עדיף להיות בראש ולא בזנב- שתי חידות

osprey

New member
עדיף להיות בראש ולא בזנב- שתי חידות

אחרי חידת הזנב של שי על דרור הבית (אחלה חידה!!!) הגיע הזמן לקצת חידות ראש - לא חידות קשות במיוחד.

osprey

New member
חידה ראשונה

למי שייך הראש החום מאחורי המגלן?

osprey

New member
בין אם התשובות נכונות ובין אם לאו

מקובל בפורום לתת גם הסבר לתשובות. אז יאללה, לא להתעצל ותגן על התשובות שלך (או שמא עדיף לא להגן....)

Goosander

New member
טוב, נו....

לגבי הברווז (חד זנב), גיזרה עדינה, צוואר ארוך, זנב ארוך וחד, חסר דגם ראש וצבע הרגליים אפור, לגבי הגיל אני לא בטוח אבל נראה לי כמו צעיר בגלל האחידות של הגוון החום בחלקים התחתונים. והצוקית (בודדת), קכלי עם מקור ארוך, עין גדולה וגוון כחול כהה, נבדלת מצוקית חכלילית בגוון הכהה ובמקור הארוך מעט יותר, בנוסף העמידה אופיינית ולדעתי הפרט בתמונה הוא זכר בחורף הראשון בגלל הגוון הדהוי מעט.

osprey

New member
פתרון החידות

הציפור הראשונה הנה אכן ברווז חד זנב עם דגם ראש אופייני - ראש חום אחיד למדי ללא כל פס עין/גבה, בתוספת מקור בגוון אפור אחיד. שני סימנים אלו מספיקים על מנת לזהות ברווז חד זנב - בין אם מדובר בזכר שלא בלבוש קינון ובין אם מדובר בנקיבה. הסימנים האחרים כמובן רק משלימים את התמונה - גיזרה דקה ואלגנטית, זנב ארוך מחודד ובולט ורגליים אפורות.

osprey

New member
פתרון החידה השניה

חשבתי שיהיו יותר קשיים עם הציפור הזו, מסתבר שטעיתי. לפיכך, או שהחידות היו קלות מדי או שהפותר טוב מדי.... בכל מקרה יוסקו מסקנות לחידות הבאות!!! הציפור בתמונה השניה הנה זכר צעיר של צוקית בודדת - צורת הראש והצבעים לא משאירים מקום לספק - המדובר בצוקית. צבע הראש של צוקית בודדת זכר, הן אצל צעיר והן אצל בוגר כהים יותר מצבע הראש של צוקית חכלילית זכר (הן בוגר והן צעיר). שתי הציפורים צולמו לפני מספר ימים במעגן מיכאל. מאחר ויש פותר יחיד, כל הקרדיט והפרסים שלו.

strix butleri

New member
רעיון טוב, באמת צריך פרסים

מה עם איזה תוכנית השבה לטבע ? - אני מציע שכל מי שפתר חידה ולא ראה פרס, יצא עם השלך לטוויצ' בפעם הבאה שתהיה תצפית בגמלא / נחל דישון וכדו'. ולחילופין, תמיד אפשר לשלוח בקשה לפגישה עם מר שמעון "מזרח-תיכון-חדש" פרס. אווו... איזה בחירה קשה... פגישה עם פרס- או תצפית בפרס... מעניין אם המאבטחים ייאפשרו דיג'יסקופינג. ואם כבר פרסים- אז מה בנוגע לאיזה סלעית פרסית ?! ועוד משהו- ברכות לדוביצ'ר שמצא את החופזי הפסיפי (=קטן), איחולים לבז הציידים שאיתר אותו מחדש, וסחתיין לי על הטוויצ' המוצלח. באמת ציפור יפה, וסליחה מראש אם שכחתי מישהו.

dreaming h

New member
מה עם...

קורס היכרות ציפורים למי שבאמת מתעניין אבל מרגיש אבוד?...

osprey

New member
טוויץ איתי?

להרבה אנשים זה יהיה עונש ולא פרס
. תחשבו מה מחכה לכם - השכמה מוקדמת, תצפית של יום שלם בשמש הקופחת, סחיבת טלסקופ. אומנם יש הפסקות קפה אבל ההפסקות קצרות ונגמרות מהר... תחשבו טוב טוב מה מחכה לכם לפני שאתם עונים בפעם הבאה על חידת הזיהוי.

osprey

New member
כנראה שאני לא מספיק מפחיד

עדיין יש מי שמתלהב ועוד מוכן לסחוב את ערכת הקפה...

strix butleri

New member
כזכור, אין כמו קפה שחור

תוך כדי תצפית.זוכר ? פברואר 2003, סבכי אשלים בנחל ציחור שהופיע רק כשהמים רתחו... ( או, לחילופין, אולי זה היה בגלל שבדיוק ג'יימס הגיע ? ) ובנוגע לקורס צפרות- אני מוכן להדריך בשמחה כל מי שיש לו מגדיר, משקפת, ואוטו (רצוי שכור, לשם כניסה לדרכי עפר, חולות נודדים, מרעולי עיזים וכו').

למעלה