עדיף טחינה על חומוס?

ספרנו1

New member
עדיף טחינה על חומוס?

בחטינה גולמית יש 25 גרם חלבון ב100 גרם מוצר
בחומוס יש 10 גרם חלבון ב100 גרם מוצר

טחינה היא גם שומן בריא, עשירה בסידן , ועוד.

אז למה בעצם חומוס?

תודה
 

ladybug6

New member
שניהם טובים ובריאים

עם ערך תזונתי קצת שונה. אם אני לא טועה, בחומוס למשל יש יותר אשלגן, חומצה פולית, יותר סיבים תזונתיים, והרבה הרבה הרבה פחות שומן.. וגם אם תסתכל על סידן וברזל, אמנם ע"פ כמות של 100 גרם הטחינה מנצחת, אבל לאכול 100 גרם של טחינה גולמית נראה לי כמו עינוי למע' העיכול, שלא לדבר על הקלוריות.. לעומת גרגרי חומוס שזה כבר הרבה יותר ריאלי.
בקיצור, לא רואה סיבה לתחרות, הכי טוב לשלב גם וגם :)
&nbsp
 

vegetalien

New member
כפי שנאמר,

יש מאה גרם ויש מאה גרם. בשעה שחומוס מכיל פחות חלבון ל- 100 ג', הוא גם מכיל פחות ממחצית סך הקלוריות לעומת טחינה.
כך שאם תעשה השוואה קלורית, לא יהיה לך הבדל משמעותי ביניהם.
כמו-כן, אין לשכוח שסלט חומוס גם מכיל "קלוריות ריקות" של שמן צמחי, מה שמביא לכך שאילו אכלת את גרגרי החומוס השלמים, סך החלבון היה גבוה יותר, וכן גם סך הסידן, שכן גרגרי חומוס מכילים כמות מתונה של סידן.
דבר אחרון - יש לזכור כי בכל מקרה מאזן חומצות האמינו בשני המאכלים שונה. טחינה מכילה יותר מתיונין ופחות ליזין, וחומוס - להפך.
כך שאם, לדוגמא, התזונה שלך גבולית בליזין - מוטב לך לאכול יותר חומוס (או קטניות באופן כללי) מאשר טחינה. אבל זה כבר חישובים של מדקדקים.
&nbsp
אז שורה תחתונה - אין רע בלאכול גם מזה וגם מזה!
 
למעלה