עדכון חומצה מאלית

dorgad

New member
עדכון חומצה מאלית

לצערי, הקיבה שלי בזמן האחרון יצאה מאיפוס. לא ברור לי אם זה כתוצאה מהחומצה המאלית (הפחתתי נטילתה ל-0 עד 2 ביום), או שבנוסף לכל הבלגן של הפיברו', יש לי גם מעי רגיש/ז. מה קורה אצל יתר חברות קבוצת הניסוי? אשמח לעדכונים. דור

הקיבה יכולה לצאת מאיפוס מכל מיני

סיבות, במיוחד בקיץ. זה גם תלוי איך היא יוצאת מאיפוס. ותלוי גם מה קורה לך בחייך ככלל, תסמונת המעי הרגיז היא אופיינית בחולי פיברו. הסיבה היא בדרך כלל קנדידה ונזקיה. הקנדידה פוגעת ברקמת המעי וגורמת למולקולות לא רצויות לחדור. בנוסף, התפתחותה פוגעת במאזן החיידקי במעיים, היא בדרך כלל מתפתחת כשחומציות הקיבה נמוכה מהרצוי, לפעמים יש בעיה בפעילות האנזימים, והתוצאה הכוללת היא: עיכול לקוי וחדירת חומרים אלרגניים לגוף. כרגע, אל תתני לזה להפריע לך לקחת את החומצה המלית - לא ידוע לי על קשר. במסגרת מבצע הניקוי שלנו, תהיה התייחסות מאוד מרכזית לכל עניין מערכת העיכול. הוא יחל מיד לאחר שאנשים יסיימו עם הבדיקות שלהם.

דיתי3

New member
עדכון לדור,

אני לוקחת את החומצה המלית, ויש לומר שיש שיפור מה בהרגשתי, טווח הזמן של האנרגיה שלי הוארך מעט, וזה נותן לי אפשרות תפקוד טובה יותר והספק רב יותר.אין לי תופעות קיצוניות כלשהן, מלבד זאת שיש לי רצון ותאבון מוגבר יותר, אך איני בטוחה שזה נובע מהכדורים הללו, למרות שאין לשלול, כי ייתכן שאחד המרכיבים של החומצה המלית גורם לצורך והרגשת רעב. מקווה שתרגיש טוב בהמשך הזמן. דיתי

דיתי, החומצה המלית שנותנת לנו כוח,

משפיעה בעקיפין על הדיכאון שמלווה את המחלה. יש יותר חיות = יש יותר רצון = יש אכילה נכונה ומאוזנת יותר וזה שווה עוד הרבה דברים שמשמעותם חיים מאושרים. אגב, דור, שינויים בעיכול יכולים לנבוע גם מקושי לעכל את השינוי שווה בדיקה...

shirely

New member
עדכון מצב

כרגיל קצת מבולבל לי מדי, וקשה תמיד להגיד מאיפה מגיעים שינויים כאלה או אחרים... אני בגדול ממשיכה בלקיחת כדר אלטרולט 1 ליום, כדור של ויטמין B12 מתחת ללשון אחד ליום ו2-4 כדורי חומצה מאלית ליום. כל אלו נלקחים לרוב, אלא שיש ימים בהם אני שוכחת לקחת... בסופ"ש יצאתי לטיול עם ידיד שהגיע מחו"ל לחודש לביקור. כמובן שחששתי מאוד, ולא ממש רציתי לעשות זאת, אלא שהרגשתי מחוייבת כלפיו, ואמרתי לעצמי שטיול של יומיים לא יכול הליות עד כדי כך נוראי... בלילה הראשון הבטן שלי התהפכה לגמרי ולא יכולתי לאכול. אוסיף ואציין שלאחרונה שמתי לב יותר לעניין כאי הבטן, כך שלא ברור לי אם זה בגלל הכדורים, בגלל הפיברו עצמה או שזה משהו שהיה שם תדי ורק לאחרונה תשומת לבי לענין התעוררה... ביום השני היה ס"כ בסדר, למעט הקושי המוזר שהיה לי בלטייל, משהו שלא הייתי רגילה אליו כל חיי בהיותי בן אדם די ספורטיבי... היה לי מעט קשה יותר לטייל, ובסוף המסלול בקושי סחבתי את עצמי. כשחזרנו לקראת ערב לאכסנייה, התחלתי להרגיש כאב מוזר ביד שמאל, מן סוג של שילוב של הרדמות של היד ונימול לבין כאבי לכל אורך היד. בקושי הצלחתי לאכול עם יד אחת, אבל הייתי כה עייפה שפשוט נפלתי למיטה ישר אחרי האוכל. אלא שלאחר שעה בערך התעוררתי מהכאב. הכאב החמיר בצורה קיצונית, והאמת שחששתי שזה משהו שלא קשור לפיברו, כי מעולם לא היה לי כזה התקף חזק. כמעט נסענו לבית חולים בלילה, אלא שבסוף מצאתי איזה תנוחה בה היד קצת פחות כאבה (כמעט בכל תנוחה אפשרית זה כאב) ובמקרה הצלחתי להרדם ובבוקר שקמתי הכאב הנוראי עבר (נשאר רק מעט כאב). זה היה ההתקף הראשון הכי חזק שהיה לי. עד כה מה שהכי הכאיב לי תמיד היה הצוואר (שכבר כמעט התרגלתי לכאב הנוראי בו...) ובשאר הגוף הכאב תמיד היה חלש באופן יחסי... נסבל מה שנקרא... בעוד אני כותבת מתחילים לי כאבים דומים ביד השנייה אבל עוד לא ממש חזק... מקווה שיעבור...לא ברור לי אם התופעות באו מהמאמץ הגדול, מזה שלקחתי כדור שניים יותר מדי... לא ברור בכלל, אבל אלו התופעות. אני ממש מודאגת ומבואסת... הכאב מתחיל להרוג אותי...

dorgad

New member
שירלי, בוקר טוב

חבל שזה קרה לך במהלך טיול, אבל זה מה יש. לגבי תחושת הנימול ביד, האם היית מגדירה אותה כ"זרם חשמלי קל"? לגבי הכאבים בידיים - סביר מאוד שמקורם בשרירים. האם ניסית למרוח משחה כלשהי להקלת כאבי שרירים ולראות אם יש הקלה? אם לא - מציעה לך לנסות. שיהיהטוב, דור

shirely

New member
צהריים טובים דור

אני לא משהו בהגדרות של כאבים, אבל זה קצת דומה למה שתארת עם הזרם החשמלי... בקשר למחשה - לא ניסיתי. הכאבים היו דומים לכאבים שכבר חוויתי "בזכות" המחלה אלא שרמתם היתה גבוהה בהרבה מן הרגי, כך שלא חשבתי לרגע על משחה להקלת כאבי שרירים - פעם באה אנסה :)

למעלה