עדיין מחפשת מתכון לעוגה שהמילוי שלה

עדיין מחפשת מתכון לעוגה שהמילוי שלה

מורכב מרסק תפוחי עץ אכלתי עוגה שלטעמי היתה טעימה מאד שהיתה מורכבת מבסיס של בצק עלים [החלק הפחות מוצלח המילוי היה עשוי מרסק תפוחים אך יציב ולא נוזלי ומעל קצפת מישהוא מכיר? יודע? אודה מקרב לב למי שיקליד עבורי המתכון רק ימים טובים ותודתי מראש
 

קישלורן

New member
מצאתי משהו בתוכנת מטעמים

לא בדיוק, אבל בערך . . טארט תפוחים פריזאי לבצק: 250 גרם קמח (2 כוסות פחות 2 כפות) שמינית כפית אבקת אפיה 1 כף ועוד 1 כפית סוכר קורט מלח 1 ביצה מספר 1 חצי כוס מים 125 גרם חמאה רכה לרסק התפוחים 6 תפוחי גראני סמיט, ללא הליבה, קלופים וחתוכים לקוביות מעט קינמון 90 גרם סוכר (מעט פחות מחצי כוס) 1 כפית תמצית וניל למילוי 5 תפוחי גראני סמיט, ללא ליבה, קלופים , פרוסים , חתוכים לרבעים ופרוסים לפרוסות דקיקות, מושרים במים עם מעט לימון 1 וחצי כף סוכר, מעורב במעט קינמון (אם אוהבים) מעט ריבת משמש מדוללת במעט מים להכנת הבצק: מערבבים מחצית מהקמח עם שאר החומרים היבשים בקערה. יוצרים גומה במרכז, שוברים לתוכה את הביצה ויוצקים את המים, מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ושארית הקמח ומערבבים, כל הזמן באותו כיוון, רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים ומשהים לפחות חצי שעה במקרר. מוציאים מהמקרר ועל משטח מקומח קלות מרדדים לעלה בעובי 4 מ"מ, מרפדים את תבנית הטארט בעלה הבצק, מסירים את העודפים ושומרים, מכוסה במקרר עד לשימוש. להכנת הרסק שמים את כל החומרים חוץ מתמצית הווניל ובתוספת חצי כוס מים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-20 דקות. מערבבים מפעם לפעם ומבשלים עד שהתפוחים מתפרקים ונוצרת תערובת כמעט חלקה (בסמיכות של גרבר). מכבים את הלהבה ומוסיפים תמצית וניל, מצננים מעט, ומעבדים במעבד מזון למחית חלקה. שומרים בצד. לאפיית הקלתית מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות. מרפדים את פני הבצק ושוליו בנייר אלומיניום וממלאים את הקלתית המרופדת בשעועית יבשה. אופים בתנור החם כ-12 דקות עד שהתחתית אפויה מעט. מוציאים מהתנור, מסירים את הנייר עם השעועית ומצננים לטמפרטורת החדר. משאירים את התנור פועל. להרכבת הטארט מורחים את הרסק על תחתית הטארט הצוננת. מסדרים על הרסק את פרוסות התפוחים, בצפיפות, בצורת מניפה (מתחילים מבחוץ ומתקדמים פנימה). מפזרים את הסוכר עם הקינמון. אופים בתנור החם 25-30 דקות עד שהתפוחים זהובים-שחומים. מוציאים מהתנור ומברישים בריבה המדוללת. מגישים פושר או קר.
 

צוצונת

New member
עוגה עם רסק תפוחים וקצף

מתכון: עוגה של רסק תפוחים בקציפת חלבונים של בני סיידא רכיבים: לבצק: 2\1 1 כוסות קמח כפית אבקת אפיה 100 גר' מרגרינה רכה 3 כפות סוכר 3 חלמונים כף גרידת לימון למלית: קופסת רסק תפוחים ממותק (560 גר') לקציפה: 3 חלבונים 6 כפות סוכר אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים לבצק פריך. משטחים אותו על תחתית תבנית 26 משומנת. אופים את הבצק בתנור בחום בינוני-גבוה עד הזהבה. מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, תוך כדי הקצפה עד שנוצר קצף חזק ויציב. מסדרים על הבצק האפוי את רסק התפוחים ומעל הרסק את קציפת החלבונים. מחזירים לתנור ואופים במשך כמה דק' עד הזהבת החלבונים. מגישים בטמפ' החדר עם כדור גלידת וניל. הערות: תבנית 26 מקור המתכון: בני סיידא
 

clcl

New member
עוגה עם רסק תפו"ע - ללא אפייה

עוגה קלה להכנה - מרעננת וטעימה ניתן להכין העוגה בתבנית עגולה או מרובעת והכי חשוב להכין יום לפני ההגשה המרכיבים: בישקוטים 1 קופסה רסק תפו"ע 1 ג'לי בזק משמש 1 שמנת מתוקה + 1 כפית סוכר אופן ההכנה: 1. להניח את הבישקוטים בתבנית. 2. לערבב את רסק תפו"ע עם הג'לי המומס (בהתאם להוראות ההכנה). 3. ליצוק על הבישקוטים - במתינות - כך שלא יצופו - ואם צפים אזי ללחוץ קלות באמצעות הכף. 4. להקציף השמנת המתוקה + הסוכר ולשטוח על הרסק. אפשר, אך לא הכרחי, לקשט באגוזים קצוצים. מקור המתכון: חנהל'ה
 
מוני תודות לקישלורן צוצונת ו -clcl

כל המתכונים ינוסו אך מהתרשמות ראשונית נראה כי חנהלה קלעה לכוונתי מכל מקום תודות לכולכן על ההקלדה הרצון הטוב ובכלל... ורק ימים טובים
 

clcl

New member
לאחר השהייה בת יום הבישקוטים ולא

ביסקוויטים מקבלים את הלחות מהתפו"ע. ולגבי סוג הג'לי - להוא לא משפיע על הטעם אז או אננס או משמש זאת כדי לא לשנות את צבע רסק התפו"ע. בברכה,
 
סליחה- בישקוטים../images/Emo140.gif

מסקרנת אותי העוגה... יש לי רעיון למי להכין אותה
היא נראית לה טובה גם לאנשים עם שיניים רגישות
 
למעלה