עדכון חם חם מהתנור!! - קבילה על פסילת מקצוע

battlefield

New member
עדכון חם חם מהתנור!! - קבילה על פסילת מקצוע

אז שוב אני. מרגיש כבר כמו בלוג אישי

אז ככה. היום קיבלתי עדכון בנוגע לקבילה על הפסילת מקצוע לאחר קבלת פרופיל 30. נאמר לי שהקבילה קיבלה התייחסות מכל גורם אפשרי בצה"ל והיא עדיין בדיונים. מדובר במקרה מיוחד ושאכן פסלו לא בצדק את המקצוע, בגלל שלא הבינו מה זה פרופיל 30 ושלא מדובר בפרופיל של חייל רגיל, אלא במתנדב עם מקצוע נדרש. לפי מה שראיתי בשיחות שהתקיימו בנושא הזה, היו ויכוחים ממש גדולים בקשר לזה והייתה אי הבנה ענקית על למה פסלו לי את המקצוע אם בגללו השאירו אותי בצבא? - "רגע, אז תקני אותי אם אני טועה, אם נפסל לו המקצוע עכשיו, בעצם אין עילה לפרופיל 30???" וכל מיני כאלה.
בסופו של עניין, נאמר לי כי הקבילה לקראת סיום וכנראה שלהחזיר את המקצוע זו אפשרות בלתי אפשרית. מה שמותיר אותנו בסופו של דבר עם האפשרות של שחרור מהצבא, בגלל תקלה כזו או אחרת שלא הייתה צריכה לקרות. אז עמדה בפניי האפשרות - להשאיר עם הקבילה ולקוות לטוב או למנוע את האפשרות שיכריחו אותי להשתחרר מהצבא. אז בגלל שאני לא מתעסק במקצוע שרצו להעביר אותי אליו - רכז קישור וגיוס - אלא אני נמצא בחדר מחשב ומתעסק נטו בדברים שקשורים לתקשורת וניהול רשתות, שזה נושא שמעניין אותי, החלטתי לבטל את הקבילה. טא דה!!!! מפתיע? דווקא לא. לקינוח - ברגע שאני אחליט שאני לא מעוניין בזה יותר ו\או מעבירים אותי במקצוע באופן פתאומי - אני יכול לשלוח מכתב לנקח"ל ולבקש לפתוח את התיק מחדש - כל המסמכים הנדרשים נמצאים שם כבר וזו לא תהיה בעיה לטפל בזה שוב.

אז זהו בנושא הקבילה הזו. כשיגיע לי המכתב מנקח"ל אני אפרט בדיוק מה אמר כל אחד מהגורמים בנושא הזה.
ובנוגע לקבילה של הימי חופש - זוכרים שאמרתי שאמרו לי שהתקבל אישור מגורמי הרפואה להפוך את ה15 ימי חופש המבוזבזים לימי ג'? אז היום זה התעדכן וקיבלתי בחזרה את 15 ימי החופש שלי.

ערב נעים לכולם והמון אופטימיות וסבלנות!!! מנסיון, זה עוזר.

נ ו ע ה 12

New member
הכי כיף שזו התחושה שלך

זה המקום לפרוק ולספר, לא רק לשאול שאלות ולקבל תשובות. (-:

כל הכבוד על ההחלטה שבחרת, זה ממש לא מובן מאליו, במיוחד לאור העובדה שאתה באמת צודק. שמחה גם שבנקח"ל הבינו את זה ובאו לקראתך, גם בהצעה וגם בהחזרת ימי החופשה, אבל אני מאמינה שבחרת נכון. מאחלת לך המשך שירות מוצלח ומהנה בתחום שאתה אוהב

battlefield

New member
תודה

אגב שכחתי לציין עניין קטן.
אחד הגורמים שדנו בעניין זה סרן ד"ר אדם דלאל. הוא אמר שם עד כמה שזכור לי שזו טעות לפסול לי את המקצוע, אבל מכיוון שאין מה לעשות עם זה ניתן לשחרר אותי מהצבא ושיכולתי להגיש ערעור לענף רת"ם (מה שעשיתי ולא קיבלתי אפילו פיסת תשובה). הוא פנה לד"ר מורן דרוקר מענף רת"ם והתשובה שהיא נתנה לו - "לא התקבל ערר בעניין".
תשובה מאוד מבלבלת. הייתי מגיש שוב ערעור רק בשביל העיקרון, אבל חבל לי שבסוף יאלצו אותי להשתחרר מהצבא, אז נוותר פעם אחת על העיקרון ;)

