עדכון כביש גישה

ronpel

New member
עדכון כביש גישה

לפני שבועיים אישרו יזמי שלב ב' של הישוב את ההסכם עם כפר רות לגבי הפיצוי בגין העברת כביש הגישה דרכם. השבוע אישרה אסיפת החברים בכפר רות את ההסכם והסרת ההתנגדות לכביש לאחר שמעל מחצית מן התושבים יחתמו על ההסכם. עוד שלב חשוב בדרך לסלילת הכביש החדש הסתיים. בכל מקרה הכביש יבוצע רק במסגרת עבודות הקמת שלב ב' או קודם במידה וימצא מימון ציבורי. תוואי הכביש שמתחבר לכביש 443 (בסמוך לצומת מכבים רעות) יאפשר נסיעה דרך הכביש 11 החדש (המשך כביש מכבים רעות) לתחנת הרכבת החדשה, מרכז ישפרו החדש ויציאה מהירה לכביש 1 דרך כביש 431 שנפתח בעוד שבועיים לתנועה. רונן

ronpel

New member
כרגע התב"ע מתובננת עם כ1000

יחידות דיור של צמודי קרקע.

avnergid

New member
מושי - מתוכננות 1100

יחידות דיור בישוב שלנו כולל מה שיש או בנוסף ? מתי אמורה להתחיל הבניה ? באילו איזורים מדובר ? מאחורי רח' יפה נוף והרכס לכיוון בילעין ? THANKS

דנימי

New member
הכל תלוי באמריקאים ../images/Emo150.gif

רונן/ מושי אני מניח שללא אישור של האמריקאים לא יהיה שלב ב' ? ואם זה נכון אז זה ייקח עוד הרבה זמן עד סלילת הכביש החדש... לא ??

ronpel

New member
תשובות

1. 1100 בנוסף לקיים אבל בשל הקמת גדר ההפרדה אני מעריך שחלק מן התב"ע לא תמומש - ולהערכתי גם יהיה צורך בשינויים בתב"ע. יש היום ביקוש עצום למגרשים גדולים (חצי דונם ומעלה) בכל האזור והמקום עם הפוטנציאל הגדול ביותר למגרשים אלו זה אצלינו. 2. אמריקאים - אף אחד לא יודע ,אבל לפי קצב הבניה אצל השכנים מקרית ספר שנמצאים גם מעבר לקו הירוק לא נראה לי שתהיה בעיה כזו לגבי ישובים שנמצאים בתוך גדר ההפרדה. 3. מתי זה יקרה - לאף אחד אין תשובה, בכל מקרה אני לא מאמין שמשהו יזוז בשנתיים הקרובות. 4. זה לא אומר שהכביש לא יבוצע במימון ציבורי ללא קשר לבנית שלב ב. היו התחייבויות בעבר של משרד התחבורה לממן באופן חלקי. רונן

TakeOne

New member
היי רונן, עוד שתי שאלות:

1. האם ידוע לך אם הבנייה בקרית ספר נכללת בתוך "הקו הכחול" של מפות התצ"א של האמריקאים? 2. כנ"ל לגבי 1100 יח' הדיור שלכם המתוכננות לשלב ב': כמה להערכתך נכללות בתוך סימוני התצ"א של ארה"ב? האם כולן או רק חלקן? תודה.

ronpel

New member
תשובות

1. לא מכיר את מפת התיחום של קרית ספר אם בכלל קיימת כזו. 2. בערך חצי מן התב"ע של שלב ב' שלנו נמצא מחוץ לגבול התיחום על פי תצ"א שהגיע אלינו. אבל כל הנושא של התיחום לא ברור. השבוע היתה כתבה בעיתון הארץ שלאור ההתנתקות -האמריקאים ירדו מנושא התיחום. 3. על פי עדות של יזמים בפרוייקט נוסף שמוקם בימים אלו מעבר לקו אבל בתוך גדר ההפרדה - האמריקאים שהגיעו למקום על פי בקשת אירגוני שמאל - טענו שבנייה בתוך הגדר לא מפריע להם כי תוואי הגדר מוסכם עליהם. 4. לא שכחתי שקבענו - אתקשר בקרוב לאחר ירידת הלחץ הכללי. רונן

TakeOne

New member
תודה. סעיף 3 שלך מעניין.

התקדים הזה מאוד מעניין משתי סיבות: 1. האמריקאים עשויים להקל בנקודה שמאוד התעקשו עליה - ובתקיפות - בעבר הלא רחוק. 2. ארה"ב מתחילה להכיר בגדר כקו הגבול.....?!

tifani123

New member
דרך איזה רחוב תהיה גישה לכביש החדש

שאלה שחשוב שנתמודד איתה כבר היום ותטופל בשקיפות נתונים מלאה.

ronpel

New member
הרבה רחובות

כי הכביש החדש קודם כל יגיע לשכונה החדשה של שלב ב' - החיבור לשלב ב' הוא לכל אורך הצד הדרומי של הישוב - כלומר ממשיך את רחובות -הגבעה , מנורה , הרכס ויפה נוף. הכי פשוט (ושקוף) זה לקפוץ למזכירות ,שם תלויה התב"ע 211.2 שאושרה כבר בשנת 2000. רונן

למעלה