עדכון - בנושא ירקות ירוקים וקלקסן

etti34

New member
עדכון - בנושא ירקות ירוקים וקלקסן

בעבר קראתי בפורום הודעות לפיהן רצוי להמעיט באכילת ירקות ירוקים בעת הזרקת קלקסן, מחשש שהם (ויטמין K המצוי בהם) יסתרו את הפעולה של הקלקסן. בתור מזריקת קלקסן טריה - פניתי בשאלה בנושא זה לפורום המטולוגיה, בהנהלת ד"ר צבי ציצוביץ, וזו התשובה שקיבלתי : "אין כל קשר בין מאכלים ובין קרישיות יתר. יש משמעות למאכלים אצל מי שמקבל תרופות הנוגדות את פעולתו של ויטמין K (קומדין, למשל). לא רלבנטי לקלקסן. " הנה קישור לפורום למי שרוצה: http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-81,m-Doctors,a-Forums.html רק רציתי לעדכן.

../images/Emo51.gif על העדכון ../images/Emo45.gif

אני שמחה שקיבלת ממומחה בעניין תשובה שמיישבת אחת לתמיד את הספקות שהועלו גם כאן לא פעם. כל הכבוד שטרחת וביררת ותודה על שיידעת אותנו. עתליה

etti34

New member
../images/Emo92.gif ועל לא דבר. ../images/Emo207.gif - שאלה

ביומיים האחרונים התחילו אצלי מין כיווצים, או מן לחץ כזה, באיזור הרחם. לא משהו בלתי נסבל, אלא פשוט אני מרגישה כל הזמן ש"משהו עובד" שם, לפעמים זה חזק יותר ולפעמים זה חזק פחות. עד עתה לא הרגשתי את זה בהריון הנוכחי, למרות שאני יודעת שתחושות כאלה אכן מאפיינות תחילת הריון. לאור העובדה שזה לא היה עד לפני יומיים - האם יש סיבה להילחץ ?? האם אני צריכה להיבדק בדחיפות ??

נעמה92

New member
קודם כל

בלי לחץ אבל תלכי להיבדק כדי שתהיי רגועה, לדעתי ואני ממש לא רופא ולא כלום אבל זה חלק מההריון,

להיבדק תמיד כדאי

לגבי ה"בחיפות" - לא הייתי מגזימה. זה נשמע לי כחלק מהתרחבות הרחם שאפיינית לשלבים האלה בהריון. כל אישה חווה את זה אחרת, והתחושה משתנה גם מהריון להריון, כך שאין סיבה לחשוש כי התחלת להרגיש את זה רק עכשיו וקודם זה לא היה. בכל אופן, הכלל שאני תמיד פועלת לפיו הוא לשתף בכל דב שמדאיג אותי את הרופא שמטפל בי. שיחשוב שאת נג'סית או היסטרית, מה אכפת לך? בינתיים זה ההריון שלך והאחריות שלך היא לשמור עליו... עתליה

למעלה