עדכון ושאלה

אדומה2

New member
עדכון ושאלה

ערב שבת שקט ונעים לכולם, אבא שלי התחיל טיפולי הקרנות ביום רביעי, 10 סה"כ, בתל השומר. הבנתי שבעצם, אם יהיו תופעות לוואי אז הן תופענה בשלב יותר מאוחר, משהו כמו שבוע שבועיים אחרי, ולא מיד. הבנתי נכון? אני שואלת פשוט כי אבא שלי היום ניסה פעם ראשונה לאכול אוכל קצת יותר כבד והוא הקיא, דבר שהוא ממש לא יומיומי אצלו, ואח שלי העלה סברה שזה בגלל הטיפולים. הייתי מבינה אם היה אפקט מצטבר, אז יכול להיות שיש אפקט מצטבר על כימותרפיה? האמת, כתבתי שאלה, והנה מסתבר שיש יותר מאחת.
התחלתי לכתוב מפני שרציתי לשאול אם מישהו פה נתקל בתופעה של שפתיים יבשות מאוד מאוד עקב שימוש במורפיום, ואם כן, מה עזר, פרט לבליסטקס? שבת שקטה לכולנו, יעל

אמה32

New member
יעל

אני אשמח לשמוע בעיקר את דעתך בנוגע להחלטה אסף הרופא (כימותרפיה) מול תל השומר (הקרנות) מאחר ויש לך ניסיון עם אסף הרופא וסלע ועכשיו התחלתם עם תל השומר. תודה ומקווה שההקרנות יעברו בקלות.

אדומה2

New member
אמה

מבחינת הצוות, בשני המקומות הצוות נעים מאוד- אני מדברת איתך מבחינת האחיות. תל השומר יכול להיות אולי קצת עגום מבחינת המבנה (למרות שהואצ מוד למקום החדש שבונים שם...), אבל כל מי שדיברתי איתו שם היה נעים, אדיב ומחייך, שזה נעים מאוד. באסף הרופא, פרט לד"ר סלע (שאולי הוא פשוט קמצן בחיוכים, לא יודעת, אולי השרירים בפנים התנוונו?? סתם נו....), גם כן כולן מחייכות, אבל יש שם משהו מאוד לחוץ באוירה, בעיניי. אבל הן צוות אחיות מעולה, בהחלט. אני חושבת שכדאי לכם לחשוב גם על פקטור הנוחות- לאן יותר נוח להגיע, מהי הדרך היותר נוחה לכם- בכל זאת, הטיפולים הם קשים ויכולים להשפיע בצורה קשה על הנסיעה, אז כדאי גם לקחת את זה בחשבון.... אבל מההתרשמות שלי, שני המקומות טובים מבחינת הצוות הרפואי.

הקרנות

ההבדל בין כימותרפיה להקרנות הוא שאת התופעות של ההקרנות באמת לא מרגישים מיד, אלא יומיים שלושה אחרי הטיפול הראשון ויש להן באמת אפקט מצטבר. יכול להיות שהגוף של אבא שלך עדיין לא התאושש לגמרי מהכימו ולכן יש להקרנות השפעה כזו, ואני חושבת במיוחד כשמדובר באזור הבטן כי שם הרקמות מאד עדינות ובגלל שהן כאלו שמתחלפות בתדירות גבוהה אז הן גם סופגות יותר מהכימו ונפגעות יותר. עד כמה שאני זוכרת, אצלי הופיעו תופעות לוואי של ההקרנות ממש יומיים שלושה אחרי הטיפול הראשון. אני מצרפת לך לינק לגבי הקרנות, אולי כדאי שבתקופה הזו של הטיפולים, למרות שהיא קצרה, הרי היא לא ניתנת לגוף שהוא בריא ומסוגל להשתקם מהר. אולי כדאי בתקופה הזו לנסות לשנות קצת הרגלי תזונה, לאכול פחות אוכל "כבד", והקפיד לשתות הרבה, כי ההקרנות מייבשות את הגוף. מאד יכול להיות שהיובש בשפתיים קשור לזה, אז שוב - לשתות הרבה הרבה מיים. סופשבוע נעים

אדומה2

New member
תודה על האינפורמציה

אני אבדוק את הלינק כשאגיע למחשב בבית, עם יותר זמן. ממה שאמרו לנו בתל השומר, מאחר וההקרנות הן בחלק של בטן תחתונה ודי רחוק מהקיבה, יתכן מאוד ולא תהיה השפעה בכלל על בחילות והקאות- אבל תיאוריה שמים בצד כשמגיעים לפרקטיקה, את זה כבר אני יודעת. גם אמרו לנו שם שהתופעות צפויות הלגיע רק שבוע שבועיים אחרי ומאחר ויש לו סטומות, התופעות שהיו צפויות מבחינת יציאות וצריבה במתן שתן- לא היה צורך להרחיב יותר מדי דיבור לגבי אבא שלי אלא רק לומר לו לשים לב לשינויים. אבל לגבי אכילה ושתייה- לא ידעתי וטוב מאוד לדעת. הרגלי תזונה אין הרבה מה לשנות, הוא בקושי אוכל וחי בעיקר על אינשור. היובש בשפתיים התחיל גם לפני ההקרנות ודי סמוך לנטילת המורפיום, וגם נאמר לנו שזה מאוד יכול להיות תופעת לוואי של מורפיום. תודה יקירתי.

למעלה