עדכון! ושאלה...

רונית 294

New member
עדכון! ושאלה...

לא. אני לא בהריון... רק רציתי לעדכן שאתמול עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית בעקבות הדימומים מאז הלידה. בערך כל שבועיים מקבלת וסת ארוכה של כ 7, 8 ימים וגם בשאר הזמן יש הכתמות כלשהן. ההיסטרוסקופיה עברה בהצלחה וראיתי במצלמה איפה גדלו התינוקות שלי... זה היה קצת עצוב לחשוב שגדלה שם עוד תינוקת שלא זכיתי לראות, להכיר ולגדל. הרופא אמר שאין שארית וצריך להמשיך בבירור. ככל הנראה הדימומים על רקע הורמונלי למרות שהבדיקות ההורמונליות חזרו תקינות. אז איפה הבעיה? שטיפול הורמונלי מהסוג שצריך הוא טיפול שמונע הריון וכידוע אני אשמח להריון נוסף כרגע. צריכה ללכת לרופאה ולראות מה יש לה להציע. ומצד שני, אולי אני טועה להיות בלחץ להריון שוב וצריכה לשמוח בתינוקת שנולדה רק לפני כ 4 חודשים ובביתי הגדולה והמקסימה שהיא כמו חברה קטנה. בנוסף, דיברתי השבוע עם הבוס שלי על קידום בעבודה והוא הציע לי משהו טוב. מה דעתכן? והאם יש לכן רעיון ממה יכולים לנבוע הדימומים?
 

ו ו ר ד 7

New member
מנסה

מעבר למה שצריך לבדוק במישור הקונבנציונאלי שלצערי אני לא יודעת להוסיף לך בזה.

יש לי כמה שאלות - איך את מטפלת בעצמך באופן כללי מבחינת תזונה, שתיית מים, שינה?
 

רונית 294

New member
אז ככה...

לישון אני ישנה טוב. לרוב כ 10 שעות בלילה. לפעמים קצת פחות לפעמים אפילו יותר. סתיו ישנה רצוף בערך מגיל שלושה שבועות. מבחינת תזונה מעולם לא הקפדתי... אני מאלה שלא אוכלות פירות וירקות ולא אוהבת מאכלים בריאים. אוהבת ג'אנק, פחממות ובשר. הייתי ככה מאז ומתמיד. לגביי מים, בהריון תמיד הסתובבתי עם בקבוק מים. מאז שילדתי אין לי בקבוק מים ומידי פעם מוזגת לי מהתמי 4. שותה לרוב נס קפה או זירו. העניין הוא שתמיד הייתי ככה ומעולם לא היו לי בעיות במחזור. תמיד הוא הגיע כל 28 ימים... ללא יוצא מן הכלל אלא אם היה הריון. עכשיו ללא ספק אין הריון ויש דימומים בלתי מוסברים. אז מה עושים???
 

ו ו ר ד 7

New member
תראי,

דברים משתנים. עברת הריון ולידה, עברת מתחים נפשיים ורגשיים לא פשוטים
והגוף מגיב בדרכו. הגוף שלך יצא מאיזון ולוקח לו זמן לחזור, את צריכה לעזור לעצמך בתהליך.
מעולה שאת ישנה טוב.
אם קל לך יותר לטפל בנושא של השתיה מאשר של התזונה את יכולה להתחיל עם זה - יש סיכוי טוב שהקפדה על 2 ליטר מים ביום תעשה הבדל גדול. ועוד דבר - להתחיל כל בוקר עם לשתות לימון סחוט טרי בכוס מים.
יקח כמה ימים עד שזה יתחיל להשפיע אבל אם מתמידים לאורך זמן יש לזה השפעה גדולה על הסדרת הדימומים.
 

רונית 294

New member
אם רק הייתי יכולה לשתות לימון...

אני אקיא את זה מיד. אני לא יכולה להכניס לפה פירות וירקות או אפילו לימון. זה מאוד מגעיל אותי. אבל בהחלט אנסה את עניין המים. אולי יעזור.
 
היי רונית

את חייבת לדאוג לעצמך!
אני יודעת שכל הריון הושג אצלך אחרי חודשים ארוכים של נסיונות, שלא לדבר על האבדן הקשה בהריון השני, שהוביל אותך לכאן.
א ב ל
את יודעת שאם לא תטפלי בגופך, תתכנה בעיות בהריון הבא, שלא לדבר על כך שעד שהדימום לא יפתר - טכנית תמשיכו לשמור נידה ולא יהיה שום הריון.
לעניות דעתי הרשי לעצמך להנות מהבכורה (לא זוכרת אם ציינת את שמה) ומסתיו הקטנה, טפלי בגופך - ובתוך כמה חודשים תוכלי לחזור ולנסות אם תרצי.
כל זה עוד לפני שאלת הקידום בעבודה או מעבר למקום עבודה אחר.
מחזיקה אצבעות שהכל יסתדר תוך שבועות או לכל היותר חודשים בודדים.
&nbsp
 

רונית 294

New member
תודה על התגובה...

