עדכון :) + כמה שאלות

אופק 161

New member
עדכון :) + כמה שאלות

טוב אז ככה, כמו שהבטחתי חזרתי לעדכן!
יום לפני הראיון אישי איבדתי את הת.ז ולא מצאתי אותה באוטובוסים שנסעתי בהם,
אז בלית ברירה לקחתי את הת.ז של אמא שלי וקיוותי לטוב.
נסעתי והגעתי דיי מהר ללשכה, נכנסתי למודיעין ולקח זמן אבל אישרו לי להכנס עם הת.ז שלה.
גם לראיון אישי לא חיכיתי הרבה, אבל הוא לקח הרבה זמן כי חפרתי חחח
היה לי ראיון אישי עם החיילת במדור מתנדבים ועם המפקדת שלה (או איך שלא קוראים לה)
שתיהן היו ממש נחמדות וגם קראו להן באותו שם :p
החיילת רצתה להכניס אותי לאימות נתונים ולמבחנים אבל לא ידעתי שצריך להביא איבחון אז היא קבעה לי זימון (בלי זימון חחח)
הייתי אתמול באימות נתונים ובמבחנים.

באימות נתונים היה לי סבבה כזה
היה שם המון מלש"בים וחיילים וזה הוציא אותי מריכוז כשהייתי צריך לכתוב את המשפטים בעברית.
היה לי יותר קל בעל פה לדעתי...
בהתחלה כשהיא שאלה שאלות, אז זה היה דיי מוזר שהצבא צריך לדעת איפה למדתי ביסודי אבל כנראה שיש לזה סיבה. (מישהו יודע אולי?)
היא אמרה שצריך תעודה של מספר השנים וגליון ציונים אם אני לא טועה, לקחתי את זה איתי ושכחתי מזה, היא גם לא הזכירה לי, זה קריטי?
בכל מקרה, בסוף האימות נתונים היא לקחה אותי למחשב לחתום על מסמך שכל הפרטים שמסרתי נכונים (מסרתי חוץ ממספר הפלאפון שלי, את המספר של אמא שלי למרות שהדגשתי שלא יתקשרו אלייה כי אני לא מספר לה עד שאדע בוודאות אם יאשרו את ההתנדבות שלי, מספר של חברה שלי ושל הבית שלה) חתמתי ואז היא אמרה לי בצורה ממש מהירה, "אוקיי אתה עכשיו מיועד לשירות ביטחון, אתה אחרי גיל 18 מה שאומר שהצבא יכול לגייס אותך, אם אתה רוצה לעבוד או לטוס לחו"ל למעלה מ3 חודשים אתה צריך אישור מהצבא" זה מה שהבנתי לפחות, אז בימים אלה אני יוצא לחפש עבודה.

אח"כ הלכתי לתת את האיבחון שלי וחיכיתי שם איזה חצי שעה שיאשרו לי הקלות.
נתנו לי לצאת אחרי כל מבחן ל5 דקות. העדפתי שלא כדי לא לצאת מריכוז.
השאלות היו קלות בהתחלה, אבל רוב המבחן היה לי דיי קשה ולא מובן.
באיבחון כתוב שיש לי בעיות בהבנת הנקרא, או משהו כזה.
בכל זאת למרות שהיה לי קשה והייתי עייף (חיכיתי שם משהו כמו שעה וחצי+ כי נעלמתי מהרשימה משום מה) השתדלתי לא לדלג על שאלות ולסמן המשך על כל דבר.
אני לא מפתח ציפיות יותר מידי גבוהות, אבל אני משתדל להיות אופטימי.

עכשיו יש לי שתי שאלות, ששאלתי שם ולא ידעו מה לענות...
1. אם איבדתי את הפטור שלי, שהיה בתוך הת.ז הקודמת, עד כמה זה נוראי? הבנתי שאחרי שההתנדבות מאושרת לוקחים אותו.
2. אם אני כרגע גר במרכז ועובר מחוץ דירה שהיא ככל הנראה לא תהיה במרכז, אני צריך להעביר את המידע לצבא, כן? אני מקווה שהתיק שלי יוכל לעבור ללשכה הקרובה לדירה החדשה שתהיה לי בע"ה. כרגע כתוב שנכון ל30.1 אני בהתנדבות-נפשי. אין לי בעיות נפשיות או רפואיות (למעט זריקה שאני לוקח פעם בשלושה שבועות, שבה מזריקים לי הורמונים) והדגשתי את זה בראיון אישי. גם את הקשר עם ההורים שלי, שהוא לא כל כך טוב, ובעקבותו אני עובר דירה גם כן הדגשתי בראיון אישי, אני מקווה שיתחשבו בזה.

