מצאתי משהו בתוכנת מטעמים
לא בדיוק, אבל בערך . . טארט תפוחים פריזאי לבצק: 250 גרם קמח (2 כוסות פחות 2 כפות) שמינית כפית אבקת אפיה 1 כף ועוד 1 כפית סוכר קורט מלח 1 ביצה מספר 1 חצי כוס מים 125 גרם חמאה רכה לרסק התפוחים 6 תפוחי גראני סמיט, ללא הליבה, קלופים וחתוכים לקוביות מעט קינמון 90 גרם סוכר (מעט פחות מחצי כוס) 1 כפית תמצית וניל למילוי 5 תפוחי גראני סמיט, ללא ליבה, קלופים , פרוסים , חתוכים לרבעים ופרוסים לפרוסות דקיקות, מושרים במים עם מעט לימון 1 וחצי כף סוכר, מעורב במעט קינמון (אם אוהבים) מעט ריבת משמש מדוללת במעט מים להכנת הבצק: מערבבים מחצית מהקמח עם שאר החומרים היבשים בקערה. יוצרים גומה במרכז, שוברים לתוכה את הביצה ויוצקים את המים, מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ושארית הקמח ומערבבים, כל הזמן באותו כיוון, רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים ומשהים לפחות חצי שעה במקרר. מוציאים מהמקרר ועל משטח מקומח קלות מרדדים לעלה בעובי 4 מ"מ, מרפדים את תבנית הטארט בעלה הבצק, מסירים את העודפים ושומרים, מכוסה במקרר עד לשימוש. להכנת הרסק שמים את כל החומרים חוץ מתמצית הווניל ובתוספת חצי כוס מים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-20 דקות. מערבבים מפעם לפעם ומבשלים עד שהתפוחים מתפרקים ונוצרת תערובת כמעט חלקה (בסמיכות של גרבר). מכבים את הלהבה ומוסיפים תמצית וניל, מצננים מעט, ומעבדים במעבד מזון למחית חלקה. שומרים בצד. לאפיית הקלתית מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות. מרפדים את פני הבצק ושוליו בנייר אלומיניום וממלאים את הקלתית המרופדת בשעועית יבשה. אופים בתנור החם כ-12 דקות עד שהתחתית אפויה מעט. מוציאים מהתנור, מסירים את הנייר עם השעועית ומצננים לטמפרטורת החדר. משאירים את התנור פועל. להרכבת הטארט מורחים את הרסק על תחתית הטארט הצוננת. מסדרים על הרסק את פרוסות התפוחים, בצפיפות, בצורת מניפה (מתחילים מבחוץ ומתקדמים פנימה). מפזרים את הסוכר עם הקינמון. אופים בתנור החם 25-30 דקות עד שהתפוחים זהובים-שחומים. מוציאים מהתנור ומברישים בריבה המדוללת. מגישים פושר או קר.