עדיין רוצה למות

מישהי177

New member
עדיין רוצה למות

אז למרות כל מה שקרה וכל הבלאגן שהיה סביב הפוסט האחרון שלי והמשטרה שהזמינו לי הביתה, אני עדיין רוצה למות. הגעתי למסקנה שלא שווה לי להמשיך לחיות חיים מלאים בסבל וייסורים ושלא משנה באיזה טיפול הייתי בחיים האלה, שום דבר לא עזר וההפרעה הזאת תלווה אותי כל החיים. אני לא אוכל לנהל זוגיות כמו שצריך, לא בטוח שאתחתן וכל החיים אסבול מזה. אז בשביל מה לחיות?
לי יש כבר דרך לשים קץ לחיים שלי אבל הפעם אעשה את זה בצורה מחושבת ולא אימפולסיבית. אני אטוס לחו"ל, יש שם ארגון שעושה המתות חסד לאנשים שרוצים להתאבד בגלל מחלה חשוכת מרפא או הפרעה נפשית ואני כבר בדרך לשם. אני בוחרת במוות על פני החיים, כי אני לא רוצה לחיות בסבל.

טוב בכל אופן אם ירשו לך לחזור לחיים

אחרי שתגיעי למעלה יש אפשרות לפעמים לבקש להתרפא ולחזור בלי הבעיה הנפשית או הגופנית . אז לא שאני חלילה ממליצה על זה אבל אם כבר תמותי לפחות תוכלי לחזור בריאה

נ.ב.

אבל לפעמים הפיתוי שם גדול מידי ואנשים לא רוצים לחזור קראתי על אנשים
שניסו להתאבד כמה פעמים כי אחרי שהם חזרו הם לא הצליחו לשחזר את התחושה של למעלה ( אהבה ללא תנאי וכדומה) ונהיו מדוכאים. כי מה לעשות פה צריך למצוא אהבה בפנים ואהבה חיצונית לא מחליפה לגמרי אהבה פנימית
בכל אופן לגבי התחושה שלך לי היו ניסיונות בריברסינג שמטפלת העיפה אותי כי לא היתה לה סבלנות אלי ועוד מטפלת אמרה לי לא כי לא תהחברתי לשיטה שלה למרות שניסיתי ורק עם האחרונה זה קרה בבום באמת לפעמים צריך להחליף מטפל גם אם זה באותה שיטה וחבל להתייאש החיים מפתיעים מאוד לפעמים לטובה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אני לא "מת" על הפוסטים האלה..

&nbsp
מה את מצפה שנעשה הפעם?..בקשתי ממך לא להיות קיצונית..
&nbsp
אזהיר אותך פה הפעם..זו פעם אחרונה שאת מעלה הנה איומי התאבדות ועוד בלי טריגר שהראינו לך איך מעלים...התחשבתי בך..הפעם כי דיברנו.
&nbsp
פעם הבאה אני סוגר לך את הדלת...גם את הבמה הזו לא תהיה לך להתפרק...
&nbsp
אי אפשר לעזור לך גם כשהגיעו אלייך פיזית ממשית זה לא שינה הרבה...אם את בוחרת להמשיך בקו הזה ..לא תהיה ברירה אלא להשאיר אותך לבחור אם לחיות או לא בלי להלחיץ "חצי עולם"..
את לא יכולה פעמיים לצעוק הצילו ולאטום אוזניים אחר כך יש גבול..
&nbsp
את גם לא משתפת מה בכלל עובר עלייך..החלטת שזהו הכל לא טוב אין מוצא...
&nbsp
הכדור בידיים שלך תאיימי תורחקי לתקופה...אני לא רוצה לדעת אם ממשת התאבדות..פשוט ככה. למה שזה ישב לנו על המצפון? כי את אגואיסטית? צועקת פה ועלולה להשאיר אותנו תוהים אם תעלמי פתע..
&nbsp
או שתרגעי ותספרי המ קורה איתך תקבלי עיצה תקבלי הבנה אולי פתרונות אפשריים או שתעשי מה שבראש שלך אבל לא איתנו...
איני אומר לך לא לבא ולא לכתוב ..אני אומר לך תרסני את עצמך בכתיבה .
&nbsp
יום טוב לך .

