עדכון בקיעות פיתונים בורמזיים

montella

New member
עדכון בקיעות פיתונים בורמזיים

אז בקעו כ35 פיתונים בורמזיים קטנים וקצת נשכנים... 9 לבקנים כאשר אחד מהם מת תוך כדי הבקיעה. נשארו 8. כולם בריאים במצב מצויין. שאר הפיתונים גם כן בריאים, חלקם מתחילים לגלות סימני נשל, עיניים כחולות... אחד יצא עם עין אחת אז קראנו לו משה דיין... פרט למקרה מוות בודד ולמשה דיין כולם בריאים ללא פגמים. האמא עדיין ליד הביצים צריכה להתנשל היום או מחר, היא יצאה, עשתה סיבוב במים לצרכים שלה, זה מראה שהחילוף חומרים שלה תקין. אבל היא חזרה לקופסא חזרה, אחרי הנשל היא תאכל.\ הקטנים כרגע מחולקים ל3 קבוצות, 10 בכל טרריום, כאשר יתנשלו יאכלו לראשונה. הסיבה להחזקתם יחד היא שככה הם פחות פחדנים וכרגע הם רגועים יותר.

naja

New member
יפה.

אני אישית לא מחזיק נחשים אחרי הבקיעה\השרצה ביחד, בטח לא בקבוצות של 10. זה עלול להסתיים במוות של החלשים\קטנים יותר או בקניבליזם ובנוסף זה די קשה לעקוב אחרי הקאות והפרשות רגילות שלהם.

montella

New member
../images/Emo45.gif

כרגע כולם יחד להורדת אגרסיות, מה שעובד. בשבוע הקרוב הם יופרדו כל אחד בנפרד לטובת יחס אישי ומסור... קניבליזם אין, הטבע הוא דבר מדהים, איך הפ מזהים אחד את השני.

רן333

New member
מקרי קניבליזם בנחשים צעירים

קשורים בד"כ להאכלה. בלי להתווכח אתך על השאלה האם הם מזהים אחד את השני, אני יכול לנדב לך את ההערכה הבאה: אם תנסה לזרוק אפרוח לאחד הכלובים שבו אתה מחזיק 10 פיתונים בורמזיים צעירים אחרי נשל ראשון, המחשבות השלוות שלך בנושא הטבע ומדהימותו עלולות להתחלף מהר מאוד בצעקת "איך לעזאזל עשיתי דבר כזה?!"

youval osman

New member
אמת...

בעברי עבדתי תקופה אצל יבואן ידוע וכשהגיעו מתכדרים במשלוח (בכמויות מן הסתם) הם היו מוחזקים 7 פרטים בטרריום. ובכל האכלה היתה איזה "תאונה" קטנה,אחד מתחיל לבלוע רגיל ,מהרא והאחר מצטרף לאותו עכבר רק מאחורה,ואז...מי שפותח פה ראשון הרוויח ארוחה חלקלקה. עיניין של שניות. כל ה"תאונות" נגמרו טוב כי אני היתי באזור לשלוף את הנבלע מהלוע של הבולע...מזל.. שים לב...

montella

New member
מסכים במאה אחוז!

כרגע הם מוחזקים יחד עד הנשל הראשון. אחרי נשל הם יופרדו ויקבלו את הארוחה הראשונה בנפרד. כל מילה בסלע.

יפה מאוד

כמה ביצים היו סך הכל בהטלה אתה יודע? הם לא חייבים להרוג ולאכול אחד את השני, לפעמים הם נושכים וחונקים מה שזז להם מול הפרצוף ואם זה אחד האחים זה לא תמיד משנה. אבל עד שהם משחררים הוא כבר עלול למות... אני במקומך הייתי מעיף את הערימה של הביצים הריקות, זה סתם לכלוך שעלול ליצור קרקע פוריה במיוחד לכל מיני חיידקים שאתה לא רוצה לשמוע עליהם בקרבת הנחשים שלך.

montella

New member
53 ביצים!!

אכן כעצתך, ואחרי שהאמא הגדולה התנשלה, היא קיבלה היום ארוחה. היא יצאה מהבית הקטן, וניקינו וחיטאנו את כל האיזור. נספרו וצולמו 53 ביצים! כל הביצים שהיו על הקרקע נרקבו כתוצאה מחלחול מים כך שיכלו בשקט לבקוע עוד 20 פיתונים... מה שכתוב בספרות על תטולה ראשונה של 15-20 לא מדוייק במקרה הזה...

לא נתקלתי בספרות במספרים כאלו

ואני לא לגמרי בטוח שתטולה ראשונה היא משמעותית במיוחד, זה בעיקר תלוי בגודל של הנקבה ובמצב הבריאותי שלה.

רן333

New member
חבל, אבל בכל מקרה בקעה לך כמות יפה.

להבא, הייתי שוקל הערכות להדגרה מלאכותית. כשזה נעשה כמו שצריך, זה יכול להעלות יפה מאוג את אחוזי הבקיעה. למעשה, זה מעלה את אחוזי הבקיעה לסביבות ה-100%.

naja

New member
המספרים האלה מוכרים לי.....

מסתבר שלפני כמה חודשים היה דיון סביבם בפורום..... הנה מה שרשמת אז....

למעלה