כפי שנאמר,
יש מאה גרם ויש מאה גרם. בשעה שחומוס מכיל פחות חלבון ל- 100 ג', הוא גם מכיל פחות ממחצית סך הקלוריות לעומת טחינה.
כך שאם תעשה השוואה קלורית, לא יהיה לך הבדל משמעותי ביניהם.
כמו-כן, אין לשכוח שסלט חומוס גם מכיל "קלוריות ריקות" של שמן צמחי, מה שמביא לכך שאילו אכלת את גרגרי החומוס השלמים, סך החלבון היה גבוה יותר, וכן גם סך הסידן, שכן גרגרי חומוס מכילים כמות מתונה של סידן.
דבר אחרון - יש לזכור כי בכל מקרה מאזן חומצות האמינו בשני המאכלים שונה. טחינה מכילה יותר מתיונין ופחות ליזין, וחומוס - להפך.
כך שאם, לדוגמא, התזונה שלך גבולית בליזין - מוטב לך לאכול יותר חומוס (או קטניות באופן כללי) מאשר טחינה. אבל זה כבר חישובים של מדקדקים.
 
אז שורה תחתונה - אין רע בלאכול גם מזה וגם מזה!