חשוב להדגיש שכל 4 ההריונות שלי היו ספונטנים... אי אפשר ממש לומר שלקחו חודשים ארוכים. אומנם לי זה נראה כמו נצח אבל למעשה לקח בין 4 חודשים לשנה להשיג אותם. זה לא נחשב המון ותודה לאל ללא התערבות. פשוט עכשיו חשוב לי פער קטן יותר וכל הדימומים האלה רק מעכבים. אני בהחלט מטפלת ולא מזניחה את העניין ואלך ככל הנראה לפי מה שתגיד הרופאה. אני לא מציינת את שמה של הגדולה כי יש לה שם מיוחד מאוד ואם מישהי כאן מכירה אותי תזהה מיד. היחידות שיודעות מי אני זה רק כמה בנות מהפורום שאני בקשר איתן בוואטס אפ. אבל לא מישהו מהחיים האמיתיים מה שנקרא. חחחחח
 
היי רונית

קודם כל טוב שעברת היסטרו, ונשמע שעבר בסדר פיזית (לא ציינת אחרת) וטוב שהיה תקין.
האם את מניקה, או יש שרידי חלב, לא שאלתי ולא אמרת, זה משבש הורמונים חבל-על-הזמן.
אני אישית לא הייתי הולכת על הריון כל כך מהר כי פיזית זה כל כך מתיש להיות בהריון עם תינוק. עשיתי את זה בהריון של אושרי (רוני היתה בת שנה כשנכנסתי) והיה לי כל כך קשה, שאני מעולם לא אחזור על זה שוב (עכשיו אני בהריון עם רוני בת כמעט שש וההבדל צורב לי את הנשמה, עד כמה שבפעם הקודמת זה היה קשה עד בלתי אפשרי, ועד כמה שהיחסים שלי עם רוני התינוקת דאז נפגעו בעקבות חוסר התפקוד שלי בהריון, וכמה שעכשיו זה כמעט חסר משמעות הירידה החלקית ביכולת הפיזית שלי).
את יודעת מה, לא רק בגלל החלק הפיזי, גם נפשית ילד חדש זה המון משאבים, והריון חדש ומלחיץ זה המון משאבים, האם את בטוחה שיש לך אותם? והאם לא כדאי יותר להשקיע את המשאבים האלו בתקופה הקריטית הזאת של גידול תינוקת ופעוטה במקום להכנס לעוד סחרור בלי לעצור?
רונית, שלא תטעי, אני כל כך מבינה את הצורך הזה בילד, אני יודעת כמה זה שורף לך. אני אפילו זוכרת איך שרוני נולדה בהריון תמים ראשון וכמה ניסיתי להכנס להריון אחר כך מיד אחר הלידה, וכמה דימומי אכזבות זה לקח (10) עד שהפסקתי להניק ונקלטתי ביומולדת שנה בדיוק. וכמובן יש ארבע שנים אחרי אובדן, שבהן נמנעתי מלהרות וזה שרף לי כל יום, כל מחזור, כל תא ותא בגוף. אז אני יודעת מה זה אומר לחכות.
ויחד עם זאת אני יכולה להגיד שההריוןנות הללו, של רוני ואושרי, היו צפופים מדי. זה לא היה מתאים עבורי. לא בגלל התוצאה שאושרי מת - בגלל הדרך. בגלל שקרסתי והתפרקתי ואיבדתי תפקוד בהריון, בגלל שרוני התרגלה לבלות עם סבתות ואבא שלה במהלך ההריון ובגיל שנה ותשעה חודשים, כשילדתי וכביכול חזרתי - הייתי ברירת מחדל בשבילה. לא הייתי האמא המועדפת עליה כדי לשחק או לרוץ אליה כשבוכים. ברירת מחדל. כי לא הייתי שם, כי הקאתי ושכבתי לנוח ולא יכולתי להתכופף במשך שליש מזמן החיים שלה. וזה היה מחיר שלא ידעתי שאני אצטרך לשלם, כשנכנסתי להריון ההוא, ואני לא מוכנה לשלם אותו שוב. לעולם לא הריונות צפופים בשבילי.
מציינת, שבזמן הריון אני מרגישה רע בצורה די קיצונית כל 9 החודשים, על כן הבעיה בכלל. מי שמרגישה טוב בהריונות זה בטח סיפור אחר, איך אוכל לדעת? אבל, כן רציתי לחלוק איתך את החששות שהריון עם תינוק קטן בידיים מעלה בי, כי אם הייתי יודעת על זה מראש, שאני אשלם ביחסים שלי עם רוני כל כך הרבה, ושזה יקח כל כך הרבה זמן לשקם אותם - הייתי סוגרת רגליים.
&nbsp
נ.ב. זכורה לי בעיה כזו אצל חברה, מחזור שהשתגע והופיע כל שבועיים למשך שבוע בלי שהיתה איזושהי בעיה, גם פרופיל הורמונלי תקין. והיא באמת נטלה גלולות כחודשיים או שלושה וכשהפסיקה המחזור הסתדר יחסית. לא חזר לתבנית המקורית של 28 יום, אבל היה סדיר עם 21 יום, בגבולות הנורמה. היא נכנסה להריון אחרי ללא בעיה.
 

