עדיף לאכול בחוץ / להזמין "שף פרטי" אחת לשבוע?

ספרנו1

New member
עדיף לאכול בחוץ / להזמין "שף פרטי" אחת לשבוע?

בשבוע ממוצע אני מוציא 420 ש"ח על אוכל בחוץ.
זה יוצא בחודש (אם מכפילים ב- 4.2 שבועות) : 1,764 ש"ח.

האם מדובר בסדר גודל של הוצאה שיהיה לי משתלם יותר למצוא בשלן (טבעוני) שמגיע לבית פעם בשבוע ומכין עבורי אוכל לכל השבוע (ואני משלם לו על ההוצאות שלו על הקניות+על העבודה שלו)?

[
זה חוץ מההוצאות שתהיינה לי בכל מקרה על אוכל שאני מכין לעצמי (שזה מצרכים לארוחת בוקר , לשייקים בערב, ומדי פעם לארוחות קטנות...)
]

תודה

vegetalien

New member
אין מניעה.

זה מבוסס על קטניות, וקטניות כדאי לאכול בכל יום. אמנם קטניות שלמות עדיפות על קמח, אבל מבחינה תזונתית עדיף קמח חומוס על פני קמח חיטה.

vegetalien

New member
למנהג המצער

של הוספת שמן לכל דבר שזז כנראה כבר אין מה לעשות - אנשים מכורים לזה יותר מלסוכר. רק המלח גובר על שניהם.

אכן זה מה שחשבתי

ומעבר לזה איך בכלל אפשר לעשות חביתת חומוס בלי שמן?

בזמנו הייתי מכינה מדי פעם חביתות כאלה אבל הפסקתי בגלל השמן והרצון בכל זאת לרדת במשקל או לפחות לשמור עליו.

יש דברים שזה לא מספיק להם

לא צריך לטבוע בשמן אבל תקסיס זה מעט במקרה של מניעת הדבקה אלא אם יש מחבת משובח

RSPA

New member
ואם מדברים על מחבת משובחה...

הנה "מחבת עיגולים" (כך אני קורא לה) עם חביתיות קמח חומוס.
ריססתי קלות בתרסיס שמן לפני הכנסת העיסה לעיגולים.

ספרנו1

New member
תודה לכם. רציתי לשאול האם טיגון בשמן זית אינו

בריא באופן כללי, או רק אם השמן הוא חלק מחריגה מכמות השומן המומלצת לאדם ביום?

כי אני מקפיד רק על מקורות שומן בריאים ובצורה מבוקרת. הכף-וחצי של שמן במקרה שלי היא לא קריטית, כי חוץ ממנה צריכת השומן היומית שלי מורכבת מ:
*חופן אגוזים ושקדים
*כף גרעיני דלעת
*כ 2-3 כפות טחינה גולמית
*עוד מעט שמן לתיבול סלט/ארוחת צהריים

(אני שוקל 63 ק"ג , גובה 1.83).

תודה.

vegetalien

New member
אין שום בעיה.

רק כדאי להוסיף זרעי פשתן טחונים או צ'יה (משהו באזור כף, פלוס-מינוס), כי במרבית המזונות השומניים ישנה כמות לא-מספקת של חומצה אלפא-לינולנית (מסוג אומגה-3), שהיא חיונית.

gs1234

New member
ספרנו1

אני בטוח שתוכל למצוא בשלן או בשלנית שיבשלו עבורך פעם בשבוע, 7-8 מנות בכל פעם, תמורת 1764 ש"ח בחודש.
דרך אגב, ראיתי בפורום "צמחונות וטבעונות" מישהי שמציעה שירות קייטריניג טבעוני לארוחות מוכנות במחיר של 23 ש"ח לארוחה. זה יוצא חצי מהסכום שהזכרת, אפילו פחות, והאוכל נראה מאד טעים ובריא.

ספרנו1

New member
תודה רבה לך! אבדוק גם מה שהצעת .

(למעשה ה 1,764 בחודש מכסים 10 מנות בשבוע. בכל מקרה, ההצעה של 23 ש"ח נשמעת נפלאה ואברר פרטים נוספים עליה. תודה!)

ספרנו1

New member
נוסף (ואחרון, בהתחייבות
איחסון

קטניות:
אחרי שבישלתי קטניות של סנפוסרט ואני רוצה לאחסן את מה שנשאר במקרר, האם לאחסן את הקטניות יחד עם המים שבושלו בהם, או רק הקטניות עצמן? האם צריך את המים לחימום אחרי זה במיקורגל?

תודה!

למעלה