עדכון: ויתור על ריצה

lahadam

New member
עדכון: ויתור על ריצה../images/Emo178.gif

שלום לפורום המקסים. שאלתי פה לא מזמן על טיפים לרצה מתחילה. ובינתיים, למרות שלא השתתפתי בדיונים קראתי פה הרבה. ניסיתי וניסיתי לעבור מהליכה לריצה. הצבתי לעצמי יעד התחלתי של דקה ריצה. לא משנה כמה ניסיתי, נשברתי בדיוק בסוף הדקה - מקסימום 90 שניות. סוף סוף גיליתי מה שובר אותי: הכאבים ברגליים. היום הייתי אצל אורתופד ושאלתי אותו לפשר הכאבים. לטענתו מדובר בשברי מאמץ או "השלב שלפני" שברי מאמץ. בהחלטה של רגע החלתטי לוותר על ריצה ולהתמיד ברכיבה. אז במסגרת מגמת היציאה מהאגף הסגור (אולם הספינינג) לאאוטדורז אתחיל בקרוב לרכב על אופניים (לא במקום הספינינג - בנוסף). יש לי בבית אופניים של גיסי שנסע לחו"ל לתקופה ארוכה אך איני יודעת עליהן כלום (כביש/שטח - איך יודעים?, גודל ועוד...), אבל לפחות זו התחלה. אני יודעת שאני בכושר טוב, ומוטיבציה כמובן שיש.... כרגע אני סובלת (אשכרה) מנקע ברגל קל שארע ברב טיפשותי. זו הסיבה שהייתי אצל האורתופד היום אך בקרוב אהיה שוב כשירה.
אז תודה לכן, הקריאה פה בפורום בהחלט מוסיפה למוטיבציה
וכמובן לידע. אני מקווה להצטרף לאחת מקבוצות הרכיבה בקרוב, אחרי קצת אימון אינדיבידואלי.

zzebra

New member
קודם כל- תרגישי טוב!

אופני שטח- גלגלים עבים מחוספסים, כידון אופקי ישר פחות או יותר, יש קפיצים (שיכוך) במזלג הקדמי (מעל הגלגל הקדמי) ולפעמים גם באחורי (תלוי באופניים) אופני כביש- גלגלים דקים דקים, כידון מסולסל כזה שיורד כלפי מטה, אין שיכוך. זה ככה ממש ממש בכללי כדי להבדיל.

lahadam

New member
תודה כפולה

האם כדאי לרכוב גם בחוץ עם נעלי הספינינג? מה קורה אם חלילה נופלים? לא נשארים "תקועים" בפנים? כדאי להתחיל עם נעליים רגילות? כדאי להתחיל בקבוצה או לבד?

bs69

New member
יש קליט פנייק

ניתן לרכוש קליט פניק לנעלי ספינינג/רכיבה מתחבר ויוצא בקלות, ממש אתמול התחלתי להשתמש גם ברכיבה וגם בספינינג ,אחלה דבר . זה לאחר שפעם עם הקליטים הקודמים נשארתי תקועה בפדל עם סוף לא נעים.

efratramati

New member
בעיות רגליים בריצה

לא מכירה את האורטופד שלך ובכל מקרה מציעה לקבל חוות דעת ממישהו שקשור לרפואת ספורט. מהניסיון שלי גם נעליים לא מתאימות (כם מפירמה נחשבת) יכולות לגרום כאבים במקומות לא צפויים. מי שיש לו רגישויות ברגליים רצוי שיבדוק את הנעליים. אני למשל החלפתי נעל (יקרה מצויינת ומתאמת) אחרי שבועיים בגלל כאבים איומים מתחת לברך והכאבים ההם נעלמו במיידית.

susieada

New member
ויתור על ריצה או בדיקה נוספת?

היי, כאבים ברגליים - למיניהם, באמת סיבה לדאגה, אך, לא הייתי מוותרת בקלות על ריצה לחלוטין, אלא ללכת, כמו שאפרת כתבה, למומחה ספורט - פיזיותרפיסט או אורתופד, לבדיקה מעמיקה עם הצעות לטיפול. אני בעד להתקדם בזהירות, בליווי מקצועי, כדי למצוא את הפתרונות לכל מכשול! בהצלחה! סוזי

lahadam

New member
כל מה שאת אומרת הוא נכון. אבל...

כנראה שזה לא ממש בוער בי ניסיתי... לא הלך טוב... עוברת לאתגר הבא....

susieada

New member
בחיבוק ותמיכה לבחירות שלך!

רק את יכולה לחוש מה הכי מתאים לך!

למעלה