רונית 294

New member
כמה דברים...

1. אני לא מניקה. שאבתי והנקתי חודש וחצי חלקית והחלב התייבש לאט לאט עד שנגמר כשהייתה בת חודש וחצי. 2. אני מאלה שאין להן תופעות בהריון. ב"ה. בכלל. כלום. הדבר היחיד שיש זה קצת עייפות בשליש ראשון. 3. הפחד העיקרי שלי מעוד הריון זה הלחץ שהוא יכניס אותי אליו. בכל זאת, לאור כך שהאובדן שלי היה על רקע של לידה מאוד מוקדמת אצטרך בהחלט לשמור על עצמי. 4. בא לי משהו לצפות לו. להתרגש לקראתו שוב. ואולי גם בולבולון :)... 5. אני רוצה להתחיל להבין מה קורה איתי מבחינת קריירה וכל עוד אני בתקופה של ילודה אני מרגישה שלא ממש יכולה להתקדם להחלטה. 6. אשקול כמובן לקחת גלולות לחודש לפחות כדי שאוכל לקיים יחסים עם בעלי. אנחנו שומרים נידה ולכן יצא ששכבנו רק פעמיים מאז הלידה. 7. באיזה שבוע את כרגע?
 
כתבתי תשובה והיא נעלמה לאנשהו

אני שבוע 12 מחר
וקודם כל טוב לשמוע שהצרות שלי לא רלוונטיות לגבייך, ולפחות מישהי מרגישה טוב בהריון :)
מאוד יכולה להזדהות עם סעיף חמש, גם אותי זה תוקע אבל בעצם - זה לא אמור לעכב. זה שאני מחליטה שאין לי ראש ומשאבים נפשיים לשינויים בקריירה - זו קביעה שלי, וזה לא בהכרח נכון. וזה שאני מחכה לחופשת לידה כדי אולי לעזוב - זה גם תרוץ.
המעסיק שלך כשדיבר על קידום אמר משהו על הריון עתידי? אני מניחה שהוא יצא מתוך נקודת ההנחה שזה לא הריון אחרון שלך. אולי כדאי שתלכי עם ההצעה אם היא מוצאת חן בעינייך בלי קשר להריון (לא מדובר בעבודה שאסור לבצע בהריון, נכון?)
 

רונית 294

New member
אמממממ....

לדעתי המעסיק שלי חושב שהריון נוסף לא בחשבון כרגע אלא בעתיד הרחוק יותר. ולא רוצה שידע אחרת. זו משרת ניהול כלשהי. משרה משרדית. אני עובדת באותה חברה 10 שנים ויש לי קביעות כך שלא יכולים לפטר אותי אלא אם אעשה משהו יוצא דופן. אבל כאילו לא רוצה לדפוק את המערכת. אין ספק שבכל מקרה אני רוצה לקחת את המשרה הזאת אם אכן יתאפשר. (זה להחליף מנהלת צוות שיוצאת לחופשת לידה וכנראה לא תחזור)... אבל כאילו מתלבטת מה בכלל לעשות עכשיו. עדיין לא ראיתי את הרופאה שלי. אין תורים קרובים ומנסה להיכנס היום דחוף.
 
לכי על זה

גם להדחף לרופאה - עדכני
וגם המשרה נשמע כמו רעיון מצוין, כי בכל מקרה עד שהמחזור מסתדר, ועד שאת נכנסת להריון ועד שאת מגיעה בכלל למועד הלידה יש לך שנה בספירה גסה לעבוד בתפקיד חדש. ועד אז אולי בדיוק תתחלפי בחופשות לידה עם המנהלת שאת באה להחליף :))
&nbsp
 

שירהד1

Member
מנהל
טוב, אני מתארת לעצמי שאת כבר יודעת מה אני רוצה לכתוב לך-

1. ברור שאת צריכה לקבל טיפול רפואי כדי להסדיר את הנושא של הוסת. אין פה בכלל מה לדבר. זה עניין רפואי. נקודה.

