עדין לא מהפך

אימוש100

New member
עדין לא מהפך

אני יודעת שהשאלה הזו חוזרת על עצמה ובכל זאת. רז בן 7 חודשים נולד בשבוע 33 במשקל 2200 , כרגע שוקל 8500 עדיין לא מתהפך . אני יודעת שיש לו גיל מתוקן אבל נראה שהוא אפילו לא בכיוון , הוא שוכב על הבטן ללא בעיה אבל לא מיישר את הידיים ומתרומם , לא מושך צעצועים ממצב שכיבה על הבטן . יש לי סיבה להילחץ או להמשיך ולחכות ? אני עושה איתו תרגילי התהפכות כדי שיכיר את הצדדים אבל אין שום התקדמות . אשמח לקבל תגובות . תודה.

ענתPT

New member
לא להלחץ

האם מרים את הראש? האם כששוכב המרפקים לפני/ אחרי הכתף? האם מכיר שכיבת צד? כמה זמן ביום שוכב על המזרון? האם היית במעקב התפתחותי- אני שואלת כיוון שנולד פג

אימוש100

New member
עוד כמה תשובות

רז מרים את הראש מאוד יפה אבל לא נשען על הכף יד אלא על המרפקים . המרפקים באמצע והבנתי שכדי למרכז אותם וזה מה שאני עושה . הוא לא שוכב על הצד ונמצא על המזרון כמעט כל זמן שהוא ער או על הבטן או על הגב . הוא לא נמצא במעקב התפתחות למרות שנולד פג כיוון שהנוהל בבתי החולים להשאיר למעקב רק את הפגים שנולדו מתחת ל2 קילו ורז נולד 2200 , אני שוקלת לבקש מעקב לאור המצב . תודה .

התהפכות - 7ח' מתוקן

שלום אימוש100, אין סיבה להלחץ אבל גם אין סיבה לחכות עוד ועוד, כשאפשר בקלות לעזור. אילו תרגילים עשית ולמשך כמה זמן? ועוד כמה דברים - האם רז מסוגל בשכיבה על הבטן להושיט יד הצידה/למעלה לצעצוע? - האם מבצע סיבובי ציר? - באופן כללי, איך הוא בשכיבה על הגב והצדדים? אם תעדכני אותי אוכל להנחות אותך להמשך. סוף שבוע נפלא, ענבל

אימוש100

New member
תשובות לשאלות

ראשית תודה על התגובות אני רוצה להדגיש שרז בן 7 חודשים כרונולוגי מתוקן 5 חודשים . אז ככה הוא אוהב לשכב על הבטן התחיל לאחרונה להסתובב סביב בעצמו( ציר) עדין לא מרים יד הצידה או למעלה ( הוא גורר מעט את היד לצד אבל לא אוחז בצעצוע ומושך אליו . על הגב הוא פעלתן מרים ידיים מרכז אותם לאמצע מושך צעצועים ומכניס לפה , מסובב את הראש והכתפיים לצד אבל לא מושך את הרגליים על מנת להתהפך . לגבי התרגילים אני עושה את התרגילים שמופיעים באתר בעיקר בשעות הערב ...ביקשתי גם מהמטפלת אבל אין לי אפשרות לבצע בקרה . אני עוזרת לא להתהפך כאשר אני מסובבת את הרגליים לצד והוא מפעיל כוח עם שאר הגוף ( אז הוא מצליח). אני חייבת לציין שגם הגדול שלי נולד פג ואני רגילה שהכל מתאחר,הוא התהפך בגיל 7 חודשים כרונולוגי , ישב ממצב זחילה בגיל שנה והלך בגיל שנה ושבעה חודשים ....ובכל זאת אני לא רוצה להיות אדישה . תודה מקווה שנתתי מספיק פרטים .

ענתPT

New member
על פי תשובותיך נראה שמתפקד בטווח

הנורמה לגיל 5 חודשים. בכל מקרה נראאת לי נכונה מחשבתיך ללכת למעקב ולוו בכדי להשקיט את הדאגות.. מוכנותו לשכיבה על הבטן, התעניינותו בצעצועים הם נקודות חוזקה משמעותיות שיובילו להמשך התפתחותו.

למעלה