עדין לא מאמינה שאני כותבת כאן.

עדין לא מאמינה שאני כותבת כאן.

תמיד חשבתי שסרטן זאת מחלה שלא קשורה למשפחה שלי. לצערי אני כנראה טועה. אנחנו עוברים שבועות נוראיים לאחותי התגלה גוש במצח (לא חדר את קרום המוח) שהתנהג בצורה מאוד אגרסיבית וגדל מאוד מאוד מהר- כולם אמרו שזה על רקע זיהומי אבל לצערינו התבדנ. שבוע שעבר היא עברה ניתוח והוציאו הכל אבל כרגע חושדים בלימפומה ולא יודעים עדין איזה סוג. יש לה 3 ילדים קטנים בבית ואין מה להגיד שאנחנו מתים מפחד! איך מתמודדים עם דבר כזה? איך זה מגיע למיהו בריא בלי היסטוריה משפחתית??? אני יודעת שאומרים שלימפומה כמובן תלוי איזה היא יחסית קלה לטיפול זה נכון? ועוד שאלה מישהו נתקל בכאבים בצד ליד הריאות יותר נכון מתחת לצלעות כאבים כמו חלל שלא מופיעים כל הזמן ועוברים במקרה שאוכלים או נחים? כי היה לה את זה אחרי הלידה של הקטנה להרבה מאוד זמן (בערך שנה) ומעניין אותי אם יש לזה קשר תודה על התשובות

שלום

איך מתמודדים עם המחלה? כימותרפיה והקרנות, בעיקרון. לימפומה גם מגיבה היטב לסטרואידים. לפעמים יש ללימפומה נטייה משפחתית, אבל שום דבר עוד לא הוכח ואפשר בהחלט לחטוף את זה אקראית בלי שום מעורבות משפחתית במחלה ( למעשה הרוב המכריע של המקרים). לדוגמא, בסרטן השד יש מוטציות גנטיות שונות שידוע כי מעלות סיכוי ניכר לחלות במחלה, אך יחד עם זאת יש חולים בלי המוטציות הידועות לנו שעדיין חולים במחלה. כאמור, לא אומר כלום. ככל שהלימפומה יותר אגרסיבית, ככה הסיכויים להחלים יותר גבוהים (בעקרון הכימותרפיה פוגעת בתא בזמן החלוקה, לכן ככל שקצב החלוקה יותר גבוה גם הלימפומה רגישה יותר לטיפולים). אני לא חושב שהכאבים האלו קשורים לעניין, יכול להיות שמדובר בדלקת כלשהי שהתפתחה, או משהו דומה. בכל אופן, אם זה עובר - זה לא משמעותי. בהצלחה.

איך מתמודדים

כל פעם קצת. כל צעד בנפרד. קודם הכי חשוב שהיא כבר מאובחנת וכרגע בשלבים לקראת אבחון חד משמעי וטיפולים בהתאם. אני חושבת שהחלק הכי קשה הוא ההמתנה לתשובות כשלא יודעים בכלל מה יש ונראה שעברתם את רובו. לימפומה לא ידועה כסרטן שמגיע על רקע משפחתי, לא ברור איך הוא "בוחר" להשתכן. אבל המצב הנתון כרגע שיש משהו שדורש טיפול. ממה שאני מבינה אתם משפחה שמאד דואגת ותומכת וזה מאד חשוב ומאד עוזר להתמודד במצבים האלה. גם אנחנו פה בשבילכם לכל השאלות הגדולות והקטנות, וכל מה שתרגישי רצון לשתף אותנו. יום טוב גלי

Eyal bat

New member
איך עוד אפשר להתמודד

אני לא כותבת כאן כמעט, לפני כמה ימים זאת היתה הפעם היחידה... אבל אני כן קוראת כל מה שכותבים כאן... ומה ההרגשה אחרי שאני קוראת מה שנכתב- פשוט חיוך, כל כך כיף, כל כך נחמדים ותומכים שאת האמת הפעמים היחידות שהזלתי דימעה (העזתי) היו כשקראתי על כל אחד ואחד שכותב כאן... אז אולי זאת לא ההצעה הכי מבריקה אבל נחמד כאן מאוד... יום שני אני נכנסת לניתוח ואני מקווה שהכל יהיה בסדר. ולך פשושון , אני מאחלת שיהיה לך כח לעודד, להקשיב ולהיות חזקה עם הסובבים אותך...והכי חשוב שאחותך תצא מזה. וכמובן שכולנו נהיה בריאים... יום טוב לכולם איילת

yaldasukar

New member
לא לדאוג ../images/Emo24.gif

בס"ד לא משנה מה קורה- העיקר אל תדאגו ותהיו אופטימיים!!! תאמיני לי שזה הדבר הכי חשוב.
אני מצטערת לשמוע שהיא חולה ומאחלת המון בריאות. לי יש לימפומה נון-הודג'קין וטופלתי בכימותרפיה והקרנות. גם אצלי אין הסטוריה של סרטן במשפחה וגם אצלי זה הגיע בבום
בלי שחשבנו בכלל שניאלץ להתמודד עם דבר כזה. אני לא אגיד לך שהטיפולים היו פיקניק, אבל לימפומה באמת לא נחשב לסוג קשה במיוחד (ביחוד בימינו שהרפואה והטכנולוגיה כ"כ התקדמו), אז אל דאגה, מתוקה. זו בסה"כ תקופה והכל יעבור, תאמיני לי.
רק רציתי להביע את תמיכתי ולהגיד לך שבקשר לכאב מתחת לצלעות- גם לי היה דבר כזה. (לא יודעת אם זה בדיוק מה שיש לאחותך- אז אל תסמכי עלי ושרופאים יבדקו את זה) בזמן הטיפולים כאב לי שם- לא תמיד אלא מדי פעם- הרופא אמר לי שהוא רואה בצילום שזה בגלל שלא נכנס מספיק אוויר לריאות (או משהו כזה- לא זוכרת בדיוק), אבל הוא גם אמר שאין מה לדאוג ושזה יעבור
(זה כנראה נגרם מהטיפולים, וזה באמת כבר עבר לי). בנוסף אני זוכרת שהוא אמר שלפעמים יש את זה לנשים אחרי לידה
אז יכול להיות שזה גם המקרה אצל אחותך (אבל כאמור- אני לא רופאה אז תבדקו את זה). בכל מקרה, אין שום ייאוש בעולם כלל ואל דאגה- יהיה טוב.
אז תרגישו טוב ותקפידו לתמוך בה ולא להראות לה אף פעם אם אתם קצת עצובים או דואגים. ואני גם ממליצה ללכת לטיפול פסיכולוגי/קבוצות תמיכה- זה יכול לעזור לכם להתמודד עם כל המצב החדש הזה. בתקווה לבשורות טובות והמון בריאות ואושר לכולנו

תודה לכולם

כמו שראיתם היום כבר כתבתי הודעה חדשה. ופתאום ראיתי שיש לי עוד תגובות בהודעה הישנה. אז שוב תודה חזקתם אותי. אמשיך לעדכן וגם לשאול אפ זה בסדר מבחינתכם....

למעלה