Run for a Fall

New member
שמח לשמוע

שיש מי שכן קשוב ועוזר לחיילים שם בדרגים הגבוהים מה שנקרא חח...
אני מאוד שמח בשבילך שקיבלת החלטה להישאר בצבא ושטוב לך איתה.

המון בהצלחה

battlefield

New member
לא להאמין שהסיפור הזה פשוט לא נגמר

אחרי שכבר חשבתי שהכל מסתדר ויעזבו אותי במנוחה, התפתח סיפור חדש.
אחרי שביטלתי את הקבילה, ניסו לשנות לי את המקצוע ממה שעדכנו לי במז"י - רכז קישור וגיוס ל"עובד כללי", כי זה מה שמשנים אליו בדרך כלל אחרי פסילת מקצוע.
בגלל שאני עתודאי והקורס שעשיתי מחייב אותי בחתימה על שנת ר' - שנת קבע אחת, היה צורך לבצע ראיון לביטול שנת ר' ולהעביר אותה הלאה.
התשובה שהתקבלה במדור שאליו נשלחה הבקשה לביטול שנת הקבע הייתה - "אין שום עילה לבטל את שנת הר'. החייל משרת במקצוע נדרש והוא עם פרופיל 30. צריך פשוט לבטל את פסילת המקצוע שלו ולהחזיר אותו לעסוק במקצועו". קודם כל, איפה הייתם קודם לכן???????????? כשהייתה קבילה ואמרתם שאין אפשרות להחזיר את המקצוע, אלא רק לשחרר אותי מהצבא????????????? פתאום כשזה מגיעה לשנת קבע שהייתי צריך לתת לכם אז פתאום אתם מתעוררים?
בכל מקרה, הדיונים שם המשיכו ואמרו שזה לא מתנדב, אלא חייל שנמצא כשיר לעסוק במקצועו ושענף רת"ם קבעו באופן מובהק - פרופיל 30 וטמ"מ (המקצוע הקודם שלי) או פרופיל 21.
מפה לשם, מנסים להילחם עליי כדי שאני לא אעבור. אני לא מצליח להבין את המערכת הזו. למה לא עוזבים אותי בשקט? למה עד שהגעתי למקום שטוב לי בו, מקום שמספק לי את התנאים הרפואיים המתאימים לי, מקום שהחלטתי להישאר בו למרות כל החרא שאכלתי מהצבא ולמרות שנתנו לי את האופציה הכי ברורה שאפשר - להשתחרר, לצאת מהמערכת הזו, לחזור להיות אזרח חופשי - החלטתי להישאר במקום הספציפי הזה כי באמת טוב לי בו - עכשיו רוצים להעביר אותי ממנו?
באמת שרגעים כאלה גורמים לי ממש להתחרט על זה שלא השתחררתי כשהיה לי חלון ההזדמנויות לכך.
מיותר לציין שגם לא עדכנו לי דרגה, בגלל שכביכול אני לא עוסק במקצוע שלי אז אין לי מספר מקצוע בתיק האישי, זאת אומרת שאין לי שלב בשביל דרגת רב"ט אפילו (בעוד שבגלל שאני עתודאי אני אמור בכלל לקבל סמל בנובמבר!)
המפקד שלי שלח מכתב שכתבתי עם כל הסיבות האפשריות למה אני רוצה להישאר בבסיס שלי. הלוואי שזה יעזור.

למעלה