עדכון לגבי כיתת אומ"ץ

shlish2003

New member
עדכון לגבי כיתת אומ"ץ

היום ראיתי את המערכת של בני שהחל ללמוד בכיתת אומ"ץ. שמתי לב כי שעתיים או שלו בשבוע הם ילמדו אסטרטגיות למידה כשיעור בפני עצמו מה שיוביל אותם לפרוח הלאה בככל המקצועות. הבן היה כבר בשיעור כזה ודיווח כי זה מאוד מעניין ותורם להם בשאר המקצועותץ

zivadina

New member
איסטרטגיות למידה

גם הבת שלי בתיכון אמרה שהאסטרטגיות שלמדו עם המורה להסטוריה: תמצות, סיכום, הכנה למבחן, עזרה לה בכל המקצועות, וכמובן אחר כך בבגרויות. חבל שלא כל המורים יודעים ללמד באופן מובנה כזה. לדעתי, משרד החינוך צריך להכריח כל מורה ללמוד איסטרטגיות למידה ולדעת להעביר אותן. כיום יש כל כך הרבה חומר, שחייבים לעבור מהלימוד האינטואיטיבי לשיטות לימוד מובנות. שיהיה בהצלחה בכתת אומ"ץ.

הלוואי ויכולתי

ללמד כמה שיותר מורים - את האסטרטגיות שאני יודעת, מכירה וממציאה. הלוואי ויכולתי ללמד 100 מורים, שכל אחד מהם ילמד 100 תלמידים - ויבוא לציון קצת קצת גואל. שרק יהיה מי שירצה לקבל - אני נותנת את כל היכולת שלי. היי, אתם שם.. משרד החינוך - שומעים ? תנו צ'אנס ללמד הרבה מורים, הרבה אסטרטגיות להמון תלמידים. סבבה, לא ?

../images/Emo124.gif עוד אינפורמציה

מה חשבת.... שהבן שלך לומד אסטרטגיות, מעניין לו - ומה... אתה תשתוק ? יאללה... לספר לנו מהר... מה לימדו, איך... .פרטים אחד לאחד. טוב... לא הכל, אבל... רעיונות - רוצה לשמוע. תודה ושיהיה לו בהצלחה מרובה !!

shlish2003

New member
תוספת מידע

אז כך: ראשית הבן אמר שהשיעור באסטרטגיות למידה מעניין ותורם לו הרבה. למשל בשיעור האחרון הם למדו כיצד לזהות בטקסט את הכותרת והמוטו של הקטע הנלמד וכיצד ניתן ללמוד מהם את התמצות של האמור בכל הקטע. במהלך השיעור נתנו להם לתרגל על טקסט שהיה מורכב מסימנים ולא ממילים ולדעת מה העיקר בטע ומהו המשפט המוביל והמתמצת בו. כאשר יהיה עוד מה לעדכן אני אעשה זאת בשמחה רק שיקח קצת זמן כי בשבוע הבא אני יוצא לשירות המולדת אי שם בשטחי יש"ע. מבטיח לעדכן ברגע שאהיה ליד המחשב. שבת שלום לכולם

shlish2003

New member
אני סבלני

אני בסה"כ סבלני - אני לא בתפקיד קרבי כך שיש כ"כ ממה לחשוש - אני קצין שלישות בגדוד. הבעיה היא החוסר סבלנות של המשפחה - אבל גם על זה נתגבר בכוחות משותפים וקצת סובלנות ואורך רוח. שבת שלום לכולם

תגיד למשפחה שלך...

להיכנס לכאן, אנחנו נעודד אותם... נשמור עליהם.. ונזריק להם סבלנות.. יאללה.. שיהיה בסיידר.

shlish2003

New member
עדכון נוסף של אומ"ץ

היום נערכה אסיפת הורים של כל שכבת ט' בבית הספר בו לומד בני. בפתח האודיטוריום חיכו להורים המורות והמורה הגאה ביותר היתה המחנכת של כיחת אומ"ץ. לאחר שהתפזרנו לפי הכיתות שאלנו את המחנכת מדוע היא מחייכת חיוך כזה רחב? תשובתה היתה כי אני הייתי גאה לראות כיצד ההורים רוחשים לי כבוד ומגיעים בהמוניהם לבית הספר ואילו ביתר הכיתות נוכחות ההורים דלה. היא גם הוסיפה ואמרה כי היא רוצה גם לשבח את ההורים שלא הגיעו אך טרחו לעדכן על כך מראש. ואז אמרו לה כל ההורים - הרי זה מה שחינכתם אותנו, ההורים, באומ"ץ שהשתתפות בפרוייקט היא זכות גדולה ויש להיות מחוייב לתכנית לכן אנו מרגישים מחויבים ומגוייסים לטובת הצלחת התכנית. בנוסף הסבירה לנו כיצד הם למדו עד כה בשיעור אסטרטגיות הלמידה - כל ילד קיבל גזיר מעיתון או מאמר ואמור היה לנסות לזהות צה יהיה תוכן הכתבה. לאחר שלמדו הם למדו כי יש סוגי כותרות שונים וכיצד לזהות אותם ומאוחר יותר נתבקשו להעביר ביקורת על כותרות שונות כלומר לבדוק האם באמת הכותרת נותנת אפשרות לזהות את התוכן או שלא. נמשיך לעדכן כשיהיה על מה. בנוסף לכך לנסיך מגיע
כי היום הוא בן 14. שנה טובה לכולם.

למעלה