אבל מחשבות

כמו בא לי למות וכאילו זה דברים שנפוצים בכתיבה בפורומים של תמיכה זה גם חלק מהפריקה של חלק מהאנשים הרי הם חושבים את המחשבות האילו הרבה כחלק מהדיכאון שלהם למה שלא יפרקו פה אם זה בשביל תמיכה?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
יש גם כללים

&nbsp
הכותרת בעייתית ואין טריגר..יש רבים שנמנעים להכנס שיש טריגר על מנת שלא יפעיל הכתוב בפנים טריגר אצלם..
&nbsp
בנוסף הצהרות התאבדות מעוררות אצל אחרים את הלגיטימציה לעשות את זה.
&nbsp
יש הבדל בין רע לי ואני חושבת לפגוע בעצמי והצהרה שזה רק במחשה , לבין להביא ממש דרך עם הצהרה אני הולכת למות .
הבהרתי תה את זה אני מבהיר לך לכולם. זה עלול לעשות נזק לאחרים.
&nbsp
את כל המצוקה אני מבין בערך היא לא אמרה מילה על למה היא חושבת ככה..זה שאיומים הם חלק מההפרעה אני גם מבין..יחד עם זאת היא לא נענית להסבר שלי במסרים.
גם שהגעו אליה פיזית לא נראה לי שהיא פתחה קלפים..אז אמרו היא לא בצורך להשגחה..ושלחו אותה הביתה ..והמצב בעינו. לאחר מכן הסבירה לי שזה עושה לה בעיות אם באים אליה כאלה ואחרות מצד שני ממשיכה להלחיץ את כולם פה..ומעלה לבטים לא פשוטים אם שוב לשלוח לה משטרה ..או לא..ויושבת לנו על המצפון בלי באמת לנסות לקבל עזרה..אלא רק לשלוח אות מצוקה ייאוש ותוכנית למות.
&nbsp
הסברתי גם להנהלה..כרגע מה הבעייתיות פה..
&nbsp
בשלב זה הם יחליטו אם להשאיר אותה או לא אפעל לפי ההמלצה שלהם.
:)

לדעתי

זה אכן בעייתי כשמפרטים על דרכים לסיים את החיים אבל זה לגמרי נורמאלי וטבעי כשמרגישים בדיכאון לכתוב הודעות בסגנון רע לי ובתחושה בא לי למות פלןס להוסיף הערה של אני לא הולך לעשות זאת כדי שההודעה לא תתפרש אחרת. ושוב יש מלא הודעות בסגנון הזה בפורומי תמיכה וזה נראה לי הכי לגיטימי בעולם

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
נכון...אבל לא במקרה הזה...

&nbsp
כולם מוזמנים לכתוב ..תמיד ..ויחד עם זאת להקפיד על כללי דיבור ..זה הכל פשוט לא מסובך....להביע הכל כן ...לא בצורה כזו שהייתה פה ובטל לא בכותרת בומבסטית.

מישהי177

New member
לא מנסה לשבת לאף אחד פה על המצפון ואף אחד לא אחראי למצב שלי

רק אומרת את התחושות האמיתיות שלי וזהו, בלי הצגות ובלי מסכות.
אני לא רוצה עזרה מאף כי ניסיתי את כל הדברים האפשריים, אם אתה רוצה תחסום אותי מהפורום ולא אפרסם פה יותר. אמצא דרך אחרת לפרוק את הכאב שלי, אבל רק שתדע שזה המקום היחיד שאני באמת יכולה להיות אמיתית ולהגיד את מה שעל הלב שלי, אז אם כבר תרגיש אשם שאתה תמנע ממני את האפשרות הזאת ולא בטוח שיהיה לי מקום לפרוק את כל מה שאני מרגישה. תעשה מה שאתה חושב לנכון, אין לי מה להוסיף יותר.

MindfullEye

New member
סתם שתדעי...
רציני

שהארגון שעליו את מדברת עושה בדיקות מקיפות, וכולל גם הערכה פסיכולוגית, שככל הנראה תמנע מהם מלהגיש לך סיוע.

ואני אגיד משהו יותר קיצוני ואצטרף לירון: אם תמותי זה יהיה ממש חבל לכמה אנשים. אני, אישית, לא נכלל בהם כי מבחינתי את רק כינוי. באותה מידה יכולת להיות במציאות "מישהו 258" וזה היה מעניין באותה מידה. הנקודה שלי היא שאנשים כמוך, כמוני - חיו, סבלו, חלק גם התאבדו. והעולם המשיך להסתובב. רק עם הרבה יותר סבל ממה שהיה בו.