2. את לא באמת רוצה לנסות ולהיכנס להריון בצורה הזו. א- איך אפשר מבחינה טכנית, לא כל כך ברור לי. ב- מה פתאום לנסות ולהיכנס להריון כאשר יש בעיה רפואית? ברור שלא! קודם כל פותרים את הבעיה, אחר כך עושים חושבים מחדש.

3. קידום בעבודה- ברור שכן!- אם זה אכן משהו טוב, שמעניין אותך, והשכר נאה, ושעות העבודה נראות לך (לכל אחת מתאים משהו אחר). מה הקשר עכשיו לעוד הריון?
את צריכה לשקול את נושא הקידום בעבודה לפי מצבך היום, לפי מה שמתאים לך כיום מבחינת שעות, כמות משרה, משכורת, מיקום, סגנון העבודה, התפקיד והתאמתו לכישורייך ועוד ועוד.

4. באשר לנושא הנפשי- אני ידעתי שאני רוצה עוד ילד, כאשר הבן שלי (האמצעי) היה בן חודש. בגלל שעברתי ניתוח קיסרי, לא היה מה בכלל לדבר בהיבט הרפואי לפחות עד שיהיה שנה, אבל בגלל שבעלי לא רצה עוד ילד, כבר התחלתי לעבוד עליו בדיבורים כאשר ניצן היה בן כמה חודשים.
אני מבינה את הרצון החזק בעוד ילד, אבל כרגע- בהיבט הרפואי- זה ממש לא רלוונטי עבורך. צריך לטפל בכך, ואחר כך לשקול- מתי הכי נכון לנפש להיכנס שוב לסחרחרה הזו.

5. וברור שאת צריכה לשמוח, ולשמוח הכי בעולם בסתיו בת ה-4 חודשים ובאחותה הגדולה. בטח! הכי בעולם! הכי הכי!


שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028
 

רונית 294

New member
נכון מאוד.

מסכימה עם כל מילה שכתבת ואלו אכן כוונותיי... רק שהרופאה כבר תטפל בי! זה נמאס כל הדימומים האלה.
 
שני הסנט שלי

לא חושבת שיש בעיה עם טיפול שהוא מונע הריון. הרי עם דימומים בילתי פוסקים לא נראה לי שאפשר להרות אפילו אם לא שומרים נידה - איך הרחם יקלוט עובר אם הרירית כל הזמן נושרת? אולי דווקא הורמונים סיננטטים במשך חודש-חודשיים יעשו "איתחול" למערכת ואח"כ יחזור המחזור הסדיר. זה שבמקרה משתמשים באותם הורמונים למניעת הריון בנשים אחרות לא אומר שעבורך הם לא המפתח להריון הבא. וגם אם לא יודעים בדיוק מה הבעיה, הקסם ברפואה הוא שרק צריך לדעת מה הפיתרון. אחרי ששללו בעיות אפשריות בבדיקה שעשית, אם יש טיפול שפותר את הדימומים, לא ממש משנה מה גרם להם מלכתחילה.
לגבי קידום בעבודה - לדעתי ברור שלהמשיך ולהתקדם עם הקריירה אם זה תפקיד שקוסם לך. לא צריך לשים אותה בהולד כל עוד את מתכננת עוד הריונות. גם בתפקיד בכיר יותר תוכלי לחשוב איך לשלב את ההורות עם העבודה. חוץ מזה גם אם הכל יתקדם בצורה מושלמת ועוד חודשים בודדים תהרי שוב, זאת אומרת שתעבור לפחות שנה עד חופשת הלידה הבאה. ומי יודע איפה תהיי מבחינת התפקיד בעוד שנה שלמה? יש מספיק מכשולים בדרך, אל תוסיפי עוד מכשולים בעצמך.
&nbsp
&nbsp
 

רונית 294

New member
את צודקת בהחלט...

ואני מוכנה לקחת כל דבר כדי להסדיר את הבלאגן הזה כבר! רק רוצה שיהיה לי סיכוי כלשהו להריון. אפילו בשבועיים האלה בין הביוץ למחזור שאת אולי בהריון. זה כיף נורא. אבל כמובן שזה ממש לא אפשרי כרגע עם כל הדימומים האלה. מנסה להידחף לרופאה היום כי אין לי תור ולא נראה לי שהיא תסכים לקבל אותי ובטח עוד שבוע אקבל מחזור שוב.
 

רונית 294

New member
עדכון משמח!

הייתי אצל הרופא. לא צריך גלולות למניעת הריון. יש טיפול בכדורים אחרים שלא מונעים הריון. ישששש! הלוואי ואצליח לעשות סקס כבר.. ואולי גם איזה הריון...
 
למעלה