכל יכול להיות....

אבל אני ממליצה לך בחום, לא לקרוא באינטרנט אלא רק את הראומטולוג שתלכי אליו. מניסיון אישי, הקריאה באינטרנט רק מלחיצה(!!!) ואין חולים שדומים אחד לשני. כל לופוס זה מקרה אחר ומה שיש לאחר, לא מחייב שיהיה לך והקריאה באינטרנט זאת ספרות שמכלילה את כל החולים ביחד, ומלחיצה מאוד!
אולי יש כאן בנות אחרות מהצפון שמכירות, ויכולות לעזור לך בבחירת הראומטולאוג, אבל מה שאני כן יכולה לעזור לך, זה לא להסתמך על מה שאת קוראת באינטרנט

ל3

New member
ברוכה הבאה

מצטערת על העיכוב בתשובתי, לא הייתי בבית בסוף שבוע ( צימר לרגל יום ההולדת של בעלי) ולא הייתה לי גישה למחשב. כמו שכתבה לך "הזאבה" , קריאת חומר באינטרנט יכולה להיות מאוד מאיימת ומפחידה, בעיקר בתחילת הדרך, כי פעמים רבות מציגים מקרים קיצוניים, וכפי שנאמר כבר לופוס היא מחלה כל כך מגוונת ובאמת אין חולה אחת שדומה לאחרת. אנא חיובי עם אנטי דנא חיובי באמת יכולים להצביע על לופוס אבל לא נוהגים לאבחן את המחלה רק על סמך בדיקות מעבדה אלה שילוב של הבדיקות עם התסמינים של החולה כאשר החולה צריך "להציג" לפחות 4 קריטריונים מתוך רשימה של 11 קריטריונים המכוונים ללופוס.
כיום ישנם מספר שיטות לבדיקת האנטי דנא , חלקן מדויקות פחות וחלקן מדויקות יותר לכן כשלב ראשון הייתי ממליצה לך לחזור על הבדיקות במעבדה מרכזית וגדולה כזו של בתי חולים מרכזיים כמו איכילוב, בלינסון, תל השומר וכו'. רצוי להשלים גם עוד בדיקות ( לא יודעת אם עשית אותם)- משלימים ( שזה C3,C4 , שקיעת דם , crp, anti ro, anti la, anti 2 beta glotoprotien. אם הביטוי הוא רק כאבי פרקים הייתי גם מבקשת ANTI CCP שזו בדיקה שמכוונת לדלקת פרקים שגרונית ( שהיא גם מחלה אוטאומונית המתבטאת בעיקר בפרקים). הייתי עושה גם ספירת דם מלאה, כמייה מלאה ובדיקת שתן לכללית ועם כל זה קובעת תור לראומטולוג
בטוח שאת צריכה לראות ראומטולוג ועדיף שתגיעי עם תמונה מלאה כדי שיהיו לו נתונים
אני מקווה שהתוצאות תהיינה טובות ואם זה יחזור חיובי ( מחזיקה אצבעות שלא) אני נורא רוצה שתדעי ותפנימי שלופוס זה לא סוף העולם! נכון, זה שינוי גישה בחיים גם התנהגותית וגם מחשבתית, אלה התמודדויות ואתגרים אחרים אבל לראייה קחי פה את בנות ( ובני) הפורום כמגדם ותראי שרובם מצליח לנהל חיי שיגרה מלאים ומספקים עם העליות והמורדות
את מוזמנת להישאר כאן לשאול, להתלבט, לשתף ולספר
מאחלת לך את כל ההצלחה שבעולם ומחכה לעידכונים

למעלה