עדיין מחפש ייעוץ..

imprezer

New member
עדיין מחפש ייעוץ..

שלום בעקבות ההמלצה של פרפרי אהבה, אני כותב את ההודעה הזאתי גם כאן כדי לשמוע עוד דעות. אני כותב כאן, בגלל שאין לי במה אחרת שאוכל לבטוח בה מבחינת דסקרטיות. אני בן 22, ילד בכור למשפחה די מסורתית מעמד בינוני+, יש לי אחות בת 18 שהיא נושא השרשור הזה. בהיותי גדול ממנה, היא כל הזמן הרגישה שהיא דחוקה בצד (למרות שזה אמור ליהות ההפך), היו ביננו תמיד מריבות כמו כל ילד וילדה קטנים, רק שבשנים האחרונות דווקא מסתדרים והיחסים שלנו בסדר. אך היא בטבעה ילדה מאוד מאוד עצבנית, מה שגרם לבעיות מתמידות איתה עם ההורים, מדברים קטנים שצצים כל הזמן כמו לנקות את החדר ועד יציאות וכאלה. הסיפור מתחיל בזה שלפני יומיים, רציתי לגלוש באנטרנט לכמה דקות, בינתיים כשהיא הלכה לדבר בטלפון עם חברה. בחלון הראשי הדפדפן הציג את תיבת האיימל שלה, עכשיו בקטע הוא שכל חיי כיבדתי את הפרטיות של האחרים, ובאותה השניה רציתי לסגור את החלון או לפחות למזער אותו, עד שאיכשהו קלטתי שבנושא אחד האיימל כתוב:" את הזיון הכי טוב שהיה לי", לא שזה עניין אותי כל כך אבל רציתי לפחות לראות מי שלח את זה, אז נדהמתי לגלות שהאיימל הזה הוא מבת. מצאתי את עצמי קורא בפרטי פרטים על חייה של אחותי, ומגלה שהיא לא מוצאת את עצמה מבחינה מינית, החל מייעוץ עם גורמים שונים באנטרנט ועד לאותו מקרה של האקט הראשון שלה (והבחורה בתולה, ז"א שהפעם הראשונה שלה הייתה עם בת). אני יוצא מנקודת הנחה שתגידו לי להרפות לה, ושזה טבעי והיא נולדה ככה וכל הבולשיט הזה, ולא שיש לי בעיה עם גאים\גאות, פשוט אני לא לפרט כאן פרטי פרטים אבל התמונה שמציירת לי אחרי שנרגעתי וקראתי עוד פעם את כל האיימלים שלה (אגב, היא לא חזרה למחשב ולכן היה לי המון זמן) שהיא מאוד מבולבלת, ועדיין לא סגורה עם עצמה ולא יודעת מה קורה לה. אני גם יודע שאותה אחות, כפי שסיפרת מתוצאה של רגשות קיפוח רוב הזמן (מה שאני מדגיש שלא היו בכלל ואני מאוד אובייקטיבי אבל אתם יודעים איך זה מתבגרים), תעשה הכל, ממש הכל כדי לקבל תשומת לב מהסובבים אותה, כדי לבחון את גבולות החופש שלה, וכדי לעשות את כל מה שאסור ובלי שום התחשבות בהשלכות של כל מעשה. היא לא יודעת שאני יודע עליה, ואני גם יודע שלספר להורים זאת תהיה הטעות הכי גדולה שאעשה מכיוון שאני בטוח שהם לא ידעו איך לטפל בזה, ולך תדע מה היא תעשה אם תדע שההורים עלו עליה (משפחת מסורתית עוד פעם), ובמקרה הספציפי הזה אני חושש שזה יכול להגיע למקרה של התאבדות. אין לי מושג מה לעשות, איך להתחיל איתה שיחה, ואני בדילמה מאוד גדולה. מה אתם אומרים?

ברוך הבא לפורום ../images/Emo20.gif

מקווה שיעזרו לך פה. את דעתי אתה כבר יודע
והנה היא- לגולשי הפורום שלא קראו בפורום האחר: אני הייתי מחכה שזה דווקא יבוא ממנה. אל תלחץ עליה היא תבוא ותשתף אותך ואת המשפחה כשהיא תרגיש בנוח. ובטח ובטח אל תוציא אותה מהארון בפני המשפחה שלך, זאת החלטה שלה בלבד.

לבדי 2008

New member
אני אומרת...

תנסה להגיע אליה בסיבוב, תשתדל להיות הכי קורב אליה ולפקח עליה מקרוב-כמובן שלא להכנס לה לתוך העצמות אבל תנסה להיות האח המושלם איתה אולי ככה תוכל באמת יותר להתקרב אליה ואז היא תרגיש יותר חופשיה לדבר יתך על מה שמפריע לך... ואני מאמינה שאיפה שהוא גם הקשר בניכם יכול להתחזק... בהצלחה שיהיה לך

ברוך הבאה../images/Emo140.gif

בתור התחלה אני חושבת שצריך לכבד את הפרטיות של האחר בכל מצב, נכון שעד כה עשית את זה כמו שצריך ועכשיו, בגלל השורה הקטנה שהעין שלך קלטה - אני יכולה להבין את היסחפות הקריאה.. אני גם מבינה שאתה נורא רוצה להיות שם בשבילה אבל אם תלחץ עליה, זה לא מה שיביא אותה להיפתח בפנייך. כמו שהציעו קודמי, תנסה לבלות במחציתה לאט לאט, אבל שלא תחשוד שאתה עושה את זה כדי לקבל מידע בתמורה
תן לדברים לזרום באופן טבעי, תראה לה שאתה שם בשבילה - לא משנה מה, גם אם היא לא תשתף אותך במקרה שלה. סך הכל זה החיים שלה ואולי היא גם לא צריכה את העזרה הזאת שלך או של כל אחד אחר כי כל אדם מתמודד עם דברים באופן שונה.. אז פשוט תראה לאן הדברים זורמים
Good Luck

maiky17

New member
סליחה שלא הגבתי מוקדם יותר...

עניינה ורק עניינה. אם היא תבחר לשתף אותך או מישהו אחר מבני המשפחה, אולי תוכלו לעזור לה (למרות שלא נראה לי שהיא צריכה עזרה).

למעלה