עדכון בנושא סיור כתובות

עדכון בנושא סיור כתובות

עד לרגע זה לא קבלנו תשובה ממערכת הביטחון ומצה"ל מדוע לא קיים ביטוח למבצעי סיור כתובות ומדוע אין על כך שום תגמול. בימים הקרובים נצא עם הנושא לתקשורת בתקווה לתת דחיפה ראשונית לנושא.

פלסטיק

New member
אני בעד, שום דבר אחר לא יקדם

וגם לגבי רעש בתקשורת אני ספקן נסיון העבר מלמד שרק סירוב עוזר (ראה עניין הביטוח במילואים שזז רק אחרי שגדודי מילואים סירבו להתגייס). עצוב שצה"ל מכריח מילואימניקים לסרב בעל כורחם.

z i v1

New member
בהצלחה.

עדיין לא מבין אייך 'אנשים מהישוב' מוכנים שידרכו עליהם.

uncle131

New member
אני בעד.

גם אני קיבלתי תשובה מתחמקת ולא נראה לי שמשהו יכול להזיז דברים פרט ללחץ תקשורתי ו/או עתירה לבג"צ. תשובת קמל"ר : ביצוע סיור כתובות נדרש לבצעו במסגרת טווח זמן שניתן לכך, כלומר, לא מוגדרים יום ושעה, והחייל מבצעו במסגרת זמנו הפנוי. תגמול מילואים מטרתו תגמול בגין אבדן הכנסה ולאור העובדה שביצוע סיור הכתובות אינו נדרש לביצוע בשעות העבודה הרי שאין בו כדי לפגוע בהכנסת האזרח/החייל. בברכה, אילנית סביניק עוזרת קמל"ר

z i v1

New member
תשאל את הגברת הנכבדה בבקשה...

מדוע אזרח במדינה דמוקרטית, לאחר יום עבודה קשה בחייו האזרחים מחוייב לצאת לעבודה נוספת ( שעות נוספות?) בלי תגמול?

פלסטיק

New member
היא מקשקשת בקומקום

אני יודע את זה, אתה יודע את זה, ואפילו היא יודעת. ומה אם אני עובד 14 שעות ביממה? אז אני פטור מסיור כתובות? מי היא שתחליט לי מהן שעות העבודה שלי? ובלי קשר: מי היא שתחליט להשתלט לי על הזמן הפנוי ללא תמורה? אולי גם יתחילו לגייס אותי למילואים לחודש רק בשעות הערב והלילה ללא תמורה כי להערכתם הגיוס לא יפגע בהכנסתי? והתשובה הזו הגיע ממי שאמור ליצג את האינטרסים של המילואימניקים - בושה וחרפה

הסיור כתובות ניחשב כיום מילואים?

ומה הנורמות לגבי סיור כתובות זה בהיתנדבות או מה ?

פלסטיק

New member
היו פה שרשורים ארוכים בנושא

בקיצור: זה לא יום מילואים זה לא בהתנדבות, אם לא תעשה סיור יהיה ניתן לשפוט אותך

tezao

New member
יש לך בעיות קשות בהבנת הנקרא

הבנו שזה לא יום מילואים. אבל מאיפה הבאת שאם הוא לא יעשה ניתן יהיה לשפוט אותו? על מה ובאיזה סמכות? בדיוק מכיוון שזה לא יום מילואים, ואין צו כדין, אז גם אין לצבא שום סמכות לשפוט. לפיכך, מי שעושה סור כתובות ללא צו הוא לא יותר ממתנדב.

פלסטיק

New member
או שלך יש בעיות בהבנת הצבא

צה"ל שופט חיילים שלא עושים סיור כתובות. אתה טוען שזה בחוסר סמכות ואני מסכים איתך, אבל תנסה לדון עם שוטר צבאי שיבוא לקחת אותך, עם סא"ל מטומטם ששופט חייל לחודשיים כלא על מעבר כביש ברמזור אדום, או עם מדריך הכלואים כשתגיע לכלא על סמכותו של צה"ל לפי חוק השיפוט הצבאי. נראה איזו הצלחה תנחל שם. מי שעושה סיור כתובות כי הוא לא רוצה לעלות למשפט לא עושה זאת בהתנדבות. עצתך עלולה לעלות לשואל במשפט ועונשים, גם אם הם לא צודקים.

tezao

New member
התשובה פשוטה מאד

אני אגיד לך מה שאני תמיד אומר לסא"ל טיפש שמאיים בהליכים לא חוקיים: אני אתבע אותו א י ש י ת בבית משפט אזרחי. מאחר והוא חורג מסמכותו לא עומדת לו כל הגנה בפני תביעה מהסוג הזה והוא יאלץ להתמודד איתה לבד. תתפלא איך הוא יתקפל. ודרך אגב- כשאני אומר זאת זה לא סתם איום בעלמא ואני מתכוון לכך בכל הרצינות (אולי העובדה שאני עו"ד קצת נותנת חיזוק לזה אבל כל אחד צריך להיות אסרטיבי ולומר זאת).

למעלה