לא קשה למצוא באינטרנט מדריכים לאיך למות. כמעט שאין דרך נטולת כאב, אבל יש דרכים שבהן הטרייד אוף הוא בין אחוז הצלחה לבין היעילות, ובין עוצמת הפגיעה וכל הבאלגן והחרא שתשאירי אחרייך (אני מתכוון פיזית, למסכן או המסכנה שיגלו אותך אם תבחרי להשאר בארץ, ולמסכן שיצטרך לגרד את הגופה שלך או שאריות ממנה).

סתם כאנקדוטה (אני לא מוצא את הכתבה) אבל קראתי על בחור שסבל מBPD וניסה להתאבד בגיל 19. ההתאבדות נכשלה אבל הוא נותר משותק לחלוטין והיכולות המוחיות שלו נפגעו. לימדו אותו למצמץ ל-כן ו-לא. וכששאלו אותו אם הוא עדיין רוצה להתאבד, הוא מיצמץ שכן.

למה בדיוק את מצפה מפורום BPD, אם את לא מנסה אפילו להשתתף בדיון נורמלי - כמו זה שפתחת אז? אמרת "שהיית בטיפול DBT" וזהו.

סליחה אם זה ישמע מזלזל או לא מתקף, אבל יאללה יאללה.

מישהי177

New member
הייתי בכל טיפול אפשרי

אני מקרה אבוד שום דבר לא עוזר!!
ובDBT אני עוד הייתי בין המתמידים ואלו שנשארו עד סוף הטיפול בזמן שחלק גדול מהקבוצה פרש!! אז אי אפשר להגיד שלא ניסיתי.
כנראה זה לא פורום תמיכה אם אלו התגובות שאני מקבלת כאן על המצוקה שלי וכשבן אדם אומר שבא לו למות צריך לעזור ולא להזמין משטרה! כנראה שיש כאן מצוקה אמיתית אם אני מפרסמת פוסטים ברמות כאלה! כנראה שאיבדתי שליטה על החיים שלי!

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
מה את מצפה?

&nbsp
באמת מה את מצפה שנעשה? תכתבי אלף בית גימל...מה שיהיה אפשר נעשה באהבה..
&nbsp
חוץ מזה את אומרת מצוקה אמיתית..מאין לנו לדעת ? אני מאמין שיש מצוקה כמה היא מצוקה באמת..כמה זה החלץ הנפשי שלך מעצים אותה איני יכול ואף אחד פה גם לא יכול לדעת..חלק מן ההפרעה יכול לבוא לידיבי ביטוי בהעצמה...(אי ויסות רגשי)..
&nbsp
ואת סותרת את עצמך מלכתחילה מצהירה אני מקרה אבוד ..ורוצה תמיכה..
&nbsp
במה בדיוק? להשאר אבודה לצעוק..לאיים בהתאבדות ?
&nbsp
זה לא עובד כך יקירה ממש לא...כולנו דואגים כולנו מלאי רצו לעזור.זה יעבוד אם תספרי בכלל מהי המצוקה? מה קרה איתך מה קורה איתך...מה לא נכון המ לא צודק מה עושים לך עוול..מה יושב עלייך...
מהבחינה הזו את גם יכולה להתמיד ב10 DBT ( בניגוד לאחרים שמחכים שנים לטיפול הזה את קיבלת אותו) ולא לעשות עם זה כלום..יש הבדל בין נוכחות לבין חשיפה התמודדות קבלה שיקום...
בסופו של דבר לכאורה את מצפה שניתן לך אישור את מקרה אבוד לכי תתאבדי אנו איתך?..
זה לא יקרה! בחרנו בחיים למען עצמינו למען כולנו.
&nbsp
איבדת שליטה על החיים? אני לא חושב אחרת היו מאשפזים אותך בו במקום..היית בטיפול אם את רוצה או לא רוצה ...
איבדת אחריות על עצמך זה כן..אנ מסכים ואת זה אנו לא יכולים לשנות זה בידיים שלך ורק שלך אנו יכולים לעודד לתמוך להציע פתרונות...נקודות מבט אחרות להעיר לך להאיר לך פינות שאינך רואה...לא לקחת אחריות במקומך
&nbsp
ויש לך בחירה לשבת בביצה ולצעוק עלינו על העולם..או להוציא את אותה אנרגיה בדיוק..להלחם על החים שלך במובן החיובי ..גם קודם כל לצאת מהלך הרוח הזה בו את שרויה ומזיק לך ויחד עם זה לצאת מן המצב הכללי ...או לכל הפחות מחלקו..וללמוד לקבל שלא הכל ורוד בימינו אצל אפאחד ולמצוא את הדרך לקבל את הדברים בצורה שלא תפגע בך..
נעזור לך יעזרו לך רק אם באמת תחליטי לתת אמון בעצמך בנו באחרים..ותתחילי לעשות מה שבאמת צריך....את הכוחות יש לך אין לי ספק בכלל..את החוכמה הכח הרצון הנחישות היציריתיות ההתמדה הרצון לחיים הכל יש לך...תשתמשי בו לבחור בחיים!
&nbsp
יום מבורך לך :)

