עדי מנהלת הפורום שלום שלום

highlander

New member
עדי מנהלת הפורום שלום שלום../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

קודם כל -כל הכבוד לך על דרך ניהול הפורום וכן על המידע הרב שיש לך. יש לי שאלה קצת ארוכה-בעלי מתכוון ללמוד במסלול ישיר לדוקטורט בעוד שנה וחצי (כנראה בסנט-לואיס) . אני רוצה שתהיה לי אפשרות לעבוד שם. לי יש תואר ראשון בכלכלה ואהיה בקרוב רואת חשבון אולם אני מעוניינת לעשות הסבה להוראה לגיל הרך. חשבתי להתחיל ללמוד כאן בסמינר הקיבוצים ואת הקורסים שיהא עליי להשלים-להשלים שם. אך לפני כן הייתי רוצה שכשנגיע לשם אוכל לעבוד (בתקווה שבגן ילדים). רציתי לשאול כיצד יש לנו סיכוי להשיג ויזות j1,j2 כי הבנתי שלרוב נותנים את ויזות ה-f1,f2 ועם ויזה כזו איני יכולה לעבוד. ועוד שאלה-האם מעסיקים בגני ילדים ישראלים בחו"ל רק בעלי תעודות הוראה? אשמח מאוד לתשובה ממך ושוב תודה. מור

highlander

New member
שכחתי להוסיף משהו...

יש לי משפחה בארה"ב (דודים) אך לא נראה לי שזה יעזור...

efrat100

New member
אמנם לא עדי...

בדרך כלל ההבדל בין F ל- J הוא אם האוניברסיטה מממנת לבעלך את הלימודים (באמצעות מילגה מכל סוג שהוא - למשל אם הוא מתרגל או עוזר מחקר, או מקבל כסף). אם מובטחת לבעלך מלגה מכל סוג שהוא בעת הקבלה ללימודים, הוא צריך להתקשר/לכתוב אימייל למשרד הקבלה ולבקש את הטופס IAP 66 שזה הטופס שדרכו מקבלים ויזה J. בנוגע לגני הילדים/בתי הספר הישראלים בחו"ל - לפי מה שאני רואה כאן - לא רק שאת לא צריכה תעודת הוראה כדי ללמד כאן (למרות שזה לא יזיק) - מספיקה ידיעת העברית (וגם זה לא תמיד - אני מכירה אמריקאית שלקחה קורס עברית במשך שנה ועכשיו היא מורה לעברית - אבסורד). כך שאם תהיה לך ויזה J2 יש לך סיכוי טוב מאוד למצוא עבודה. אבל גם אם תקבלו ויזה F, כדאי לך (אולי אפילו מהארץ) לנסות למצוא עבודה בתור מורה לעברית, ואולי הם יוכלו לסדר לך ויזה מתאימה לעבודה. בהצלחה. אפרת

ברוב תכניות הדוקטורט

אין בעיה לבקש וגם לקבל ויזת J במקום F. אמנם ברירת המחדל היא F, אבל אם תפנו לאוניברסיטה בבקשה לויזת J כדי שתוכלי לעבוד לרוב לא תהיה שום בעיה. גם לאחר שכבר הגעתם הנה על ויזת F ניתן לעשות את השינוי, רק שלשם הגשת הבקשה לאישור עבודה תיאלצו לנסוע לישראל כדי להסדיר את הויזות בדרכון, לחזור ורק אז להגיש את הבקשה. קחי בחשבון שהבקשה לאישור עבודה ל-J2 מותנית בעובדה שאתם לא זקוקים לכסף כדי לממן את שהותכם בארה"ב - ותצטרכו להוכיח אמצעים למחיה. כמו כן, מרגע הגשת הבקשה, זמן העיבוד של ה-INS הוא תשעים יום. אפשר להגיש אותה רק לאחר שהגעתם לארה"ב ובשלושת החודשים עד שתקבלי את האישור לא תוכלי לעבוד. בגנים ישראליים וגם בבתי ספר, בתי כנסת והוראת העברית לרוב לא נדרשת תעודת הוראה. בבתי הספר הפרטיים והיותר יוקרתיים לרוב דווקא כן תידרש תעודת הוראה. בהצלחה!

למעלה