עדכון זמנים לתהליך GC על בסיס נישואים לאזרח מהארץ

etsh19

New member
עדכון זמנים לתהליך GC על בסיס נישואים לאזרח מהארץ

שלום,

הנה עדכון הזמנים הנוכחי שלנו:

שלחנו טופס i-130 לUSCIS בשיקגו באמצע חודש יוני באמצעות דואר ישראל EMS הגיע לשיקגו תוך ארבעה ימים.

סוף יוני קיבלנו אישור (NOA1) והטופס הועבר לנברסקה. נכון לעכשיו לנברסקה לוקח 10 חודשים לאשר את הטופס(NOA2).
זה היה בעייתי מבחינתינו מכיוון שאני אמור להתחיל ללמוד תואר שני אז הגשנו בקשה לEXPEDITE כאשר קיבלתי אישור קבלה ללימודים באמצע דצמבר והיא אושרה.

קיבלנו אישור(NOA2) שהטופס נשלח לNVC בסוף דצמבר ושהוא התקבל שם תוך יומיים. לNVC לקח קיבלנו שלושה שבועות להביא לנו מספר קייס וכך הגענו לאמצע ינואר. מילאנו את הטפסים האלקטרונים והתשלומים למינהם תוך שלושה שבועות בערך. ואז שלחנו להם בתחילת פברואר את חבילת הAOS וה-IV. לקח להם שלושה שבועות לאישור הקייס מרגע קבלת החבילה שלהבנתי זה הזמן שלוקח להם היום וזה הרבה יותר מהר ממה שהיה פעם.
מאוד ממליץ בשלב הNVC להיות פרו אקטיביים ולהתקשר כל הזמן מכיוון שלוקח להם מלא זמן לשלוח עדכונים במייל. אני בטוח שהורדנו חודש מהתהליך רק על ידי זה שהתקשרנו כל כמה ימים לברר מה קורה והתקדמנו ולא המתנו למיילים מהם.

לפי הNVC הם קובעים ראיונות בשבוע האחרון של כל חודש ובשבוע הראשון של כל חודש לחודש שאחרי. כלומר לפי מה שהם אמרו ייקבעו לנו ראיון רק בסוף החודש הזה(מרץ) והוא יהיה למתישהו בחודש מאי.

מקווה שהעדכון הזה עוזר לאנשים בתחילת התהליך לתכנן את הזמנים שלהם. אך ניתן להבין שהתהליך מהארץ לוקח שנה וחצי למי שאין סיבות מיוחדות להאצה

etsh19

New member
יש ראיון! מה הלאה

שלום לכולם,

התקשרתי אתמול לnvc ונאמר לי שנקבע לנו ראיון לסוף חודש מאי לשגרירות בירושלים(המועד אחרי יום העצמאות אז זה כבר שגרירות ולא קונסוליה )

נקבל את המייל בשבוע הבא. אשמח לקבל דגשים לגבי איך להערך
תודה

למעלה