עדי היקרה ושאר חבריי הפורום

roniboom

New member
עדי היקרה ושאר חבריי הפורום../images/Emo140.gif

שאלה קטנה אני ובן זוגי מעונינים לעבור לתקופת מה לארה"ב .בן זוגי מחזיק בדרכון קרואטי וכן גם בעל אזרחות ישראלית , הוא בעל תואר שני באומנות ומתעסק באומנות ממוחשבת ויצירת משחקי מחשב .דובר חמש שפות .ואני רופאה סינית ודוברת שלוש שפות. ועכשיו לשאלה מה הסיכויים לקבל ויזת עבודה זמנית לאור הכישורים שצינתי? האם כדאי לנסות לקבל את אישור השהייה לפני ההגעה לארה"ב? מה קורה אם רק לאחד מבני הזוג יש אשרת עבודה?אנחנו עדיין לא נשואים ועוד שאלה כמה עולה למעסיק האמריקאי כל העינין הזה ?האם הוא נימצא תחת פיקוח רציני של הרשויות כל הזמן? אשמח לקבל תשובות ובנתיים יום נעים לכולם

roniboom

New member
ועוד שאלונת../images/Emo9.gif

עם איזה פספורט כדאי לעשות את כל הפרוצדורה הזאת הקרואטי או הישראלי?

אני אנסה לענות...

קודם כל, לשאלתך "האם כדאי לנסות לקבל את האישור לפני ההגעה" - התשובה היא לא רק כדאי אלא צריך. במידה ותכנסו על ויזת תייר לא תוכלו לעבוד, וכן שינוי הסטטוס עלול להדחות ע"י ה-INS כיוון שנכנסתם לארה"ב על ויזת תייר בעודכם מצהירים שאין בכוונתכם להשתקע, בעוד שכן היתה לכם כוונה כזאת, משמע שיקרתם, וזה יכול לגרום להרבה צרות. אז קודם כל למצוא מעסיק שיהווה ספונסר ויסכים להכין ויזות עבורכם. אני לא יכולה לענות לך לגבי המקצועות הספציפיים כיוון שאני לא ממש יודעת. התואר בכל מקרה נדרש לצורך קבלת ויזת H1, אלא אם כן אפשר להוכיח מספיק שנות נסיון רלוונטיות בתחום ללא תואר. בקישורי הפורום יש מאמר מאת עוה"ד של הפורום לגבי ויזות אלה. לגבי המעסיק, הוא צריך להוכיח שיש לכם כישורים מיוחדים שהוא זקוק להם ולא יכל למצוא בארה"ב. כל התהליך עולה למעסיק כמה אלפי דולרים (יותר קרוב ל-10 אבל אולי יעקב, עוה"ד של הפורום יוכל לתת תשובות יותר מדוייקות), והוא נמצא בפיקוח די צמוד של ה-INS. במידה ואתם לא נשואים כל אחד מכם בנפרד יצטרך למצוא מעסיק ספונסר שיוכל לארגן לו ויזה. לא תוכלו לקבל ויזות נתמכות אם אינכם נשואים. לידיעתך, ויזת H1 (בן הזוג והילדים הנתמכים של H1) אינה מאפשרת עבודה כלל.

Doron333

New member
h1b visa issues

Hi, The H-1B nonimmigrant category is set aside for foreign workers in "specialty occupations" and fashion models of "distinguished merit and ability." The workers in this category may be filling permanent positions in the U.S., as long as they depart the U.S. at the end of their authorized periods of stay, including any extensions of stay. A nonimmigrant in the H-1B category is an alien who is coming temporarily to the U.S. to perform services in a "specialty occupation". The alien is qualified through the appropriate degree, or through a combination of education and experience equivalent to that degree. Artistice occupations are usually less favorable by the immigration, but your computer experience could be used for a potential job title. You will need to have your Israeli degree evaluated for H1B purposes to determine if you qualify. Languages are not a valid factor for H1B visa purposes. I will need to evaluate your case more specifically to give you a better picture. If you marry, your spouse could be in the US on H4 visa but she will not be allowed to work. US employers do not have to pay anything for the process. You as the employee could pay for both the legal fees and the immigration fees. Some employers prefer this approach and will be willing to hire you. The average legal fees are $3000 for legal fees and 2000 for the immigration. Jacob American Immigration Services [email protected]

למעלה