MindfullEye

New member
היי

תודה שפירטת, ואני כן לוקח חלק מהנוקשות של הדברים שכתבתי חזרה. ברור שאת במצוקה וגם ברור שאיבדת שליטה על החיים שלך (כי בנאדם שיש לו שליטה בחיים, ברוב המקרים, לא רוצה לסיים אותם).
&nbsp
אבל תנסי להשתמש בכלים של הDBT כמו לקחת כל רגע בזמנו. את כותבת שיש לך פחד מבדידות וזוגיות וכל זה אבל בלי לפרט מה קורה כרגע בחיים שלך כרגע - יש לך מגורים משביעי רצון? יש לך עבודה? זה הבסיס שצריך להתחיל איתו. הבעיה שאת כותבת דברים קצת מופשטים על העתיד הרחוק של חתונה ילדים וכלב עם גדר, וזה לא הדרך של הDBT.
&nbsp
אני הייתי מציע לך לפתוח פוסט חדש ולכתוב מה הבעיות שהכי מטרידות אותך כרגע. אם זה זוגיות - אז מה קורה שם? אם זה עבודה אז מה קורה שם? ככה אנשים פה יוכלו לזהות דפוסים שקיימים בהם ולעזור.
&nbsp
לגבי המשטרה אני מסכים מנסיון שזה לא נעים, ולפעמים אפילו פוגע ומעליב אבל יש כללים בפורום הזה לגבי הודעות מהסוג הזה. אולי לא יצא לך לקרוא אותם וזה מה שגרם את הסיטואציה, אבל לא באמת יכולת לתת לירון את הספק הסביר שאולי זה פשוט "פריקה".

מישהי177

New member
היי

פרסמתי כאן הרבה פוסטים על הבדידות שלי בחיים ועל מה שמציק לי ובאמת שכבר אין לי מה לחדש.. המצב לא משתנה..
אתה מוזמן לדפדף אחורה בפורום ולראות את כל מה שכתבתי.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
לא היית !

&nbsp
נכחת אבל לא היית! זו הבעיה שלך ישבת ולא עשית כלום אמיתי...ואת מרגיזה כי קיבלת הכל ולא נראה שעשית מאמץ אמיתי לשנות בעצמך את עצמך אני בכלל תמהה אם את רואה את הבעיות האמיתיות שלך ...
סליחה שאני יורד עלייך את יושבת ובוכה על שהייתי בכל טיפול שיש כאלה שמשוועים לו הרבה זמן ועוד לא קיבלו או שאין להם אפשרות לממן..
&nbsp
באה צועקת על כולם טוענת שאנו לא מבינים כלום ולא מסבירה כלום באמת...
&nbsp
רוצה לצעוק לבכות לצרוח לקלל תעשי את זה אני מתיר ( מלבד תוכניות התאבדות מפורטות )..אבל אל תצפי שככה נוכל לעזור
&nbsp
ובטח לא להאשים אותנו ! אפאחד פה לא אשם במצב שלך ואפאחד לא בוחן לבבות וכליות מה כרגע המצב שלך
מלבד ההבנה הפשוטה שהמצב שלך גרוע...ודאגה שלא תעשי נזק לעצמך..
&nbsp
אז אנא ממך...תעשי חשבון טוב טוב עם עצמך את את רוצה להמשיך לשבת בחרא הנפשי שלך.ולבכות על מר גורלך כל החיים או לשנס מותניים להשתמש בכלים שיש לך ויש לך ! ולהתחיל לצאת מזה ואת תצאי תתנקי ותתחילי לחיות באמת ...זו בחירה שלך אחריות שלך ורק שלך אין אפשרות לעזור לך גם אלוקים לא אם את לא עוזרת לעצמך
&nbsp
ליווי תמיכה עידוד סימפטיה אהבה וחום תקבלי פה...כמה שצריך רק למען השם תעשי צעד אמיתי כבר..
&nbsp
שבת שלום :)

מישהי177

New member
כן הייתי

ואתה לא מכיר אותי כדי להגיד ולשפוט
ותמשיך לרדת עליי זה לא מעניין אותי.
להתראות.

למעלה