זהו לעת עתה,
תודה למי שקרא את החפירה.
לילה טוב :)

Run for a Fall

New member
אהלן!

שמח לשמוע שהחוויה הייתה חיובית ברובה

לגבי השאלות:

1. אני לא חושב שזה מאוד משמעותי, אבל ליתר ביטחון אתה יכול לוודא את זה עם מדור מתנדבים (להגיד להם שאיבדת את הפטור פשוט). זה לא משהו קריטי.

2. כן. חשוב לזכור שהצבא פועל לפי חוקי המדינה - על פי חוקי המדינה, עליך לעדכן את כתובתך במשרד הפנים תוך מספר ימים (שבוע בערך אם אני לא טועה) וכנ"ל גם לגבי הצבא. חשוב מאוד לתת לצבא מידע עדכני, ולכן כן, יש לעדכן אותם במעבר הדירה כשיתרחש.
לגבי העברת התיק וכו' - יטפלו בזה לאחר שתעביר את המידע.

המון בהצלחה ואנחנו פה לכל שאלה...

אופק 161

New member
תודה על התשובה המהירה! יש לי עוד שאלות חח

כמו שציינתי, אני עובר דירה כמובן שאני אשנה את הכתובת ואעדכן במדור מתנדבים.
עם הזימון לראיון אישי, הגיע לי טופס שאני מחתים את ההורים שלי כדי לראות אם המשפחה שלי זכאית לתשלומי משפחה.
החלטתי לא להתייחס לזה ובאמת לא אמרו לי על זה כלום, אבל אני הולך להשכיר דירה בזמן הקרוב עם חברה שלי, כרגע יש לי כסף ועבודה זה לא בעיה בע"ה אני אמצא.
אבל השאלה אם זה הזמן לפנות לבקשה לסיוע ו\או לאישור עבודה או רק אחרי הגיוס? פשוט חשוב לי שאני אעבוד כמה פעמים בשבוע ולא אפסיק לעבוד לגמרי.
ציינתי בראיון אישי וגם באימות נתונים שאני לא בקשר עם המשפחה שלי חוץ מאמא שלי ושהקשר שלנו גם רופף, שהיה לי איתם בעיות ושהם מחזיקים אותי בלית ברירה בבית אבל לא מסכימים שחברה שלי תבוא, זאת אחת הסיבות שהראיון האישי היה ארוך.

בכל מקרה, בגלל שאני משכיר דירה והשכירות היא לשנה, ונכון למצב אני אהיה מחוץ לבית ההורים ולא מתכוון לחזור לשם.
אני צריך לעבוד כל הזמן כדי שאוכל לממן את עצמי.
אז השאלה אם צריך להגיש בקשה כבר מעכשיו, או לחכות שיאשרו את ההתנדבות?
ובכלל, כמה זמן בערך לוקח? הבנתי שיש אנשים שלקח להם שנה+, כל כמה זמן כדאי להתקשר אם רק מתאריך 30.1 התיק הועבר לתהליך התנדבות?
פשוט אני יודע שחיילים צריכים אישור עבודה מסודר, אבל החיילת באימות נתונים בלבלה אותי, כי היא אמרה שאני אחרי גיל 18 והצבא רשאי לגייס אותי ככה שאם אני מתכנן לעבוד (אני חושב שהיא התכוונה לחו"ל, פשוט היא דיברה מהר) או לטוס לחו"ל ליותר מ-3 חודשים אני צריך אישור מהצבא.

בכל מקרה, אשמח לדעת מה הצעדים הנכונים לעשות.
תודה למי שקרא את החפירה השניה, לילה טוב.:)

Run for a Fall

New member
אהלן

אישור עבודה כרגע אתה לא צריך כדי לעבוד כל עוד אתה אזרח. לאחר הגיוס, תצטרך להגיש בקשה לאישור עבודה דרך מש"קית הת"ש.

אני כן חושב אבל שחשוב מאוד, כפי שעשית, להציג את הקשיים מראש ואולי תהיה אפשרות לסיוע אותו תקבל מיד בגיוסך ללא עיכוב מיותר, כי בדר"כ קבלת האישורים הנחוצים לוקחת קצת זמן.

התהליך אכן לוקח בערך שנה, הייתי ממליץ להתקשר פעם בשלושה שבועות או שבועיים אפילו לבדוק מה מצב התיק.

למעלה